Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΙΣΩΣ ΤΟ ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ

Οι τελικές οδηγίες για το εργόσημο στο κατ'οίκον απασχολούμενο προσωπικό . Πότε θα ισχύσει - ποιά είναι η διαδικασία της αμοιβής - τι θα γίνει με τις ΑΠΔ του Οικόσιτου προσωπικού.

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/8292


16. ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΟΣΗΜΟ

Για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων περιστασιακά, η καταβολή της αμοιβής τους θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω του εργόσημου.

Οι εργασίες αυτές είναι οι διάφορες εργασίες οικογενειακής βοηθητικής φροντίδας όπως καθαριότητα, κηπουρικές εργασίες, μικροεπισκευές, ιδιαίτερα μαθήματα, φύλαξη νηπίων, αισθητικές φροντίδες, νοσηλευτικές φροντίδες, εργάτες γης κ.λπ.

Η καταβολή της αμοιβής τους θα γίνεται μέσω του ειδικού εργόσημου. Το εργόσημο αυτό, υπό τύπο πολύπτυχης επιταγής, είναι συγκεκριμένης αξίας. Στην αξία αυτή θα περιλαμβάνεται η αμοιβή του εργαζομένου, όσο και η εισφορά του ασφαλιστικού φορέα. Θα διατίθεται στον εργοδότη από όλους τους ασφαλιστικούς φορείς, τράπεζες κ.λπ.

Τα εργόσημα μεταβιβάζονται ονομαστικώς από τον εργοδότη στους εργαζομένους ως καταβολή για την αμοιβή της παρασχεθείσης εργασίας και στη συνέχεια εξοφλούνται από τους φορείς διαθέσεως, με καταβολή του αντίστοιχου ποσού, αφού προηγουμένως έχουν παρακρατηθεί οι αναλογούσες εισφορές. Οι παρακρατηθείσες ασφαλιστικές εισφορές και το καθαρό ποσό αναγράφονται στην πολύπτυχη επιταγή, εκ των οποίων το ένα τμήμα φυλάσσεται από τον φορέα που εξοφλεί και το άλλο από τον εργοδότη. Στο τέλος κάθε έτους ο ασφαλιστικός φορέας στέλνει ετήσια συγκεντρωτική κατάσταση σε εργοδότη και εργαζόμενο. Οι λεπτομέρειες θα καθορισθούν με απόφαση του υπουργού Εργασίας.

http://eaed.gr/blog/index.php/ergatika-nea-2010/o-neos-asfalistikos-nomos-3863/2010.html

ευχαριστούμε την συνάδελφο Όλη Π.