Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ρεφλεξολογία στις ειδήσεις. Τι ξέρει η Βασιλική οικογένεια που δεν ξέρουμε εμείς? Είσαι Ρεφλεξολόγος? Αντέχεις να δεις την άλλη όψη του νομίσματος?

Τι ξέρει η Βασιλική οικογένεια που δεν ξέρουμε εμείς?

Ο Πρίγκιπας Κάρολος με την γυναίκα του Καμίλλα, Δούκισσα της Κορνουάλης, δέχονται βασιλικές υπηρεσίες σε ένα spa στα προάστια της Μπάνγκαλορ. Εκτός από Αγιουρβέδα και θεραπείες φυσιοπαθητικής θα ωφεληθούν από γιόγκα, διαλογισμό και Ρεφλεξολογία.

"Ο Κάρολος και η Καμίλλα είναι μεγάλοι υποστηρικτές της συνδυαστικής ιατρικής. Η Οργανική καλλιέργεια και η ολιστικές θεραπείες είναι μέσα στις καρδιές τους".

To συγκεκριμένο κέντρο ευεξίας πρόσφατα ξεκίνησε συνεργασία με το κολλέγιο Royal College of Integrated Medicine στο Λονδίνο για να εκπαιδεύσει Δυτικούς ιατρούς στην Αγιουρβέδα και άλλες παραδοσιακές μορφές της Ινδικής θεραπείες. Το spa είχε επίσης φιλοξενήσει την Δούκισσα του York Σάρα Φέγκιουσον το 1997.

Στην Ελλάδα προτείνουμε τους Ιατρούς Καραλοίζο Λάζαρο στην Λάρισα τηλέφωνο 6944228081, και Τσουρουκτσόγλου Ανδρέας, Νέα Σμύρνη, Τηλ. 210 9347065,
http://www.nhs.gr/index.php?option=com_persons&task=display&psid=53&lang=el

Διαβάστε περισσότερα: Prince Charles' wife gets royal treatment at Bangalore spa - The Times of India http://timesofindia.indiatimes.com/city/bangalore/Prince-Charles-wife-gets-royal-treatment-at-Bangalore-spa/articleshow/6643920.cms#ixzz10uKTDNVc


Είσαι Ρεφλεξολόγος? Αντέχεις να δεις την άλλη όψη του νομίσματος?

Στην Νέα Ζηλανδία ένας καθηγητής πανεπιστημίου στην Βικτώρια ανακοίνωσε προειδοποίηση στον αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που στρέφονται στην εναλλακτική ιατρική. Φαίνεται πως όλο και πιο πολύ Νέο Ζηλανδοί προτιμούν να δαπανούν τον χρόνο και χρήμα τους στις θεραπείες ΣΕΘ και όχι στην συμβατική ιατρική. Ο καθηγητής Shaun Holt είπε στο κανάλι TV ONE's στην εκπομπή Close Up ότι ενώ κάποιες ΣΕΘ ωφελούν, άλλες είναι χάσιμο χρόνου και χρήματος, συμπεριλαμβανομένου των πιο δημοφιλών – βεντούζες, ρείκι, και Ρεφλεξολογία.
Σχόλιο: Υπάρχουν πολλές έρευνες για την Ρεφλεξολογία κ. Shaun Holt, ανάλογα με το ποιες διαβάζεις και ποια τα κίνητρα σου, βγάζεις συμπεράσματα. Αλλά και να πρόκειται για αυθυποβολή – μπορεί, το ομολογώ - δεν είναι και αυτό χρήσιμο και ωφέλιμο, κάτι σαν την άσπρη ποδιά και το στηθοσκόπιο του Ιατρού!
http://tvnz.co.nz/close-up/alternative-therapies-put-test-3793632



Οι επιχειρήσεις ΣΕΘ αναπτύσσονται στην Νέα Υόρκη

Η Άμπερ Σμιθ – δημοσιογράφος παρατηρεί ότι έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα στην Νέα Υόρκη από την δεκαετία του 90. Ο μεγαλύτερος ογκολογικός θεραπευτικος οργανισμός, Hematology/Oncology Associates, δημιούργησαν στην θέση ενός εξεταστηρίου χώρο για μασάζ, ρείκι και ΣΕΘ γενικότερα. Η μεγαλύτερη κλινική γονιμότητας, CNY Fertility Center, προσφέρει "συνδυαστική φροντίδα γονιμότητας" που συμπεριλαμβάνει βελονισμό και μάλαξη αφού ο ιατρός συνειδητοποίησε ότι η Δυτική Ιατρική δεν προσέφερε τίποτα σε κανέναν.
Στην μεταμόρφωση της πόλης έχουν συμβάλλει και τα εξής:
Φαρμακοποιός ξεκίνησε το Bare Bones Health & Wellness στο Manlius όπου δίνει συμβουλές διατροφικές και τρόπου ζωής μαζί με βιταμίνες και συμπληρώματα. Μία νοσοκόμα έχει το οργανικό εστιατόριο Speedy Greens στο Cicero, που προσφέρει Ρεφλεξολογία και Ρείκι, μία συνταξιοδοτημένη αντιπρόεδρος τραπέζης επανήλθε ως αντιπρόεδρος και ρείκι μάστερ (πήξαμε στους μάστερ) στο The Spring στο Fayetteville, ένα κέντρο για πνευματική και πολιτισμική ένωση.
Τι συμβαίνει?

"Πραγματικά, τα τελευταία 10 χρόνια οι άνθρωποι έχουν κατανοήσει ότι πρέπει να είναι συνεργάτες στην υγεία τους. Ήταν αδιανόητο να αμφισβητήσεις τον ιατρό σου και έκανε ότι σου έλεγε. Αυτό έχει αλλάξει ριζικά, οι μέρες που οι ασθενείς δεν ασχολούνταν με την υγεία τους έχουν παρέλθει," λέει η Wendy Meyerson, η οποία μετακομίζει το Natur-Tyme, το κατάστημα υγείας που δημιούργησε ο φαρμακοποιός πατέρας της το 1980 σε μεγαλύτερο χώρο στην Erie Boulevard του χρόνου.
Οι πιο δεκτικοί ασθενείς είναι οι ογκολογικοί ασθενείς, "είναι πιο ανοιχτόμυαλοι," λέει η Maryann Roefaro, chief executive officer στο Hematology/Oncology Associates, που έχει γραφεία στο Camillus, East Syracuse και Syracuse. "Όταν έχεις την αλλάζω την ζωή μου διάγνωση, αποκτάς την επιθυμία να προσθέσεις οτιδήποτε που θα διευκολύνει το ταξίδι."
Πριν 10 χρόνια η Roefaro ήταν διευθύντρια στο Crouse Hospital. Πρότεινε την ιδέα των συνδυαστικών θεραπειών υγείας όπως το ρείκι, "και οι πιο πολλοί ιατροί με κοίταξαν σαν να ήμουν τρελή."
Σήμερα το νοσοκομείο έχει νοσηλεύτριες εκπαιδευμένες στο ρείκι, προσφέρει εβδομαδιαίο διαλογισμό στο προσωπικό κ.α. Στην αρχή λέει κανείς ιατρός δεν απαγόρευε το ρείκι αλλά δεν το πρότειναν, σήμερα υπάρχουν κάποιοι ιατροί που το προτείνουν. Οι ασθενείς που το χρησιμοποιούν βιώνουν λιγότερη ναυτία, λιγότερο πόνο, καλύτερο ύπνο και κάποιοι επιμένουν ότι οι βλάβες τους βελτιώνονται. (ΠΡΟΣΟΧΗ) Η Roefaro λέει ότι τέτοιες θεραπείες δεν σκοπεύουν στο να αντικαταστήσουν τις συμβατικές θεραπείες αλλά συνδυαστικά βελτιώνουν την θεραπεία τους, έχει μεγάλο όφελος."
ΣΧΟΛΙΟ:

Και εγώ βλέπω μεγάλη αλλαγή στην Ελλάδα, πράγματι οι Ιατροί είναι πιο δεκτικοί, ανοιχτοί και προτείνουν τις ΣΕΘ. Θα πρέπει να είναι οι Ιατροί καλά ενημερωμένοι για τις ΣΕΘ (πολύ εύκολο για αυτούς) και τους επαγγελματίες ΣΕΘ. Από πλευράς μας ανησυχώ ότι θα γεμίσουμε τσαρλατάνους “τσαρλατάνους”– όπως μας έχουν αποκαλέσει στο παρελθόν. Οι πελάτες των ΣΕΘ προσέξτε ποιον/α διαλέγετε και εσείς που επιλέγετε να εκπαιδευτείτε σε κάποια μέθοδο, προσέξτε ποια "Σχολή" διαλέγετε!

Και μία έρευνα:
http://www.nytimes.com/2010/09/21/health/research/21regimens.html?_r=1&src=me&ref=general

Οι εθελοντές που δέχτηκαν Swedish massage βίωσαν σημαντική μείωση στην ορμόνη του στρες – κορτιζόλη – στο αίμα και σάλιο και στην βαζοπρεσσίνη, μία ορμόνη που οδηγεί σε αυξημένη κορτιζόλη. (Αφιερωμένο στην Αγγελική - sic). Αυξήθηκαν επίσης και ο αριθμός των λεμφοκυττάρων.
Οι εθελοντές που δέχτηκαν την απαλή μάλαξη είχαν μεγαλύτερη αύξηση σε οκυτοκίνη – ορμόνη ικανοποίησης – και ακόμη μεγαλύτερη μείωση της ορμόνης κορτικοτροπίνης που διεγείρει τα επινεφρίδια να απελευθερώσουν κορτιζόλη.

Σχόλιο: Συνάδελφοι σε κάποιες περιπτώσεις, με το μαλακό, πάλι θα έχετε καλά αποτελέσματα!