Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ρεφλεξολογικές εκδηλώσεις στην Αθήνα.

1ον
Πρoσφoρά Hμέρας: €24 Για Μια Συνεδρία Ρεφλεξολογίας Διάρκειας 45 Λεπτών, Στο Κέντρο Ρεφλεξολογίας-Χρωμοβελονισμού της Μαίρης Χριστοφιδάκη Αρχικής Αξίας €60. Έκπτωση 60%!!



2ον Η συνάδελφος Ρεφλεξολόγος Χαλκίδου Ευγενία και άλλοι φίλοι της μας παρουσιάζουν κάτι πολύ ενδιαφέρον στις 16.10.2010.
φ=1,618 ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ
Αθ. Διάκου 26, Ελληνικό

Από τον τίτλο της ομιλίας της Ευγενίας "Τα πόδια μας μιλούν τη γλώσσα της ψυχής", υποψιάζομαι ότι θα αναπτύξει ένα κομμάτι της Ρεφλεξολογίας που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα Ρεφλεξολόγο! Την χαρακτηρολογία μέσω των άκρων και συγκεκριμένα των ποδιών. Είχε γράψει και σχετικό άρθρο για την Εναρμόνιση, ευκαιρία να την συγχαρούμε για την δουλεία που κάνει και εκεί - σστο περιοδικό του ΣΕΡ.

Επειδή η Ευγενία θα μιλήσει για τα πόδια, θα αναφέρω ότι ιστορικά, οι πρώτες επιστημονικές μελέτες στα χαρακτηριστικά του χεριού ξεκίνησαν στην αρχή του 19ου αιώνα. Μέχρι το 1830, οι πρώτες πρωτοποριακές έρευνες στην μελέτη της δερματογλυφικής είχαν ολοκληρωθεί. Επιπρόσθετα μελέτες του χεριού σε μία πιο ψυχολογική κατεύθυνση βασισμένες στην φυσιογνωμία του χεριού και τα χαρακτηριστικά του είχαν αρχίσει να προκαλούν το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας, όπως οι ψύχω-μορφολογικές μελέτες του Γερμανού Ιατρού Κάρους.

Για την διαγνωστική αξία των άκρων από την συμβατική Ιατρική θα σταθώ μόνο στους Ιπποκράτειους όνυχες - μου έκανε εντύπωση όταν έγραφα το συγκεκριμένο κεφάλαιο για τους σπουδαστές του NHS ότι σκεφτόμουν ότι ίσως οι σπουδαστές θεωρούσαν την πληροφορία ξεπερασμένη ή υπερβολική. Κοιτώντας τις εξετάσεις του πατέρα μου πέρυσι στο "ΣΩΤΗΡΙΑ" διάβασα ότι όντως του κοίταξαν και τα δάχτυλα, έγραφε: Πληκτροδακτυλία/Ιπποκράτειοι όνυχες - αρνητικό.