Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

To συνέδριο του Ισραήλ

Το ΣΕΡ εκπροσωπήθηκε στο Παγκόσμιο συνέδριο του Ισραήλ από τον Σπύρο Δημητράκουλα, αναμφίβολα αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη για εμένα και για όποιον στο μέλλον κάνει το ίδιο.

Το οπτικό υλικό και η βιβλιογραφία πολύ σύντομα θα είναι στην διάθεση των μελών και σχολών - μελών του ΣΕΡ.

Φανταστείτε το εξής:

Σε ένα νοσοκομείο του Μάντσεστερ εργάζεται μία ικανή νοσοκόμα η οποία έχει εκπαιδευτεί στην Ρεφλεξολογία. Εκτελώντας τα καθημερινά καθήκοντας της, ξαφνικά χτυπάει το μπίπερ της. Την ειδοποιεί ότι πρέπει άμεσα να μεταβεί στην κλινική χημειοθεραπείας. παρατάει οτιδήποτε έκανε εκείνη την στιγμή, πιθανόν να την αντικαταστήσει κάποια άλλη νοσοκόμα. Σπεύδει στην κλινική γνωρίζοντας ότι πρέπει να αξιοποιήσει τις γνώσεις της γύρω από την Ρεφλεξολογία. Εισέρχεται στο δωμάτιο όπου την περιμένουν ο/η ασθενής ο θεράπων Ιατρός και ίσως κάποια άλλη νοσοκόμα.

Την έχουν καλέσει διότι πρέπει να δεχτεί ο/η ασθενής την χημειοθεραπεία με την χρήση ενδοφλέβιας κάννουλας. Δυστυχώς η φλέβα του χεριού δεν ψηλαφίζεται, δεν έχει ικανοποιητική διαστολή και πρέπει να προηγηθεί Ρεφλεξολογία για να γίνει η διαστολή της και στην συνέχεια να εισέλθει ενδοφλεβίος η κάννουλα.

Στο ΝΗS έχω μαθητή έναν Ιατρο Πυρηνικής Ιατρικής και το Σάββατο αφου συζητήσαμε όλη η τάξη τα προηγούμενα, αξιολόγησε (ο ιατρός) ότι η φλέβα μίας μαθήτριας δεν είχε ικανοποιητική διαστολή. Δοκίμασα να δουλέψω το αντίστοιχο γόνατο για 5 λεπτά. Ο ίδιος ιατρός αξιολόγησε ότι άλλαξε λίγο αλλά όχι τόσο ικανοποιητικά ώστε να περάσει καθετήρας.

Την Κυριακή το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να ξαναδοκιμάσω (πριν στείλω e-mail στην νοσοκόμα ζητώντας βοήθεια) αυτή την φορά δουλέυοντας όλες τις ζώνες του χεριού και ειδικά την ζώνη που θα μου επιδύκνυε ο Ιατρός όπως τον είχα μάθει, μου υπέδειξε την 3η ζώνη. Αφού δούλεψα για 9 λεπτά του ζήτησα να την επαναξιολογήσει (το είχε κάνει και πριν την παρέμβαση μου). Ο ίδιος έκπληκτος σχολίασε ότι την ψηλαφά ικανοποιητικά, στην συνέχεια μεταξύ άλλων, είπε ότι μακάρι να το ήξερε πριν κάποια χρόνια, θα είχε αποφύγει διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: