Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Άλλος ένας λόγος να περπατάς ξυπόλυτος!


Η πόλη των Αθηνών έχει γεμίσει με διαφήμιση αυτών των παπυτσίων.
Για εμάς τους Ρεφλεξολόγους είναι προφανή τα οφέλη από την επιλογή του να περπατά κανείς ξυπόλυτος ή να φορέσει παπούτσια τύπου NIKE FREE ή σαν αυτά στην φωτογραφία. Αλλά ότι θα ισχυριζόταν το τμήμα Μάρκετινγκ του προϊόντος ότι βοηθάει στην πρόβλεψη της κίνησης της ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ...... δεν το περίμενα.
Δεν παίζω στο χρηματιστήριο αλλά χαίρομαι που το ακούω!?

Το ακόλουθο το βρήκαμε εντελώς τυχαία στην ακόλουθη ιστοσελίδα:




Tα εικονιζόμενα στην κάτωθι φωτογραφία αντικείμενα, τα αντίκρυσα για πρώτη φορά σε διαφημιστικές γιγαντοαφίσες, σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας. Στην αρχή, δεν κατάλαβα ότι πρόκειται περί υποδημάτων. Θέλω να πω, θα ήταν εντελώς γελοίο να πρόκειται περί υποδημάτων, έτσι δεν είναι ? Και όμως, είχα πέσει έξω. Αυτό το διαπίστωσα κατόπιν, όταν ξαναείδα τα εν λόγω αντικείμενα σε βιτρίνα καταστήματος υποδημάτων, ανάμεσα σε άλλα πατούμενα. Μ' έφαγε η περιέργεια. -Τί διάολο "παπούτσια" είναι αυτά και ποιός καραγκιόζης θα μπορούσε ποτέ να αγοράσει, πόσο μάλλον να τα φορέσει ? Λέω, "κάτσε να ρωτήσουμε ρε παιδί μου, να μάθουμε τί συμβαίνει". Μπαίνω στο μαγαζί, κάνω πως χαζεύω αριστερά-δεξιά.


Με πλησιάζει μια πωλήτρια,

-"να σας εξυπηρετήσουμε σε κάτι ?"

- Ναι, λέω, θέλω να μου πείτε σχετικά μ΄αυτά εδώ τα μυστήρια παπούτσια.

- "Α!", μου απαντάει όλο χαρά, "μιλάτε για τα περίφημα "Guru Fivefingers", την τελευταία λέξη της μόδας ! Εξαιρετική επιλογή, θα σας πηγαίνουν πολύ !".

- Όχι, δεν καταλάβατε -σπεύδω να εξηγηθώ- δεν σκοπεύω να τ' αγοράσω, απλώς ήμουν περίεργος περί τίνος επρόκειτο. Ώστε Guru Fivefingers, ε ? Εντάξει, το fivefingers το πιάνω, αλλά γιατί ονομάζονται Guru ? "

-Mα είναι πολύ απλό !", μου εξηγεί η κοπέλα, "τα Fivefingers αποτελούν την απόλυτη προτίμηση και σταθερή επιλογή όλων των μεγάλων Γκουρούδων !"

"-Σώπα καλέ !", ψελλίζω εμβρόντητος. "

- Όπως ακριβώς σας τα λέω κύριέ μου. Δεν υπάρχει Γκουρού αυτή τη στιγμή, από Wall Street μέχρι Λεωφόρο Αθηνών, που να μη φοράει γκουρουδίστικα Fivefingers ! Κάνουν θραύση.


Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι τα Fivefingers βελτιώνουν έως και 78% την ικανότητα πρόβλεψης των κινήσεων της αγοράς. Αυτό το εντυπωσιακό στοιχείο αναδείχτηκε ιδίως στην πτώση του 2008. Όσοι Γκουρούδες φορούσαν Fivefingers τη γλίτωσαν. Ξεφόρτωσαν εγκαίρως στις ράχες σας και μετά γελούσαν με τα χάλια σας"


"-Σώπα καλέ !", ξαναψελλίζω εμβρόντητος.
-"Μάλιστα, ευγενικέ μου κύριε. Να ξέρετε ότι πίσω από κάθε επιτυχημένη πρόβλεψη, κρύβεται ένα ζεύγος Guru Fivefingers". Σκύβει συνωμοτικά προς το μέρος μου : "Ήταν αρχές Γενάρη του 2008 όταν ένας πανύψηλος τύπος με βλέμμα ψυχοπαθούς, μπήκε στο κατάστημά μας και αγόρασε το πρώτο ζευγάρι. Μετά από δυό βδομάδες, έσκασε μύτη με Καγιέν και παρήγγειλε άλλα είκοσι ζευγάρια. Νούμερο 52, σαν τάφος σκύλου. Είδαμε και πάθαμε να βρούμε τόσα ζευγάρια σε αυτό το μέγεθος. Αλλά ο τύπος πλήρωνε cash και γενικά φαινόταν ότι πρέπει να είχε πιάσει πρόσφατα την καλή. Μετά απ' αυτόν, ακολούθησαν κι άλλοι. Κάτι κυματικοί αναλυτές, κάτι τέτοιοι μυστήριοι. Όταν πρωτοέρχονταν, έδιναν τη γενική εντύπωση καρπαζοεισπράχτορα, αλλά σαν ξανάρχονταν ήταν φανερό πώς είχαν κονομήσει στο μεσοδιάστημα. Άλλοι άνθρωποι, σας λέω !".

"-Ώστε έτσι τα πουλάκια μου, ε?", μονολογώ αφηρημένος. "

-Σε ποιούς αναφέρεστε ?", διερωτάται η πωλήτρια."

-Τίποτα, κάτι δικά μου λέω. Να σου πω ! Τύλιξέ μου δυό ζευγάρια, 43 νούμερο. Μάλλον τα καφέ και τα πορτοκαλί. Όχι όμως τα φούξια, είναι κάπως αδελφίστικα..."