Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου οι Εκλογές του ΠΕΣΡ


Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 3:00μ.μ στα γραφεία του Συλλόγου, Σπαθάρη 2, Πολύγωνο θα διενεργηθούν οι εκλογές του 5/μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, 3/μελούς εξελεγκτικής επιτροπής και 3/μελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου.

Τα μέλη παρακαλούνται να έχουν μαζί τους ταυτότητα και Εκλογικό βιβλιάριο.

Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι πρέπει να το δηλώσουν μέχρι τις 29 Οκτωβρίου ημέρα Παρασκευή.

Πολύ καλό (κατά την γνώμη μου) είναι ότι έχουν δηλώσει υποψηφιότητα και νέα πρόσωπα και μάλιστα πρόσωπα που δεν διδάσκουν και δεν έχουν άμεση σχέση με τις σχολές Ρεφλεξολογίας.
Το λέω για ευνόητους λόγους!

Στην λειτουργία όλων των σωματείων ανεξαιρέτως (επιστημονικών, κλαδικών κ.ο.κ) και σε όλο τον κόσμο παρατηρείται δυσκολία συνεργασίας μεταξύ ομοϊδεατών συλλόγων/σωματείων αλλά και μεταξύ των μελών του ίδιου σωματείου. Δυστυχώς και στην Ρεφλεξολογία το ίδιο συμβαίνει, παραδείγματα είναι ο αριθμός των σωματείων στην Δανία, Γερμανία, Βέλγιο και αλλού. Άλλο παράδειγμα είναι ότι οι απόφοιτοι του ΙΙR και εδώ αδιαφορούν για το εκάστοτε σωματείο Ρεφλεξολογίας της χώρας όπου φοίτησαν ή εργάζονται. Προφανώς υπάρχουν συμφέροντα τα οποία τελικώς δεν ωφελούν τον αρχικό σκοπό της ίδρυσης του κάθε συλλόγου/σωματείου Ρεφλεξολογίας.

Εγώ προτείνω για το καλό της Ρεφλεξολογίας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, διακριτικά να μην δηλώνουν υποψηφιότητα και να μην ψηφίζονται για τις θέσεις του ΔΣ κανένας εκπρόσωπος/εργαζόμενος εκπαιδευτής/καθηγητής σχολής Ρεφλεξολογίας! Όσοι θέλουν μπορούν να προσφέρουν αμερόληπτα - ανιδιοτελώς διακριτικά και συμβουλευτικά.

Για να λέμε και όλη την αλήθεια, για να γίνουν τα προηγούμενα θα πρέπει να υπάρχουν και μέλη τα οποία να έχουν διάθεση να προσφέρουν με συνέπεια, υπεύθυνα, δημιουργικά και αγωνιστικά. Σε καμία περίπτωση δεν κατηγορώ ή επιρρίπτω ευθύνες σε κανέναν, όλα τα μέλη των προηγούμενων ΔΣ σε Ελλάδα, Ευρώπη, ICR και RiEN έχουν προσφέρει τα μέγιστα για την ορθή εξέλιξη και διάδοση της Ρεφλεξολογίας.

Υπάρχει σήμερα όμως η δυνατότητα να στηριχθούν τα εκάστοτε ΔΣ από νέους σύγχρονους Ρεφλεξολόγους που θα λειτουργούν ανιδιοτελώς σε σχέση με τα προσωπικά τους συμφέροντα (εκπαιδευτής, ιδιοκτήτης σχολής, προσωπική προβολή). Κατά αυτό τον τρόπο αποφεύγεται και η δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το εξής .

(Προς την Αθηνά, αφού λαμβάνεις κάθε φορά το περιοδικό Εναρμόνιση, γιατί δεν το διαβάζεις και καμιά φορά, θα έβλεπες και τις ανακοινώσεις για αυτά που ισχυρίζεσαι ότι δεν σε ενημερώσαμε!!!)

Τέλος προτείνω, πρώτο εμένα, προς χάρην των νέων υποψηφίων, να μην με ψηφίσετε!

Αυτά που είναι να κάνω για την Ρεφλεξολογία, θα τα κάνω! Όπως και να έχει!!

Σπύρος Δημητρακουλας - Εκπαιδευτής Ρεφλεξολογίας του Natural Health Science

Δεν υπάρχουν σχόλια: