Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

To Μασάζ μειώνει το άγχος σε ασθενείς του καρκίνου του μαστού.




Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, ο καρκίνος του μαστού είναι ο συνηθέστερος καρκίνος μεταξύ των γυναικών. Ως αποτέλεσμα αυτής της καταστροφικής νόσου, πολλές γυναίκες είναι ευαίσθητες στις διαταραχές άγχους. Το National Cancer Institute αναφέρει ότι μέχρι και μία στις πέντε γυναίκες με καρκίνο του μαστού (22 τοις εκατό) μπορεί να έχουν μετατραυματικό στρες κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Τώρα, μια ομάδα Γερμανών ερευνητών σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Αρχείο της ψυχικής υγείας των γυναικών ( Archives of Women's Mental Health ) δείχνει ότι το μασάζ είναι αποτελεσματικό στην μείωση του στρες σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού.


Μια ομάδα 34 γυναικών που διαγνωσθεί με πρωτοπαθή καρκίνο του μαστού έλαβαν είτε 30 λεπτά μασάζ δύο φορές την εβδομάδα για πέντε εβδομάδες (17 ασθενείς) ή με τη συνήθη αγωγή δεν δέχτηκαν θεραπεία μασάζ (17 ασθενείς). Όλοι οι ασθενείς συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο για το ποσοστό άγχος τους και τα επίπεδα της διάθεσης τους. Επιπλέον, ελήφθησαν δείγματα αίματος για να μετρηθούν τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης του στρες.

Στο τέλος της περιόδου μελέτης, οι ασθενείς που έλαβαν θεραπεία μασάζ αναφεραν ότι μειώθηκε το στρες και βίωσαν λιγότερες διαταραχές της διάθεσης, ιδίως στους τομείς του θυμού, άγχους κατάθλιψης και κόπωση. Επιπλέον, τα επίπεδα της κορτιζόλης στον ορό τους ήταν χαμηλότερες από εκείνες τις γυναίκες που δεν έλαβαν θεραπεία μασάζ.

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι "Η τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη μας δείχνει ότι οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού επωφελήθηκαν από 5 εβδομάδες θεραπεία μασάζ κατά τα πρώτα χρόνια μετά την επέμβαση. Η μελέτη μας δείχνει ότι η θεραπεία μασάζ μπορεί να οδηγήσει σε μικρή μείωση της διάρκειας της αντίληψης του άγχους και στα επίπεδα της κορτιζόλης .

Επιπλέον, βρήκαμε ένα θετικό αντίκτυπο του μασάζ για διαταραχές της διάθεσης. Η μελέτη αυτή θέτει επίσης ερωτήματα για περαιτέρω έρευνες που μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση των μηχανισμών της θεραπείας μασάζ και στις φυσιολογικές και ψυχολογικές επιπτώσεις του. "

Αναφορά

Listing M, Krohn M, Liezmann C et al. The efficacy of classical massage on stress perception and cortisol following primary treatment of breast cancer. Arch Womens Ment Health Feb. 19, 2010 [Epub ahead of print].

http://www.massagetoday.com/mpacms/mt/article.php?id=14199

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Χειρουργική επέμβαση του μαστού μείωση, θέλω να είμαι. Ψάχνω για έναν γιατρό από την Τουρκία.
Göğüs estetiği

Σπύρος Δημητράκουλας - Spiros Dimitrakoulas είπε...

Are you looking for a reflexologi