Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ρεφλεξολογία στην εγκυμοσύνη.

Μία ιστοσελίδα της Νιγηρίας αναφέρεται σε μία έρευνα που έγινε σε κέντρο υγείας της Τουρκίας. Φαντάσου οι Τούρκοι Ρεφλεξολόγοι δεν έχουν ούτε σωματείο και κάνουν έρευνες!
Το θέμα του άρθρου είναι "Γιατί το μασάζ πελμάτων, οι ειδικές κάλτσες μπορούν να μειώσουν το οίδημα ποδιών στην εγκυμοσύνη".

Ενδιαφέρον έχει ότι ενώ στο άρθρο περιγράφονται χειρισμοί Ρεφλεξολογίας - thumb kneading αλλά και ωφέλη εκτός της μείωσης του οιδήματος, σε χαλάρωση μυών, ανακούφιση του στρες, πόνο, και κράμπες. Βοηθά στην θεραπεία - "cure" - γαστρικού καύσου, δυσκοιλιότητας και πρωϊνής ναυτίας.

Foot massage during pregnancy is very helpful. It brings about a lot of positive benefits. Massaging helps to relax the muscles, relieves stress, pain, cramping and swelling. It also improves immunity and circulation. It helps to cure heartburn, constipation and morning sickness.

Τέλος, φαίνεται πως η τεχνική που χρησιμοποίησαν είναι η Ιπποκρατική "ανάτριψη"(!), ευτυχώς πρόλαβα και έκανα τα σεμινάρια εγκυμοσύνης και Ιπποκρατικής μάλαξης αλλιώς κάποιοι "καλοπροαίρετοι" θα έλεγαν ότι αντιγράφω. Τώρα που το σκέφτομαι η χρήση αυτής της τεχνικής του Ιπποκράτη για το οίδημα στα πόδια από τους Τούρκους είναι άλλη μία απόδειξη ότι αυτό που λέμε Ρεφλεξολογία είναι Αρχαία Ελληνική!

Το ξέρω το παρατραβάω ... να με υπομένετε, λίγο η κούραση, λίγο οι ειδήσεις με τα καλά του υπουργείου υγείας από αύριο Δευτέρα .....είναι και Κυριακή βράδυ!
Πάντως να 'ναι καλά οι γείτονες που χρησιμοποιούν την ανάτριψη και μας δίνουν επιχειρήματα διότι οι υποργοί υγείας και τουρισμού δεν βλέπω να ιδρώνουν για μας τους Ρεφλεξολόγους ...παρά τις υποσχέσεις τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: