Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Οι ηλικιωμένοι στρέφονται όλο και περισσότερο στις Συμπληρωματικές θεραπείες!


Διαβάσαμε εδώ κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την χρήση των ΣΕΘ στις ΗΠΑ. Σε μία καταμέτρηση του AARP και του National Center for Complementary and Alternative Medicine, 47 % αυτών που απάντησαν - όλοι άνω των 50 ετών - ανάφεραν ότι χρησιμοποίησαν κάποιο φυτικό προιόν, διαιτητικό συμπλήρωμα, βελονισμό ή κάποια άλλη μορφή ΣΕΘ τους τελευταίους 12 μήνες. (Σε μία εθνική καταμέτρηση [.pdf] που έγινε το 2007, το ποσοστό ήταν στο 39%.) Επιπρόσθετα, 53% είπαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει κάποια ΣΕΘ κάποια στιγμή στο παρελθόν. Από μία ανακοίνωση:

Προκύπτει ότι οι πιο συχνοί λόγοι χρήσης ΣΕΘ είναι γενική ευεξία 77%, να βοηθήσουν στο να μειωθεί ο πόνος ή να θεραπεύσουν μία νόσο με πόνο 73%, να θεραπεύσουν συγκεκριμένη πάθηση 59%, και να πλαισιώσουν την συμβατική ιατρική 53%. Οι ερωτηθέντες μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερο από ένα λόγο χρήσης ΣΕΘ.

Ο David Spiegel, MD, διευθυντής του Stanford Center for Integrative Medicine, δεν εξεπλάγην από τα νούμερα, παρατηρώντας ότι οι χρήση ΣΕΘ από Αμερικανούς αυξάνεται κατά 1% το χρόνο. "Οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από την τσέπη τους για ΣΕΘ από ότι στην συμβατική ιατρική," τους είπε. "Οι ηλικιωμένοι δεν αποτελούν εξαίρεση."

Η ανακοίνωση έδειξε ότι ένα 58% δεν συζήτησαν την χρήση των ΣΕΘ με τον θεράποντα ιατρό τους. Αυτό προκαλεί μία ανησυχία επειδή κάποιες θεραπείες πιθανόν να μειώσουν την αποτελεσματικότητα της συμβατικής ιατρικής ή να οδηγήσουν σε επικίδυνες αλληλεπιδράσεις. Ο Spiegel είπε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. "Πριν από δέκα χρόνια, τα δύο - τρίτα των ασθενών δεν το έλεγαν στον ιατρό, όποτε έχουμε μία βελτίωση," είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: