Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Κρανίο-Ιερή Ρεφλεξολογία (ΚΡΙ)







Δρ. Μαρτίνε Φόρε Άλντερσον D.O – Γαλλία
Κρανίο-Ιερή Ρεφλεξολογία (ΚΡΙ)

Οστεοπαθητικός με εμπειρία 40 ετών. Το 1970 της απονεμήθηκε ο τίτλος Doctor στην Ομοιοπαθητική και γενική Ιατρική. Είναι πιστοποιημένη στο βελονισμό , βότανα και Ρεφλεξολογία.

http://www.craniosacralreflexologyinstitute.com/

Κρανίο-ιερή είναι η ονομασία που δόθηκε στην προσέγγιση της οστεοπαθητικής που εξέλιξε ο Δρ. Σάδερλαντ πριν από 100 χρόνια. Παρατήρησε πως η οστέινη δομή του κρανίου επέτρεπε μερική κίνηση και ότι περιορισμός αυτής της φυσιολογικής κίνησης λόγω κάκωσης, τραυματισμού ή ασθένειας επηρέαζε την υγεία. Ο κρανίο –ιερός θεραπευτής εργάζεται ασκώντας απαλές πιέσεις στο κρανίο και σε άλλα συστήματα του σώματος ώστε να αποκαταστήσει αυτές τις διαταραχές. Ο Ρεφλεξολόγος μπορεί να επιτύχει παρόμοια αποτελέσματα συνδυάζοντας μία βασική γνώση της Κρανίο-Ιερής προσέγγισης με την καθιερωμένη Ρεφλεξολογία επειδή στον άκρο πόδα ανακλώνται με ακρίβεια το κρανίο και η ιερή μοίρα της σπονδυλικής στήλης.
Η υγεία του σώματος διατηρείται από έναν απαλό παλμό ο οποίος ονομάζεται Κρανίο-Ιερή Ρεφλεξολογική Ένδειξη (CSRI Craino Sacral Reflexology Indicators). Προέρχεται από τον πυρήνα του σώματος μέσα στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό και το υγρό που το περιβάλλει. Πρόκειται για έναν κυματοειδή ρυθμό ο οποίος εκφράζεται σε όλο το σώμα. Περιοχές συμφόρησης και περιορισμού λειτουργίας οποιουδήποτε μέρους του σώματος μπορούν να εκφραστούν ως διαταραχή της κίνησης του υγρού και να αντιμετωπιστεί. Ο Ρεφλεξολόγος έχει μία υψηλά ανεπτυγμένη αίσθηση ψηλάφησης και έχει εκπαιδευτεί να εντοπίζει και να αξιολογεί την δυναμική κατάσταση των ιστών του σώματος συγχρόνως μέσα από τα πόδια και στο σώμα. Χρησιμοποιώντας της απαλές τεχνικές της Κρανίο – Ιερής Ρεφλεξολογίας ο χειριστής είναι σε θέση να απελευθερώσει την εικόνα συμφόρησης και να βοηθήσει το σώμα στην προσπάθεια του μα επιστρέψει στην ιδανική κατάσταση ισορροπίας και λειτουργίας ώστε να προχωρήσει η αυτό-ίαση.

Η ιδέα δημιουργίας μίας παγκόσμιας μελέτης με σκοπό την καταγραφή της επίδρασης της Ρεφλεξολογίας στον Καρκίνο προέκυψε διδάσκοντας την ΚΙΡ σε όλο τον κόσμο. Γνώρισε Ρεφλεξολόγους οι οποίοι προσέφεραν συνεδρίες Ρεφλεξολογίας σε ογκολογικούς ασθενείς σε νοσοκομεία ή εξωτερικές κλινικές με την έγκριση και υποστήριξη των νοσοκομείων τα οποία ενδιαφέρονταν να συνεισφέρουν με πληροφορίες σε αυτή την μελέτη.
Πέντε κέντρα αυτή την στιγμή δραστηριοποιούνται προσφέροντας Ρεφλεξολογία σε ογκολογικούς ασθενείς και παράλληλα συλλέγοντας πληροφορίες για τους ίδιους αλλά και σε μένα. Είναι : The Curie Institute, Παρίσι, Michigan State University, Reykjavik Iceland, Perth και Sydney Αυστραλία. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο και θα διαρκέσει 3 χρόνια.

Πιθανοί ψυχολογικοί και συναισθηματικοί παράγοντες του καρκίνου.
Η ανάπτυξή οποιουδήποτε τύπου νεοπλασίας σε ένα ασθενή ΠΑΝΤΑ έχει μία βαθύτερη ψυχολογική και συναισθηματική αιτία. Διάφορα ιστορικά περιστατικά (anecdotal) προτείνουν ότι η Ρεφλεξολογία είναι μία υπέροχη μέθοδος για ογκολογικούς ασθενείς βοηθώντας στα σωματικά συμπτώματα, σε θέματα συναισθηματικά και παράλληλα προσφέροντας αυτοπεποίθηση, άνεση και βελτιωμένη ποιότητα ζωής. Κληρονομικοί παράγοντες βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση για πολλά χρόνια και ξαφνικά εξαιτίας κάποιου συναισθηματικού σοκ θα ενεργοποιηθούν. Το κάθε άτομο κατέχει μία συλλογή από μη επιλυμένες αναμνήσεις και συναισθηματικών προβλημάτων τα οποία αποθηκεύονται στο υποσυνείδητο το οποίο στη συνέχεια θα δημιουργήσει την θεμέλια ουσία (matrix) από όπου η προσωπικότητα του ατόμου θα προκύψει. Το κύριο στοιχείο του υποσυνείδητου είναι προγεννητικό. Αυτό από μόνο του εξηγεί τις ανησυχίες και το άγχος μας για θέματα όπως φοβία του να γεράσουμε, της ασθένειας και του θανάτου.
Π.χ. ο φόβος της γέννας που βιώνει η μητέρα θα μεταδοθεί στο παιδί το οποίο θα αποθηκεύσει αυτή την ανάμνηση στο υποσυνείδητο και θα κρατήσει ένα αρχείο στους συναισθηματικούς ιστούς – την περιτονία. Η περιτονία βρίσκεται παντού στο σώμα, καλύπτει όργανα, μυς, αγγεία αίματος και οστά.

Το ηλιακό πλέγμα είναι το αυτί όλων των αισθήσεων στο σώμα. Ως “ο εγκέφαλος της κοιλίας” αποτελείται από το 10ο ζεύγος των κρανιακών νεύρων- το πνευμονογαστρικό νεύρο (παρασυμπαθητικό), επίσης το 5ο και 6ο συμπαθητικά σπονδυλικά νεύρα. Αυτά καταγράφουν πολλές από τις αισθήσεις μας και τα στέλνουν απευθείας στο μεταιχμιακό σύστημα στον εγκέφαλο. Το ηλιακό πλέγμα αποτελεί έναν σπουδαίο κόμβο του αυτόνομου νευρικού συστήματος και αυτόματα συντονίζει συναισθήματα και μεταδίδει αισθήσεις στο μεταιχμιακό κέντρο (θάλαμος, αμυγδαλή, ιππόκαμπος) το οποίο στη συνέχεια αναμεταδίδει στον εγκέφαλο για ανάλυση. Το μεταιχμιακό κέντρο είναι το αφεντικό των συναισθημάτων καταχωρεί τις συναισθηματικές μας αναμνήσεις στον εγκέφαλο. Όποια ένταση θα σχετίζεται με τις εκεί αποθηκευμένες συναισθηματικές μας αναμνήσεις.
Δεν είναι σύμπτωση ότι οι άνθρωποι γύρω στην ηλικία των 40 προσπαθούν να κρύψουν τους υποσυνείδητους φόβους τους που έχουν αποθηκεύσει από την γέννα, σχολείο, άγχος γάμο, μετακομίσεις, διαζύγια, θάνατο, μεγάλωμα παιδιών κλπ. Έχουν αποθηκεύσει μη επιλυμένες συγκρούσεις όλων των τύπων δημιουργώντας κόμπους στην περιτονία προκαλώντας ανησυχία και άγχος στερώντας στον εαυτό τους την δυνατότητα να αντιληφθούν τις δυνατότητες τους.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΟΠΩΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΣΤΡΕΣΣΟΓΟΝΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ.

Η Ρεφλεξολογία δουλεύει στην σώμα-συναισθηματική προσέγγιση της ασθένειας όποτε έχει θέση στην θεραπεία πριν, κατά και μετά τον καρκίνο. Η χρήση της Ρεφλεξολογίας όπου δυνατόν είναι πολλαπλά ωφέλιμο. Η Ρεφλεξολογία πιθανόν να εξηγήσει την αρχική αιτία της ασθένειας και ελευθερώνοντας το συναισθηματικό φορτίο να βοηθήσει στην λιμοκτονία της νεοπλασίας. Η Ρεφλεξολογία επίσης ενεργοποιεί και αναζωογονεί τους ασθενείς ώστε να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι την ασθένεια. Βελτιώνει την αισιοδοξία η οποία ενισχύει τις κλασσικές θεραπευτικές μεθόδους όπως χημειοθεραπεία, ραδιοθεραπεία ή χειρουργείο.
Περισσότερες πληροφορίες για την Κράνιο-Ιερή θεραπεία στα Ελληνικά μπορείτε να βρείτε στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: