Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ρεφλεξολογία στις ειδήσεις!

Διαβάσαμε εδώ (7η παράγραφο) ότι στην εταιρεία Kenko Reflexology and Spa (KENKO) απονεμήθηκε το βραβείο Promising Franchisor of the Year Award. Θα κοντράρετε με τον φίλο μου τον κ. Zhu.

Στο Runcorn ένας έμπειρος φυσιοθεραπευτής θα φιλοξενήσει ένα open evening στο φυσιοθεραπευτήριο του. Το "νέο", θα έχει και επίδειξη Ρεφλεξολογίας!!!


Να και κάτι αντίστοιχο με την δική μας Παιώνια στο Θησείο, είναι το Teas and Toes . Η Παιώνια είναι βοτανοπωλείο - τεϊοπωλείο, σε μια γειτονιά που πραγματικά θυμίζει την παλιά Αθήνα, στην Αμφικτύονος 12 και Πουλοπούλου γωνία. Θα βρει κανείς σε ένα φωτεινό νεοκλασικό κτίριο, ένα μοναδικό χώρο στον οποίο ανταμώνουν η γνώση και η αγάπη για τα βότανα. Είναι της Μάγιας και είμασταν συμμαθητές, πρόκειται για εξαιρετικό άτομο!
Το καλοκαίρι είχε και Ρεφλεξολογία.


Η πρεσβεία των Φιλιππίνων στο Μπρουνέι μέσω του προγράμματος Philippine Overseas Labour Office (POLO) θα προσφέρουν δωρεάν Ρεφλεξολογική εκπαίδευση για την κοινότητα Φιλιππίνων την Κυριακή 28 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Overseas Workers Welfare Administration (OWWA), υπηρεσία που συνδέεται με το Philippine Department of Labour and Employment. Κοντολογίς έχουν την διάθεση να εκπαιδεύσουν τους συμπατριώτες τους πριν τον επαναπατρισμό τους στις Φιλιππίνες.
Εδώ η ανακοίνωση.







Στο dailymonitor και εδώ διαβάζουμε για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ουγκάντα!


Το άρθρο φέρει τον τίτλο: Ρεφλεξολογία: Είναι η τέχνη της θεραπείας ή της εξαπάτησης!


Την ιστορία της Ρεφλεξολογίας στην Ουγκάντα μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

Ο ρυθμός εξάπλωσης γραφείων Ρεφλεξολογίας ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά έχει προκαλέσει μεγάλη αντίδραση στην ιατρική κοινότητα της χώρας αναγκάζοντας τους να ερευνήσουν τις συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Και οι πολίτες της χώρας τρέχουν στα κέντρα Ρεφλεξολογίας αναζητώντας γιατρειά των χρονίων προβλημάτων τους που η συμβατική ιατρική τα θεωρεί ελεγχόμενα και όχι θεραπεύσιμα.
Τώρα ανακοίνωσε προειδοποίηση ο πρόεδρος του Uganda Medical Association (UMA), Dr Margaret Mungherera, που το κοινό στρέφεται στην Ρεφλεξολογία. Προηγήθηκε έλεγχος σε 8 μεγάλα κέντρα από το UMA στις 25-26 Μαρτίου. Κάποια αυτά ήταν τα Help Life Reflexology Centre στο Makerere Kivulu, Kisaakye Nutritional and Reflexology Centre στο Ntinda, International Reflexology, Massage and Nutritional Centre στο Kamwokya και Aleluia (αυτό είναι το αγαπημένο μου - sic) Reflexology and Nutritional Centre in Kalerwe.


O Dr Kiwanuka σε κάποιο βαθμό κατηγορεί την ανάπτυξη της Ρεφλεξολογίας στην αδυναμία της συμβατικής ιατρικής. Λόγω του φόρτου εργασίας οι ιατροί δεν έχουν χρόνο να εξηγήσουν - μιλήσουν στους ασθενείς και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που τρέχουν στην Ρεφλεξολογία, αυτοί το κάνουν. Επίσης δεν έχουμε ευαισθητοποιήσει το κοινό αρκετά στην αξία της καλής διατροφής κάτι που πάλι κάνουν οι Ρεφλεξολόγοι.

Σύμφωνα με τον Dr Kiwanuka, τα παγκοσμίως αποδεκτά οφέλη της Ρεφλεξολογίας συμπεριλαμβάνουν αποτοξίνωση, ανακούφιση πόνων στις περιπτώσεις πονοκεφάλων, στρες και άγχους.

Η Dr Vianney Kweyamba, στο Bwera Hospital ανυσυχεί διότι “Δεν μπορούν να εξηγήσουν επιστημονικά πως τα καταφέρνουν (θετικά αποτελέσματα). Επιτυγχάνουν τυχαία. - They can’t scientifically explain exactly how they do it. They succeed just by luck.”
Αλλά το Saturday Monitor μίλησε επίσης και με τον Goodrich Muteguya - στην φωτογραφία επάνω - , πρόεδρο του σωματείου Uganda Reflexologists Association of Uganda (URAU) διευθυντής επίσης του Αlleluia Reflexology and Nutritional Centre (το αγαπημένο μου - sic).

Περιγράφει ότι "H τροφή είναι το φάρμακο αλλά φραγμένα αγγεία δεν της επιτρέπει να κυκλοφορήσει για να θεραπέυσει το σώμα. Με τις νευρικές απολήξεις του πόδα χαλαρώνουμε το σώμα, ξεμπλοκάρουμε τα αγγεία και δίνουμε μία διατροφή που θα ενισχύσει το σώμα"

Ααααα, θα τρελαθούμε, οι Ουγκαντιανοί ακολουθούν την Ιατρική του Ιπποκράτη και του Γαληνού, μιλάνε για διατροφή και για τα περιττώματα στο σώμα!

Ο Mr. Muteguya νομίζει ότι οι συμβατικοί ιατροί έχουν πρόβλημα με την χρήση της λέξης θεραπεύω διότι ανακουφίζει και δεν θεραπεύει. Στο τέλος των σχολίων του πάντως, απευθύνει πρόσκληση στους ιατρούς να τους βοηθήσουν στο έργο τους.

Μr.Muteguya εδώ Spiros, κόφτε τα βότανα ή την Ρεφλεξολογία, ο καθένας την δουλεία του, μαζέψτε τους βοτανοθεραπευτές που εισρέουν στην χώρα σας από την Ρουάντα και την Τανζανία για να κονομήσουν, κρύψτε τα στηθοσκόπια που δεν ξέρετε πως δουλεύουν (αρκετά παίξατε) και μην ξαναπάρετε δείγματα αίματος από τους πελάτες σας.

Το κοστούμι μπορείς να συνεχίσεις να το φοράς!
Αλήθεια σε πιστεύουν περισσότερο οι πελάτες σου όταν το φοράς, έρευνες λένε ναι, βοηθάει!
Η συγχωρεμένη η γιαγιά μου έλεγε ότι "τα Ράσα δεν κάνουν τον Παπά".
Η γιαγιά όμως δεν είχε πάει ούτε σχολείο, ....την αγαπάω όμως!


Στην σελίδα του observer (4η παράγραφος) διαβάζουμε ότι η Ρεφλεξολογία ξεκίνησε στην Ασία και ότι, σήμερα οι καλύτεροι Ρεφλεξολόγοι είναι από την Κίνα!!!!



Συνεχίστε να λέτε (οι Ρεφλεξολόγοι και κυρίως οι εκπαιδευτές της Ρεφλεξολογίας) ανακρίβειες για την ιστορία της Ρεφλεξολογίας και μπορεί στο μέλλον να θερίσουμε αυτά που σπείραμε! Δικαίωμα, αναμφίβολα, έχουν όλοι στην εργασία, όχι όμως να βγάζουμε (οι Έλληνες) μόνοι μας τα μάτια μας! Ειδικά όταν οι πρόγονοι μας, μας έχουν κληροδοτήσει την συγκεκριμένη καταγεγραμμένη γνώση.


Στο mailonline προτείνουν να μην πάρουμε χάπι για στρες, αϋπνία, πεπτικά προβλήματα, πόνους αρθρώσεων, εξάψεις λόγω εμμηνόπαυσης και απώλεια μνήμης αλλά να πιέσουμε το πρόσωπο μας!!!

Υπολογίζεται ότι δουλεύουν 35,000 Ρεφλεξολόγοι στο Ηνωμένο Βασίλειο και πολύ από αυτούς χρησιμοποιούν το πρόσωπο αντί των ποδιών και χεριών για να προσφέρουν αυτή την θεραπέια υγείας - health therapy.

Μπείτε στο site, έχει ωραίο χάρτη προσώπου!



Κηπουρός ανακάλυψε καρότο σε σχήμα ποδιού!
Μην κάνετε όρεξη, το μαγείρεψε ήδη!








Έρευνα

Effect of foot massage to decrease physiological lower leg oedema in late pregnancy: A


randomized controlled trial in Turkey και εδώ.


Ayden Çoban RN PhD1,*, Ahsen Şirin PhD2Article first published online: 20 SEP 2010
DOI: 10.1111/j.1440-172X.2010.01869.x

This study aims to evaluate the effect of foot massage for decreasing physiological lower leg oedema in late pregnancy. Eighty pregnant women were randomly divided into two groups; study group had a 20 min foot massage daily for 5 days whereas the control group did not receive any intervention beyond standard prenatal care. The research was conducted between March and August 2007 in Manisa Province Health Ministry Central Primary Health Care Clinic 1, in Manisa, Western Turkey. Compared with the control group, women in the experimental group had a significantly smaller lower leg circumference (right and left, ankle, instep and metatarsal–phalanges joint) after 5 days of massage. The results obtained from our research show that foot massage was found to have a positive effect on decreasing normal physiological lower leg oedema in late pregnancy.

Μετάφραση google




Η μελέτη αυτή έχει ως στόχο να αξιολογηθεί η επίδραση του μασάζ ποδιών για τη μείωση της φυσιολογικής χαμηλότερο οίδημα στα πόδια σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Ογδόντα έγκυες γυναίκες χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες? Ομάδα μελέτης είχε 20 λεπτά μασάζ ποδιών ημερησίως για 5 ημέρες ενώ η ομάδα ελέγχου δεν έλαβε καμία παρέμβαση πέραν των κατ 'αποκοπή προγεννητική φροντίδα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ Μαρτίου και Αυγούστου 2007 σε Manisa επαρχία του υπουργείου Υγείας της Κεντρικής Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Κλινική 1, σε Manisa, Δυτική Τουρκία. Σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου, οι γυναίκες στην πειραματική ομάδα είχαν σημαντικά μικρότερους περιφέρεια πόδι (δεξιά και αριστερά, τον αστράγαλο, ταρσού και μεταταρσίου-φαλάγγων κοινό) μετά από 5 ημέρες μασάζ. Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την έρευνα δείχνουν ότι μας μασάζ ποδιών βρέθηκε να έχει θετική επίδραση στη μείωση φυσιολογική χαμηλότερο οίδημα στα πόδια σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.


Όσο αυξάνεται η δημοτικότητα του foot massage τόσο αυξάνεται και ο έλεγχος του. Η Dr. Tina Verder επισκέφτηκε το Shangri-La Tibetan Herbal Foot Massage & Acupuncture Center στην Ventura Boulevard πριν 2 χρόνια και ενθουσιάστηκε. Η 46χρονή μαιευτήρας είναι σταθερή πελάτισσα από τότε. Το κατάστημα φιλοξενείται σε ένα μικρό χώρο σε ένα εμπορικό κέντρο.

"Διώχνει όλη την ένταση," είπε πρόσφατα καθώς ο Ρεφλεξολόγος Tony Zhang μούλιασε τα πόδια της Verder σε ένα ξύλινο κουβά με θερμά βότανα, στη συνέχεια της έτριψε τα κουρασμένα πέλματα μέχρι να διαγραφεί ένα χαμόγελο στα χείλη της που μεταφράζεται σε απόλυτη γαλήνη. Το αναζωογονητικό foot massage δεν είναι καθόλου νέα μόδα στο Los Angeles, αλλά τα τελευταία 2 χρόνια πολύ περισσότερα ανοίγουν στην κοιλάδα San Fernando.

Μερικοί ισχυρίζονται ότι αυτό συμβαίνει επειδή η υπηρεσία ανακουφίζει από αρθριτικά, βελτιώνει την πέψη ακόμα και να θεραπεύσει (η δημοσιογράφος το έγραψε) την αυπνία.

Άλλοι πάλι λένε ότι πρόκειται για κόλπο αποφυγής πλήρωσης των προυποθέσεων που καθορίζει ένας νόμος του 2008 που προβλέπει ότι οι full-body massage therapists της California να είναι πιστοποιημένοι και να ανήκουν σε επαγγελματικό σωματείο.
Η ιδιοκτητριά Dr.Alice Wang, πιστοποιημένη βελονίστρια, το αρνειται.


"Εδώ έρχονται νοσηλεύτριες και ιατροί από τα νοσοκομεία, ηθοποιοί και χορευτές από τα στούντιο," είπε για την πελατεία της.
Στο Los Angeles, τα foot-massage parlors ελέγχονται από τη νδημοτική αστυνομία - civilian Police Commission, η οποία έχει εκδώσει άδειες για 389 massage parlors και 2,245 massage therapists φέτος. 511 parlors και 3,330 therapists το 2009 και 541 parlors και 3,616 therapists αδειοδοτήθηκαν το 2008. (Πράσινη κάρτα κανείς?)

Η αστυνομία έχει γνώση ότι κάποια κέντρα είναι βιτρίνες για παράνομες δραστηριότητες - ποιος είπε πορνεία?. Τίθονται και ζητήματα υγιεινής, οι έλεγχοι γίνονται μία φορά κάθε δύο χρόνια και καταγγελίες σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες μπορούν να γίνουν εδώ. http://www.barbercosmo.ca.gov/.

Η δημοτικότητα των foot massage εξαπλώνεται, μερικώς λόγω αυτών που το απολαυσάν σε πόλεις της Ασίας που επισκέφτηκαν λέει η C. Cindy Fan, associate dean of social sciences and professor of geography and Asian American Studies at UCLA.

Ενώ σχετίζεται με την Κινεζική ιατρική το foot massage είναι πανάρχαια θεραπεία (η δημοσιογράφος πάλι) γνωστή και ως Ρεφλεξολογία. Η Fan λέει ότι πολλοί την χρησιμοποιούν επειδή πιστεύουν ότι προσφέρει κάποιο όφελος.


Διαβάσαμε ότι ο Ashton Kutcher και η Demi Moore έχοντας ξεπεράσει τις φήμες περί απιστίας επισκέφτηκαν μαζί το Aurora Foot Spa στο Beverly Hills για λίγη αγάπη και φροντίδα. Να είστε αγαπημένοι παιδιά όπως στην φωτογραφία.




















Photo Credit: FlynetOnline.com



Η ιδιωτική επιχείριση We Care Edmonton στον Καναδά πρόσθεσε στις υπάρχουσες υπηρεσίες του μία νέα υπηρεσία που στοχεύει στην φροντίδα των ποδιών! Αναφέρουν ότι σε μία δημοσιευμένη μελέτη του 'Seniors Journal' το 87% των ηλικιωμένων βιώνει προβληματα με τα πόδια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: