Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Έρευνα για την αποτελεσματικότητα της Ρεφλεξολογίας στην ιδιοπαθής δυσκοιλιότητα σε γυναίκες.




















A pilot study of the effectiveness of reflexology in treating
idiopathic constipation in women

Sue Woodward a,*, Christine Norton b, K. Louise Barriball a
a Florence Nightingale School of Nursing and Midwifery, King’s College London, 57 Waterloo Road, London SE1 8WA, UK
b Burdett Institute of GI Nursing, St Mark’s Hospital, Watford Road, Harrow HA1 3UJ,

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η Ρεφλεξολογία βοηθά στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας. Οι ερευνητές του Florence Nightingale School of Nursing and Midwifery, του Λονδίνου εξέτασαν την αποτελεσματικότητα της Ρεφλεξολογίας σε 19 γυναίκες.
Η υποκειμενική αντίληψη των ασθενών για την δυσκοιλιότητα καταγράφτηκε όπως και τα επίπεδα του άγχους και κατάθλιψης αλλά και η στάση τους απέναντι στις Συμπληρωματικές - Εναλλακτικές Θεραπείες (ΣΕΘ) πριν και μετά την παρέμβαση σύμφωνα με το άρθρο στο www.pubmed.gov.

Κατόπιν των συνεδριών 94% των συμμετεχόντων αναγνώρισαν ότι η δυσκοιλιότητα τους βελτιώθηκε σε κάποιο βαθμό. Οι δέκα παρουσίασαν βελτιωμένη τιμή στην κλίμακα άγχους και 11 στην κλίμακα κατάθλιψης. Βελτίωση παρατηρήθηκε στην γενική εικόνα υγείας, πνευματική υγεία και ζωτικότητα, η ζωτικότητα βελτιώθηκε σημαντικά. 63% των συμμετεχόντων είχαν μία πιο θετική στάση απέναντι στις ΣΕΘ μετά την παρέμβαση.
Η μελέτη δείχνει ότι σε αυτή την δοκιμαστική Ρεφλεξολογία υπάρχει η προοπτική ωφέλειας για την αντιμετώπιση της ιδιοπαθής δυσκοιλιότητας σε γυναίκες, αναμφίβολα περαιτέρω έρευνες χρειάζονται.
Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό "Complementary Therapies in Clinical Practice."

Εφαρμόστε πιέσεις στα σημεία που βλέπετε στον χάρτη ποδιών. ΠΡΟΣΟΧΗ - Κυρίες που διανύουν εγκυμοσύνη να συμβουλευτούν πιστοποιημένο από το Σωματείο Ελλήνων Ρεφλεξολόγων Επαγγελματία Ρεφλεξολόγο. Δυστυχώς στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι και στο χώρο μας παρατηρούμε την παρουσία ΔΗΘΕΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ!!!

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: