Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

7η Ημερίδα Ρεφλεξολογίας



Την Κυριακή 16 Μαρτίου 2008 πραγματοποιήθηκε η 7η Ημερίδα Ρεφλεξολογίας και η παραδοσιακή κοπή της πίτας του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων.

Προσκεκλημένη του ΣΕΡ ως κύρια ομιλήτρια, η κ.Χάννε Μάργκουαρτ, την οποία και τίμησε το σωματείο μέσω του Προέδρου Δρ. Μιχάλη Κυριακίδη.

Η κ. Μάργκουαρτ ανέφερε ότι ήθελε να μας προβληματίσει, και οφείλουμε να πούμε ότι το κατάφερε με το παραπάνω.
Οι αναφορές της στις διαφορές των "απλών" Ρεφλεξολόγων (όπως είμαι εγώ), με νοσοκόμες, φυσιοθεραπευτές, Ιατρούς κ.α. που εξασκούν ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ Ρεφλεξολογία, ωστόσο η δυνατότητα συνύπαρξις και των δύο με εποικοδομητικό τρόπο, είναι που μας προβλημάτισαν ίσως και "εκνεύρισαν".

Υπενθυμίζοντας ότι τα επόμενα αποτελούν προσωπικές μου σκέψεις, και όχι επίσημη θέση του επίσημου κλαδικού οργάνου μας (ΣΕΡ), συνεχίζω.

Η κ. Μάργκουαρτ υποστηρίζει αυτά που λέει στηριζόμενη - εκμεταλέυοντας το εκάστοτε Καταστατικό Δεοντολογίας σωματείων Ρεφλεξολογίας οπουδήποτε στον πλανήτη. Συγκεκριμένα "Δεν ισχυρίζονται (οι Ρεφλεξολόγοι) ότι θεραπεύουν συγκεκριμένες αδιαθεσίες, αλλά αντιμετωπίζουν τις περιπτώσεις με τρόπο που εγείρει κι εξισορροπεί το σώμα σαν σύνολο. Σελ. 1, Κώδικας Άσκησης της Ρεφλεξολογίας, ΣΕΡ). Όταν ο Ιατρός όμως κάνει Ρεφλεξολογία (την ίδια μέθοδο πάντα), θεραπεύει!
Τουλάχιστον, έστω και έτσι, η Ρεφλεξολογία "Θεραπέυει".

Η δεύτερη σκέψη που εκφράζω είναι ένα συνονθύλευμα αποριών " Ο ΩΡΛ. Δρ. Φιτζέραλντ (πατέρας της σύγχρονης Ρεφλεξολογίας) παρουσίασε την ζωνοθεραπεία ως ωφέλιμη στους συναδέλφους του στις Η.Π.Α στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και δεν είχε τότε την ανταπόκριση που θα ήθελε. Η σημερινή δημοτικότητα (κατ΄επέκταση και $$$$$) της Ρεφλεξολογίας παγκοσμίως οφείλεται σε κάποια "αποτελέσματα", τα οποία στην πλειονότητα τους επιφέραμε "απλοί" Ρεφλεξολόγοι.

Η ευπρόσδεκτη, συνεχώς αυξανόμενη συρροή τα τελευταία χρόνια σε όλες τις σχολές ΣΕΘ, από άτομα της επιστημονικής κοινότητας πως εξηγείτε? Από ποιών επιστημόνων τις σημειώσεις - βιβλία μαθαίνουν Ρεφλεξολογία για να θεραπεύουν? (Αυτή την απάντηση την ξέρω, από αυτών -Ρεφλεξολόγων/Συγγραφέων- που δεν μπορούν να θεραπεύουν.)

Εάν, κατα λάθος πάντα (!), δι/αισθανθεί κάποιος πελάτης μου όφελος από την υπηρεσία μου, έχω παραβιάσει τον νόμο (της κ. Μάργκουαρτ) έστω έμεσσα?

Σέβομαι, ας πρόκειται για ματαιοδοξία, ότι θέλει να αφήσει το στίγμα της στην ιστορία της Ιατρικής και της Ρεφλεξολογίας, μάλλον δημιουργώντας απαγορευμένο καρπό την θεραπευτική (σύμφωνα με την ίδια), διάσταση της Ρεφλεξοθεραπείας
Την κ. Μάργκουαρτ την εκτιμώ πολύ και πιστεύω ότι έχει προσφέρει πολλά στην Ρεφλεξολογία. Η παρουσία της και τα λεγόμενα της ήρθαν την κατάλληλη εποχή, και χωρίς να το ξέρει λειτούργησε ως "Δούρειος Ίππος".

Μας "εκνεύρισε-προβλημάτισε" , μας έριξε το μεγαλύτερο χαστούκι (μεταφορικά πάντα), και τώρα ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και πως πρέπει να προχωρήσουν τα κλαδικά μας όργανα ΣΕΡ, ΠΕΣΡ για να διασφαλίσουν τα επαγγελματικά δικαιώματα μας.
Δίοτι η Ρεφλεξολογία ήρθε για να μείνει, και όλοι έχουν δικαίωμα να μάθουν να την εξασκούν ορθά και ωφέλιμα, είτε για δική τους προφύλαξη είτε επαγγελματικά.

Φέτος το ΣΕΡ επέλεξε να βραβεύσει τρείς κυρίες (κρατούν τις τιμητικές πλακέτες), που διακρίνονται για την προσφορά τους κάθε χρόνο, χρόνια τώρα! Από αριστερά, η Κίττυ Σιμίτα (Ιδρυτικό μέλος του ΣΕΡ, διδάσκει στη ΔΙΟΔΟ), η Γιούλη Καλπάκη (“έπαιξε” πρωτεύοντα ρόλο στην έρευνα στο Ωνάσειο), η Άννα Πανταζοπούλου (Διευθύντρια Σπουδών του ΝΗS). Oι υπόλοιποι είναι ένα μικρό μέρος, της μεγάλης οικογενείας των Ελλήνων Ρεφλεξολόγων.




























Δεν υπάρχουν σχόλια: