Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Crash Course Ρεφλεξολογίας Natural Health Science - www.nhs.gr


Λόγω του ηφαιστείου που εξερράγη στην Ισλανδία κοντά στον παγετώνα Eyjafjallajoekull, βιώσαμε όλοι το φαινόμενο της πεταλούδας, δηλαδή αναβλήθηκε το σεμινάριο των δανών Touchpoint για τον ερχόμενο Οκτώβριο 2010.


Επειδή είχαν ταξιδέψει πολλοί συνάδελφοι από την επαρχία εκμεταλευτήκαμε την ευκαιρία και αντί αυτού διεξήχθει από το Natural Health Science, στο παράρτημα του Αμαρουσίου, δωρεάν διήμερο σεμινάριο Crash Course. Δυστυχώς λόγω της ξαφνικής εξέλιξης δεν προλάβαμε να προσκαλέσουμε όλους τους συναδέλφους - πάλι καλά που προλάβαμε και διοργανώσαμε το σεμινάριο!

Ωστόσο μπορείτε να διαβάσετε για όσα ειπώθηκαν μέσω των στοιχείων που παραθέτω παρακάτω.
Συνδυαστική Ρεφλεξολογία για την Σπονδυλική Στήλη
http://touchpointdk.vip.webselv.dk/touchpoint/UK/UK_artikler_linking.htm άρθρο
http://www.youtube.com/watch?v=DkcaXlCcVWA&feature=player_embedded
βίντεο

http://spiros-reflexologia.blogspot.com/
Τι κάνει την μεγάλη διαφορά στις θεραπείες Ρεφλεξολογίας;

— Tensegrity - Ένα tensegrity υλοποιείται όταν μια ομάδα από διακριτά θλιβόμενα στελέχη αναρτάται σε ένα συνεχές δίκτυο προεντεταμένων τενόντων (καλωδίων), ώστε να δημιουργηθεί μια ευσταθής κατασκευή στον χώρο. “Γεωμετρία του Θεού”
— Tensegrity - Η ακεραιότητα της δομής εξαρτάται από την ισορροπία της έντασης εντός της δομής.
www.anatomytrains.com/.../tensegrity/explained


http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PUBLICATIONS/BYMONTHLY_PUBLICATIONS/diminiaia_2008/6ï%20Ôåý÷ïò%202008/techr_2008_6_4.pdf_2008_6_4.pdf
(πληροφορίες από μελέτη πολιτικού μηχανικού)

Υπάρχει μία ενδιαφέρουσα σύνδεση ανάμεσα στα tensegrities και σε δομές που συναντώνται στη φύση, όπως, για παράδειγμα, οι μοριακοί δεσμοί και η δομή των πρωτεϊνών, με πληθώρα σχετικών μελετών. [Whiteley, W. 1999, Havel, T., 1998].

http://www.myreflexologistgr.blogspot.com/
Foot for thought
blog με την ιστορία της Ρεφλεξολογίας της Σοφίας Ραυτοπούλου

— Rwo Shur Πατέρας Ιωσήφ
http://sorice.ch/fairsano/fussbild_josef_greek.html
(Διαδραστικός χάρτης στα Ελληνικά, υλοποιήθηκε σε συνεργασία με σπουδάστρια του ΝΗS - Σμαράγδα Ριζούδη 1ο έτος – προσοχή έχει ακόμα 2 λάθη!)
http://www.metacafe.com/watch/2773455/healthy_living_father_josef_eugster_and_the_new_foot_health_method/ather_josef_eugster_and_the_new_foot_health_method/ (βίντεο father Josef)
— Άνοιξη – Ήπαρ – Χολή – Μάτια


Αντένδειξη για εφαρμογή Ρεφλεξολογίας

— Σύνδρομο χεριών ποδιών
— Δερματικές αντιδράσεις χεριού-ποδιού (παλαμο-πελματιαία ερυθροδυσαισθησία).
— Είναι μια παρενέργεια ορισμένων τύπων χημειοθεραπείας που προκαλεί ερυθρότητα, πρήξιμο και πόνος στις παλάμες των χεριών και / ή στα πέλματα των ποδιών. Χέρι-πόδι σύνδρομο εμφανίζεται όταν μικρές ποσότητες χημειοθεραπείας διαρρεύσει από τα τριχοειδή αγγεία (μικρά αιμοφόρα αγγεία), στα χέρια και τα πόδια. Βγαίνοντας από τα αιμοφόρα αγγεία, η χημειοθεραπεία προκαλεί ζημιές στους παρακείμενους ιστούς.

Dr. Lorimer Mosely - Nuffield Medical Research (Υφηγητής) στο Τμήμα Φυσιολογίας, Ανατομίας & Γενετικής στο πανεπιστήμιο Oxford
• Πρόθεση
• Χρόνιος πόνος
• Καθρέπτες νευρώνες-Ενεργειακή ανταλλαγή

Μου είναι χρήσιμο να έχω χάρτες Ρεφλεξολογίας κρεμασμένους?

Έρευνα - Πάρκινσον και Ρεφλεξολογία
Η νόσος του Πάρκινσον μπορεί να θεωρηθεί ότι οφείλεται στην γήρανση ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν πως είναι υπεύθυνη για την επιτάχυνση του γήρατος. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι το χαρακτηριστικό τραύμα που δημιουργεί η νόσος του Πάρκινσον στον εγκέφαλο προκαλεί τον αποχρωματισμό των κυττάρων στην περιοχή του μίσχου μέλαινα ουσία (substantia nigra). Αυτά τα κύτταρα είναι τα ίδια που παράγουν την ντοπαμίνη (ένας νευροδιαβιβαστής που μεταφέρει τα μηνύματα από το ένα εγκεφαλικό κύτταρο στο άλλο).

— Η Ρεφλεξολογική συνεδρία – 50΄ με την χρήση κρέμας
— 1. Χαλάρωση – ο πελάτης καθοδηγήθηκε στην χαλάρωση χρησιμοποιώντας την άσκηση αναπνοής ενώ ο χειριστής κρατούσε τα πόδια.
— 2. Χαλάρωση με μάλαξη του άκρου πόδα.
— 3. Παραδοσιακή Ρεφλεξολογία σε όλο το πόδι χωρίς να εστιάζουν στα σημεία για συμπτώματα PD.
— Κοιλιακό λίκνισμα (Booth 2000) και 5 ανακλαστικά ακριβείας: ηλιακό πλέγμα στην αρχή για να βοηθηθεί ο θεραπευτής να συντονιστεί με την φύση του ατόμου (Williamson 1999:70); Επίφυση συνδυαστικά με την βάση της ΣΣ και υπόφυση με επινεφρίδια – με την πρόθεση εξισορρόπησης και εναρμόνισης του σώματος. Λαιμός με σιαγόνα και Ο5 με ισχίο με την πρόθεση της βελτίωσης του “πλαισίου” του σώματος.
— 4. Χαλαρωτική μάλαξη του άκρου πόδα

DVD της Λυνν Μπουθ http://www.boothvrt.com/
Piatkus website www.piatkus.co.uk

Ιστορία της Νεύρο – Ρεφλεξολογίας

www.peace-and-harmony.com/files/zone_therapy.pdf Ιστορία - Αγγλικά

Θεωρία του Νευρικού συστήματος στα Ελληνικά 4ο από το τέλος


1 σχόλιο:

Health Science είπε...

This is interesting. I used to be bored with this kind of topic but your blog was well written I couldn't help but read all the way thru. Thanks for sharing this with us. More power!