Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Νέο βιβλίο από τον ΘΑΝΑΣΗ ΔΡΙΤΣΑ

Όταν παραβρέθηκε στην περυσινή ημερίδα του ΣΕΡ κέρδισε τις εντυπώσεις και συνεχίζει να τραβά την προσοχή μας μεταφέροντας μας τους προβληματισμούς του, για την υγεία.

Η ασθένεια της υγείας από τον Θανάση Δρίτσα
Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα, Νοέμβριος 2010

Το νέο βιβλίο του καρδιολόγου, συνθέτη και συγγραφέα Θανάση Δρίτσα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση. Η έκδοση περιέχει μια επιλογή από επίκαιρα άρθρα και κείμενα του συγγραφέα τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα ή ηλεκτρονικά ΜΜΕ την τελευταία πενταετία. Η πλειονότητα των κειμένων σχολιάζουν τρέχοντα ζωτικά προβλήματα του χώρου της υγείας και αποπνέουν την πεποίθηση του συγγραφέα ότι η υγειονομική περίθαλψη έχει πλέον εκτραπεί από την ιδεολογική της αποστολή που είναι η υπηρεσία του πάσχοντος ανθρώπου.
Τα διογκούμενα οικονομικά συμφέροντα έχουν μετατρέψει τον ασθενή σε αντικείμενο στυγνής εκμετάλλευσης και έχουν τροποποιήσει τον χαρακτήρα της περίθαλψης από ασθενο-κεντρικό σε ιατρο-κεντρικό αλλά οπωσδήποτε όχι ανθρωποκεντρικό. Ο συγγραφέας αναφέρεται στο πρόσφατο σκάνδαλο της γρίπης των χοίρων (Η1Ν1) όπως και σε ζητήματα συστηματικής χορήγησης φαρμάκων σε κλινικά υγιείς πληθυσμούς. Στο βιβλίο τονίζεται ότι η ιατρική επιστήμη έχει πλέον συνδεθεί απόλυτα με την κοινωνία της αγοράς φαρμακευτικών προιόντων και έχουν ιατροποιηθεί στην εποχή μας φυσιολογικές ανθρώπινες δραστηριότητες όπως η γέννηση, η εγκυμοσύνη και ο θάνατος. Σύμφωνα με τον συγγραφέα το μέλλον διαγράφεται ανησυχητικό και θα πρέπει να ξανασκεφτούμε όλοι σοβαρά τι είναι υγεία και τι ασθένεια, τι σημαίνει θεραπεία, ποιος επιδοτεί την ιατρική έρευνα και ποιο γιατρό θα πρέπει να εμπιστευτούμε.
Εκτός από κείμενα τα οποία σχολιάζουν τα προβλήματα της υγείας στο βιβλίο έχουν ενταχθεί και άρθρα ευρύτερου κοινωνικού και αισθητικού προβληματισμού με ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ
Κεντρικό: Νικηταρά 2, ΤΚ 10678 Αθήνα,
τηλ.210-3822496, 210-3838020, fax: 210-3809150,
e-mail: papazisi@otenet.gr, web site: www.papazisi.gr
Υποκατάστημα: Βιβλιοπωλείο 11-Στοά Αρσακείου Πεσμαζόγλου 5,
ΤΚ10564 Αθήνα. Τηλ.210-3216148,