Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Yποδοχή των Νέων Μελών




Στις 14 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του ΣΕΡ έγινε η παραδοσιακή υποδοχή των νέων μελών. Παραβρέθηκε ολόκληρο το Δ.Σ του ΣΕΡ, μάλιστα ο Πρόεδρος Μιχάλης Κυριακίδης έκανε τα αδύνατα, δυνατά και άφησε στην άκρη τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις για να παραβρεθεί ως είθισται στην εκδήλωση.
Μακριά από τυπικότητες (εκτός της εγγραφής και κατάθεσης δικαιολογητικών από τα νέα μέλη) συστηθήκαμε όλοι μεταξύ μας. Κατά την ομιλία του Προέδρου παρουσιάστηκε η ιστορία του σωματείου, ο επιστημονικός ρόλος στον οποίο ανταποκρίνεται, την νομική κάλυψη που προσφέρει όπου και όταν χρειαστεί και τον συμβουλευτικό του ρόλο σε θέματα επαγγελματικά.
Δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι το Επαγγελματικό Σωματείο ΠΕΣΡ, συστήθηκε πρόσφατα με μέλη, δηλωμένοι στα φορολογικά μητρώα του κράτους, από την δεξαμενή του ΣΕΡ. Ο ρόλος του ΠΕΣΡ είναι ύψιστης σημασίας στην διασφάλιση των Κλαδικών Δικαιωμάτων των Ελλήνων Ρεφλεξολόγων. Τα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει είναι πολλά (Δημιουργία κωδικού Ρεφλεξολόγου, απαλλαγή ΦΠΑ, Σύσταση ελεγκτικού μηχανισμού για το ποιοι μπορούν να εργαστούν ως Ρεφλεξολόγοι κλπ.) και χρειάζεται υπομονή και κυρίως επιμονή, από όλους!
Τονίστηκε η ελευθερία της διαφορετικότητας στις απόψεις των μελών του Σωματείου οι οποίες ωστόσο καλό είναι να παρουσιάζονται δημοκρατικά και με σκοπό το καλό του ΣΕΡ. Είναι αναμφίβολο γεγονός ότι από τα σωματεία του χώρου των Φυσικών Συμπληρωματικών Μεθοδολογιών, το ΣΕΡ είναι το πιο ισχυρό. Φυσικά δεν υπάρχει κανένας λόγος ανταγωνισμού ανάμεσα στα σωματεία, αντιθέτως θα πρέπει όταν χρειάζεται να συνεργάζονται (τα σωματεία) με αρμονία και καλή πρόθεση για την προβολή των Συμπληρωματικών -Εναλλακτικών Θεραπειών (ΣΕΘ).
Όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες και οι προβληματισμοί επάνω σε αυτές μόνο καλό προσφέρουν.
Κάλεσμα πρότεινε ο Πρόεδρος και σε όσους μπορούν και επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά στις επιτροπές που έχει συστήσει ο ΣΕΡ, με Πρόεδρο Επιτροπών την κ. Ντίνα Ζιάγκου. Ανάγκη άμεση έχει ο ΣΕΡ στην δημιουργία εκ νέου της ιστοσελίδας του. Όσοι έχουν γνώσεις σε αυτό το θέμα και εθελοντική διάθεση παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την γραμματεία.
Η γραμματεία λειτουργεί καθημερινά. Έχουμε και σπουδαία βιβλιοθήκη, μάλιστα με την πρόσφατη δωρεά ΝΕΩΝ επίπλων από τον Μιχάλη θα μπορούμε να μελετάμε και σε ωραίο περιβάλλον !
Φέτος μαθαίνουμε (το Δ.Σ), ότι σκοπεύουν να λειτουργήσουν καινούρια σχολεία. Καλή επιτυχία καταρχάς, παρακαλούμε να καταθέσετε τα απαιτούμενα πιστοποιητικά προς αναγνώριση της Σχολής σας από τον ΣΕΡ, ειδάλλως ίσως βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να απορρίψει τις μελλοντικές αιτήσεις εγγραφής των μαθητών σας όπως έχει ήδη πράξει.
Καλή επιτυχία και σταδιοδρομία σε όλους, ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ στην οικογένεια των Ελλήνων Ρεφλεξολόγων.
Το παραπάνω κείμενο ΔΕΝ είναι επίσημη ανακοίνωση του ΣΕΡ, αλλά συστήθηκε με προσωπική πρωτοβουλία προς φιλική και με καλή πρόθεση, ενημέρωση όσων Ρεφλεξολόγων επισκέπτονται το Blog και δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τα επίσημα κλαδικά όργανα ΣΕΡ, ΠΕΣΡ.



Σπύρος Δημητράκουλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: