Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Στον απόηχο της ημερίδας του ΣΕΡ.

Για όσους δεν το πρόσεξαν, έφυγα την Κυριακή αμέσως μετά την πρώτη ομιλία για ένα προσωπικό σημαντικό λόγο. Χάρηκα που είδα συναδέλφους και λυπήθηκα που δεν τα είπαμε καλύτερα και με περισσότερους.
Μάλλον πρέπει να συναθροιζόμαστε συχνότερα.

Το κινητό μου όμως άρχισε να δέχεται μηνύματα μία ώρα μετά, από παρευρισκόμενους συναδέλφους, το απόγευμα τηλεφωνήματα και την Δευτέρα ήμουν αποδέκτης σχολίων από τους σπουδαστές που είχαν παρακολουθήσει την ημερίδα.

Η πλειονότητα των σχολίων ήταν αρνητικές για τις ομιλίες και τις τοποθετήσεις των ομιλητών.

Μπορεί να έχετε δίκιο, μπορεί όμως και να μην έχετε. Σε κάθε περίπτωση εδώ και χρόνια το διοικητικό του ΣΕΡ προσπαθεί να προσφέρει το καλύτερο, το ίδιο προσπάθησε και φέτος. Σύμφωνα με μερικούς ....δεν το κατάφερε.

Εάν θέλετε αφήστε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας στο τέλος της ανάρτησης (ακόμα καλύτερα επικοινωνήστε με το ίδιο το ΣΕΡ) αλλά και τις προτάσεις σας για την επόμενη ημερίδα.

Για αυτούς που θέλουν το χάρτη δοντίων, μπορείτε να ανατρέξετε στο τεύχος 10 της Εναρμόνισης.


Το θέμα της Ημερίδας ήταν
«Η εφαρμογή της Ρεφλεξολογίας συνδυαστικά με άλλες Ολιστικές Μεθόδους και
Προσεγγίσεις »

Με αφορμή αυτό και σε συνδυασμό με κάτι στις ειδήσεις να σας παρουσιάσω το ακόλουθο θέμα:
Σε μία ιστοσελίδα - blog, δηλαδή το scienceblog
ο υπογράφων για πολλοστή φορά επιτίθεται στις ΣΕΘ, αυτή την φορά το άρθρο του έχει τον τίτλο Quackademic medicine at UCSF: The Osher Center for Integrative Medicine gets a new $37 million building .
Δηλαδή "Κομπογιαννίτικη ιατρική ή ψεύδο, αγύρτικη, αλμπάνηκη -ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Σαν Φρανσίσκο.

Εν ολίγοις ο υπογράφων το κείμενο έχει μεγάλο πρόβλημα επειδή το ζεύγος Οsher δώρισε 37 εκατομμύρια δολλάρια στο πανεπιστήμιο UCSF και εκείνοι επέλεξαν να αναπτύξουν τον τομέα Συνδυαστικής Ιατρικής χτίζοντας ένα "μνημείο"ψεύδο-ιατρικής που πήρε την τελική μορφή του Osher Center for Integrative Medicine.


Αντί δηλαδή για βελονισμό, βιοανάδραση, μασάζ, ταί τσί, γίογκα και διαλογισμό αυτός θα ήθελε και άλλα λεφτά για έρευνες.











Από το κανάλι του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.
Η Beverly Burns, επαγγελματίας Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής στο University of California San Francisco,εξετάζει τα οφέλη συνδυαστικών θεραπειών για τον καρκίνο του μαστού. Πιο συγκεκριμένα εξετάζει την καλύτερη χρήση του βελονισμού και των βοτάνων στην φροντίδα ασθενών που δέχονταιθεραπεία για καρκίνο του μαστού.

Παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον οι στατιστικές γύρω από τις ΣΕΘ στην αρχή.
Series: Integrative Medicine Today [11/2009] [Health and Medicine] [Show ID: 17384]

1 σχόλιο:

Κών/νος Δ. Λώλης είπε...

thewrw tin imerida arketa kali kai tis omolies poli endiaferouses.einai kalo gia tin eidikotita mas na simetexoun stis imerides mas iatroi.thewrw episis adiki tin antidrasi merikwn apo emas apenanti stin omilia tou kiriou karaloizou.oles oi apopseis einai dektes kata ti gnwmi mou eite mas aresoun eite oxi.to gegonos einai ena kai to ethese poli swsta i omolitria iatros ekprwsopos tis cambrella.i reflexologia xreiazetai erevnes kai meletes!!!oson afora tin organwsi tis ekdilwsis panta iparxoun perithoria veltiwsis...:)