Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Kota Kinabalu – a ‘rojak’ spa paradise | Free Malaysia Today




Επαγγελματικές εξελίξεις για τους επαγγλεματίες συμπληρωματικών και εναλλακτικών θεραπειών και στην Μαλαισία. Στην φωτογραφία δεξιά εργάζονται Ρεφλεξολόγοι με προβλήματα όρασης!
Kota Kinabalu – a ‘rojak’ spa paradise Free Malaysia Today

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Τις ξέρετε αυτές τις σύγχρονες ασθένειες?

Wii elbow - Aγκώνας Wii
n. Elbow pain or numbness caused by excessive use of the Wii gaming console's remote control.



BlackBerry thumb - Αντίχειρας BlackBerry
n. A repetitive stress injury characterized by swelling and pain at the base of the thumb and caused by prolonged use of the thumb while operating a BlackBerry or other personal digital assistant.



e - θρόμβωση e-thrombosis
n. The formation of blood clots caused by sitting at a computer for prolonged periods. Also: eThrombosis.



Ο αντίχειρας Nintendo Nintendo thumb
(nin.TEN.doh thum; th as in thin) n. A repetitive stress injury that causes swelling at the base of the thumb due to overuse of video games.




Eπιληψία Nintendo Nintendo epilepsy
n. Epilepsy-like symptoms caused by up-close viewing of video games, television shows, or other events that feature rhythmic, fast-paced flashes of light and bursts of colour.

Η αναταραχή στα ηλικιωμένα άτομα βοηθιέται με μάλαξη των ποδιών!



Agitation in elderly helped by foot massage
By Michael Woodhead on 28 April 2011

While agitation in elderly patients has traditionally been managed with medication or physical restraints, new research suggests that foot massage may be of some help.

In a preliminary study, researchers from Griffith University, Brisbane, have shown that a short-course of foot massage reduces agitation and related behavioural problems in people with dementia, and a history of verbal aggression, wandering and repetitive movements.

Their study carried out in 17 men and 5 women, with a diagnosis of dementia and ....

Μουσικός της καρδιάς


Τιμητική διάκριση για Ελληνα καρδιολόγο. Ο Θανάσης Δρίτσας, καρδιολόγος στο Ωνάσειο, συνθέτης και συγγραφέας, έδωσε προ ημερών στη Γενεύη μια ξεχωριστή διάλεξη ως προσκεκλημένος ομιλητής, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συνεδρίου της πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ο Ελληνας «μουσικός της καρδιάς» προσκλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία (ESC) να δώσει διάλεξη πάνω στο πρωτοποριακό αντικείμενο των εφαρμογών της μουσικής στην καρδιολογία, στο πλαίσιο του συνεδρίου Europrevent 2011. Η συμμετοχή και η ομιλία του διακεκριμένου ιατρού αποτελούν αφ' ενός μια σημαντική διεθνή αναγνώριση του επιστημονικού έργου του και αφ' ετέρου είναι σημαντικό ότι το αντικείμενο μουσική-ιατρική-μουσικοθεραπεία κερδίζει τη θέση του ως συμπληρωματική αγωγή στις παθήσεις της καρδιάς.

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Stress εξετάσεων! Πως ένα πανεπιστήμιο βοηθά τους φοιτητές.

Στο πανεπιστήμιο Roanoke στο Salem των ΗΠΑ, οι υπεύθυνοι στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν τους φοιτητές να αντιμετωπίσουν το στρες των εξετάσεων τους προσφέρουν μασάζ και ρεφλεξολογία! Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο 6ος Μαραθώνιος Μ. Αλέξανδρου




Με μεγάλη οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 10/4 ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μ. Αλέξανδρος» που διεξήχθη, όπως κάθε χρόνο, στη διαδρομή Πέλλα-Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή δρομέων από όλη την υφήλιο.
Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Κενυάτης αθλητής BIWOTT Peter σε χρόνο 2h,13min & 12sec, ενώ την 25η θέση κατέκτησε ο δικός μας Κανελλόπουλος Αθανάσιος του Ο.Μ.Γ. Γιαννιτσών με χρόνο 2h,58min &11sec.

Φέτος ήταν και η πρώτη φορά που υπήρξαν εθελοντές Ρεφλεξολόγοι - Χειρομαλάκτες στον συγκεκριμένο αγώνα, και μάλλον του χρόνου θα είναι περισσότεροι. Μακάρι να παραβρεθώ και εγώ κάποια χρονιά.






Η ομαδάρχης της ομάδας εθελοντών, Άντζελα Τασόβαλη, μας έγραψε:




Ο μαραθώνιος για όλους εμάς που συμμετείχαμε ήταν αξέχαστη εμπειρία. Διασκεδάσαμε και παράλληλα προσφέραμε πολύτιμη βοήθεια σε όλους αυτούς που συμμετείχαν και είχαν απόλυτη ανάγκη έστω και από αυτή την ολιγόλεπτη μάλαξη που μπορούσαμε να προσφέρουμε μέσα στα χρονικά πλαίσια που μας περιόριζαν λόγω του κόσμου που έπρεπε να εξυπηρετήσουμε.
Ξεκινήσαμε τη μάλαξη με τα παιδιά που ήταν τα πρώτα που τερμάτισαν από τη διαδρομή που ξεκίνησε από την πλατεία Αριστοτέλους και σταδιακά μέχρι και νωρίς το απόγευμα ήμασταν εκεί για να ανακουφίσουμε και τους τελευταίους που τερμάτισαν. Ιδιαίτερη ανάγκη μάλαξης είχαν βέβαια οι συμμετέχοντες που ξεκίνησαν από την Πέλλα λόγω και της απόστασης αλλά και ο καιρός εκείνη τη μέρα δεν ήταν και ο πλέον ιδανικός καθώς ο αέρας ήταν δυνατός και ψυχρός.

Ελπίζω ότι προσφέραμε πολύτιμη βοήθεια σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα να ξαναζήσουμε αυτή την εμπειρία.












Οι επαγγελματίες θεραπευτές από την Θεσσαλονίκη που συμμετείχαν ήταν οι:
Άντζελα Τασόβαλη, εναλλακτική θεραπεύτρια, email: atassovali@gmail.com, τηλ. 6977202131


Νικολέττα Ράπτη, φυισικοθεραπεύτρια-εναλλακτική θεραπεύτρια, email: nicoe20vd@yahoo.com, τηλ 6947186961


Ματθαίος Δινάκης, εναλλακτικός θεραπευτής, email: info@bodymind.gr, τηλ.6977267509


Χρήστος Μουτούδης, ρεφλεξολόγος-νευρορεφλεξολόγος, email: chrisreflexologos@gmail.com, τηλ. 6932919190


Ξενοφών Λιακόπουλος, ρεφλεξολόγος, email: xl@kritirion.gr, τηλ. 6974735070


Καρολίνα-Ναυσικά Σιδηροπούλου, φυσικοθεραπεύτρια, duffi7@hotmail.com, 6979306142


Ελένη Δαίδου, εναλλακτική θεραπεύτρια, eleni.daidou@gmail.com, τηλ.6941667567





Εθελοντισμός στον 2ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο

Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή 1η Μαΐου το ΝΗS θα υποστηρίξει για 2η συνεχόμενη χρονιά ως επίσημος sponsor (sic) τον 2ο “Ποσειδώνιο” Ημιμαραθώνιο .

Θα συνατηθούμε στο Δ.Α.Κ. Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Π. Φαλήρου στις 9 το πρωί. Η σχολή θα φέρει 6-8 κρεβάτια. Καλό θα είναι όσοι μπορείτε να φέρετε και το δικό σας κρεβάτι μάλαλξης.

Η προσέλευση στον συγκεκριμένο αγώνα με Ι.Χ δεν συστήνεται, εκτός και αν έρθετε την ίδια ώρα με μένα και τον κ. Θανάση στις 7:30 το πρωί , χρησιμοποιείστε το τραμ στάση Τροκανετρό ή ΟΑΣΑ Στάση ΟΥΛΕΝ ή ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ

Αριθμός Γραμμής Όνομα Γραμμής 101 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΛΙΜΟΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ 217 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΣΤΑΘ. ΔΑΦΝΗΣ) Τ1 ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ Τ3 ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΒΟΥΛΑ Α1 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΒΟΥΛΑ Β1 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ Β2 ΑΓ. ΚΟΣΜΑΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ (Μέσω ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ) (ΚΥΚΛΙΚΗ) Γ1 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΒΑΡΚΙΖΑ - ΚΙΤΣΙ

Πληροφορίες Σ. Δημητράκουλας 6936163040 και στην γραμματεία της σχολής.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Μεγάλη Πέμπτη - Ιερός Νιπτήρας




Tην Μεγάλη Πέμπτη αναβιώνονται στην Εκκλησία μας, τα γεγονότα της τελευταίας ημέρας της ζωής του Ιησού Χριστού στη Γη. Όπως μας αναφέρουν τα Ευαγγέλια, ο Χριστός θέλησε πριν θυσιαστεί για την σωτηρία των ανθρώπων, να δειπνήσει για τελευταία φορά με τους μαθητές του. Ο δείπνος αυτός είναι ο γνωστός μας Μυστικός Δείπνος.


Έλαβε χώρα σε ένα υπερώο (σε ένα πατάρι δηλαδή) κάποιου σπιτιού της Ιερουσαλήμ, στο οποίο κρυφά συνέφαγαν οι μαθητές και ο Ιησούς. Πριν ξεκινήσει ο Δείπνος, ο Χριστός πήρε μια λεκάνη με νερό και έπλυνε τα πόδια των μαθητών του. Αυτό ήταν μια ενέργεια που έκαναν οι δούλοι της εποχής. Δηλαδή πριν από το φαγητό, έπλεναν τα πόδια των κυρίων τους. Με την πράξη του αυτή ο Ιησούς θέλησε να διδάξει τους μαθητές του και, μέσω αυτών, όλους τους ανθρώπους να είναι ταπεινοί και να υπηρετούν τους συνανθρώπους τους. Το γεγονός αυτό έχει λάβει στις μέρες μας το όνομα Ιερός Νιπτήρας.


Σε πολλές περιοχές της χώρας μας, γίνεται αναπαράσταση του Ιερού Νιπτήρα το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης. Η συνέχεια του άρθρου εδώ

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΣΕΘ και κτηνιατρική!


Διαβάζουμε εδώ για την χρήση των ΣΕΘ και στην κτηνιατρική!

Οι ηλικιωμένοι στρέφονται όλο και περισσότερο στις Συμπληρωματικές θεραπείες!


Διαβάσαμε εδώ κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την χρήση των ΣΕΘ στις ΗΠΑ. Σε μία καταμέτρηση του AARP και του National Center for Complementary and Alternative Medicine, 47 % αυτών που απάντησαν - όλοι άνω των 50 ετών - ανάφεραν ότι χρησιμοποίησαν κάποιο φυτικό προιόν, διαιτητικό συμπλήρωμα, βελονισμό ή κάποια άλλη μορφή ΣΕΘ τους τελευταίους 12 μήνες. (Σε μία εθνική καταμέτρηση [.pdf] που έγινε το 2007, το ποσοστό ήταν στο 39%.) Επιπρόσθετα, 53% είπαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει κάποια ΣΕΘ κάποια στιγμή στο παρελθόν. Από μία ανακοίνωση:

Προκύπτει ότι οι πιο συχνοί λόγοι χρήσης ΣΕΘ είναι γενική ευεξία 77%, να βοηθήσουν στο να μειωθεί ο πόνος ή να θεραπεύσουν μία νόσο με πόνο 73%, να θεραπεύσουν συγκεκριμένη πάθηση 59%, και να πλαισιώσουν την συμβατική ιατρική 53%. Οι ερωτηθέντες μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερο από ένα λόγο χρήσης ΣΕΘ.

Ο David Spiegel, MD, διευθυντής του Stanford Center for Integrative Medicine, δεν εξεπλάγην από τα νούμερα, παρατηρώντας ότι οι χρήση ΣΕΘ από Αμερικανούς αυξάνεται κατά 1% το χρόνο. "Οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από την τσέπη τους για ΣΕΘ από ότι στην συμβατική ιατρική," τους είπε. "Οι ηλικιωμένοι δεν αποτελούν εξαίρεση."

Η ανακοίνωση έδειξε ότι ένα 58% δεν συζήτησαν την χρήση των ΣΕΘ με τον θεράποντα ιατρό τους. Αυτό προκαλεί μία ανησυχία επειδή κάποιες θεραπείες πιθανόν να μειώσουν την αποτελεσματικότητα της συμβατικής ιατρικής ή να οδηγήσουν σε επικίδυνες αλληλεπιδράσεις. Ο Spiegel είπε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. "Πριν από δέκα χρόνια, τα δύο - τρίτα των ασθενών δεν το έλεγαν στον ιατρό, όποτε έχουμε μία βελτίωση," είπε.


Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ρεφλεξολογία: Μία παρέμβαση για Προχωρημένο καρκίνο του μαστού. Η ιστορία της επιχορήγησης $3.1 εκατομμυρίων από το National Institute of Health




Title of Project: Reflexology: An Intervention for Advanced Breast Cancer


PI: Gwen Wyatt Co-Investigators: Alla Sikorskii, Hossein Rahbar Funding agency: NCI (reviewed by NINR) Dates of Project: 6/1/05 to 5/31/10 Budget: $ 3,127,692 Abstract/Description of Project: Reflexology: An Intervention for Advanced Breast Cancer Gwen Wyatt (PI) The goal of this study is to test a complementary therapy intervention that will assist in improving quality of life (QOL) for women undergoing chemotherapy for late stage (III and IV) breast cancer within the context of conventional medical care. This longitudinal randomized clinical trial (RCT) will test a three-group design in which participants will continue to receive conventional care. Two groups of the study will involve a single-blinded four-week protocol: Group A will receive reflexology (a specialized foot therapy) from a certified reflexologist; Group B will receive placebo sessions from a research aide. The control group (Group C) will receive conventional medical care alone. The specific aims are: 1) to determine if women who receive either Groups (A or B) of an experimental protocol (reflexology or placebo) report significantly better QOL outcomes (total and subscales) at 7 weeks, 13 weeks, and longitudinally over time, relative to women receiving conventional care alone (Group C); 2) to determine if women who receive Group A of an experimental protocol (reflexology), report significantly better QOL outcomes (total and subscales) at 7 weeks, 13 weeks, and longitudinally over time, relative to women receiving Group B (placebo; 3) to determine if women who receive either Group A or B of an experimental protocol (reflexology or placebo), report significant differences on Intermediate Indicators (physical and emotional), at 7 weeks, 13 weeks, and longitudinally over time, relative to women receiving conventional care alone; and 4) to determine if the Intermediate Indicators mediate the group effect on the QOL outcomes (total and subscales) at 7 weeks. This has the potential of leading to an enhanced system of care through the integration of conventional and scientifically-based complementary therapies. It also focuses on advanced disease that is currently under investigation in terms of supportive care measures. Finally, this study utilizes an improved design over existing work. It is a RCT with adequate numbers to detect group differences, and could ultimately serve as a model for rigorous investigation of other complementary therapies. Gwen Wyatt, RN, PhD Professor, College of Nursing 422 West Fee Hall Michigan State University E. Lansing, MI 48824 gwyatt@msu.edu 517-432-5511


Executive Summary The following is an executive summary for the project titled, “Reflexology: An Intervention for Advanced Breast Cancer.” Gwen Wyatt, RN, PhD is the principal investigator. This research project is a collaborative effort involving the College of Nursing at Michigan State University and West Michigan Cancer Center. It is funded by the National Institutes of Cancer 1 RO1 CA104883-01A1. Background Over the past 15 years, several national studies, both U.S. and Canadian, have been conducted on the use of complementary therapies by the general public for relief of a wide variety of symptoms. These surveys pointed out the fact that not only do large numbers of cancer patients use complementary therapies, but they often do so without their doctor’s knowledge or approval. Do to this fact, we conducted a pilot study at West Michigan Cancer Center to determine which therapies were the most desirable and to evaluate beneficial outcomes. We found that women with breast cancer expressed the largest interest, and that the therapy most often maintained over the course of the study was reflexology (a specialized foot therapy). Therefore, we now plan to explore the effectiveness of reflexology more rigorously within the formal oncology care setting. We will evaluate the quality of life of breast cancer patients, and examine the influence of reflexology on their physical and psychological well being. Complementary Therapy intervention The goal of this study is to test a complementary therapy intervention (reflexology) that will assist in improving quality of life (QOL) for women undergoing chemotherapy for late stage (III and IV) breast cancer within the context of conventional medical care. This longitudinal randomized clinical trial (RCT) will test a three-group design in which participants will continue to receive conventional care. Two groups of the study will involve a single-blinded four-week protocol: Group A will receive reflexology (a specialized foot therapy) from a certified reflexologist; Group B will receive placebo sessions from a research aide. The control group (Group C) will receive conventional medical care alone. The specific aims are: 1) to determine if women who receive either Groups (A or B) of an experimental protocol (reflexology or placebo) report significantly better QOL outcomes (total and subscales) at 7 weeks, 13 weeks, and longitudinally over time, relative to women receiving conventional care alone (Group C); 2) to determine if women who receive Group A of an experimental protocol (reflexology), report significantly better QOL outcomes (total and subscales) at 7 weeks, 13 weeks, and longitudinally over time, relative to women receiving Group B (placebo; 3) to determine if women who receive either Group A or B of an experimental protocol (reflexology or placebo), report significant differences on Intermediate Indicators (physical and emotional), at 7 weeks, 13 weeks, and longitudinally over time, relative to women receiving conventional care alone; and 4) to determine if the Intermediate Indicators mediate the group effect on the QOL outcomes (total and subscales) at 7 weeks. Conclusions This project has the potential of leading to an enhanced system of care through the integration of conventional and scientifically-based complementary therapies. It also focuses on advanced disease that is currently under investigation in terms of supportive care measures. Finally, this study utilizes an improved design over existing work. It is a RCT with adequate numbers to detect group differences, and could ultimately serve as a model for rigorous investigation of other complementary therapies. In this era of competition in health care, many treatment facilities are adding “amenities menus” to their standard of care. This is a menu of support services offered in addition to conventional chemotherapy and radiation. These supportive measures are intended to create a less stressful link for the patient to the treatment center. Instead of dreading the next cancer treatment, patients are able to focus on the comfort measure that will be provided during treatment. Through this project, we would like to help initiate such a concept that could be transferable to any cancer therapy clinic in order to improve the cancer treatment experience for all patients. Gwen Wyatt, RN, PhD Professor, College of Nursing 422 West Fee Hall Michigan State University E. Lansing, MI 48824 gwyatt@msu.edu 517-432-5511



Διαβάστε την ιστορία του πως δόθηκε από το National Institute of Health η επιχορήγηση των $3.1 εκατομμυρίων δολλαρίων για να γίνει η έρευνα κλικάροντας εδώ.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Παρά τις παρενέργειες φάρμακο εγκρίθηκε για το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών!

Το ενδιαφέρον στο άρθρο είναι ότι προτείνονται διάφορες εναλλακτικές θεραπείες (από το Restless Leg Syndrome Foundation) για την διαχείριση των συμπτωμάτων του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών. Συγκαταλέται και η Ρεφλεξολογία! Horizant Once Denied Now FDA Approved For RLS

Medical Schools Embrace Alternative Medicine - US News and World Report

Τα Πανεπιστήμια Ιατρικής των ΗΠΑ αγκαλιάζουν την Εναλλακτική Ιατρική. Κλίκαρετε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε όλο το άρθρο. Medical Schools Embrace Alternative Medicine - US News and World Report Σε μία παλαιότερη καταχώρηση αλλού, πέρυσι, διαβάζουμε ένα άρθρο με τον τίτλο "Συνδυαστική Ιατρική πιθανόν να είναι ακριβώς αυτό που ζήτησε ο Ιατρός" Integrative Medicine May be Just What the Doctor Ordered

Aπομυθοποιώντας τον διαλογισμό: Εγκεφαλική απεικόνιση επεξηγεί το πως ο διαλογισμός μειώνει τον πόνο!



For the study, 15 healthy volunteers who had never meditated attended four, 20-minute classes to learn a meditation technique known as focused attention. Focused attention is a form of mindfulness meditation where people are taught to attend to the breath and let go of distracting thoughts and emotions.

http://www.sciencedaily.com/releases/2011/04/110405174835.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+sciencedaily+%28ScienceDaily%3A+Latest+Science+News

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Reflexology Live: MILDRED CARTER: A TEST OF TIME



Η ιστορία της Μίλντρεντ Κάρτερ από το μπλογκ του Κέβιν Κουνζ. Η μήνυση εναντίον της (για όσα ισχυριζόταν στο βιβλίο της) που έπεσε στο κενό!


Reflexology Live: MILDRED CARTER: A TEST OF TIME: "I started out with Mildred Carter's book. I was browsing through a bookstore when I happen upon her book. Her book changed my life forever. ..."

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Νέα επιμορφωτική - επαγγελματική συνεργασία του ΝΗS με το νεοσύστατο fishspa!


To Natural Health Science συνεχίζοντας την προσπάθεια του για την συνεχή επιμόρφωση και προβολή των σπουδαστών Ρεφλεξολογίας του, προχώρησε στην συνεργασία με το fishspa.


To fishspa βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας Αιόλου 45 στον 1ο όροφο. To fishspa εξειδικεύεται στην ιχθυοθεραπεία, τι είναι ρωτάτε?

Η ιχθυοθεραπεια είναι μια φυσική μέθοδος περιποίησης κυριως των κατω άκρων, η οποία προέρχεται από την Τουρκία και εξασκείται κυρίως στην Άπω Ανατολή. Αυτή η μοναδική δερματική θεραπεία κάνει μασάζ στα πόδια χρησιμοποιώντας τις ικανότητες του ψαριού Garra Rufa ή Doctor fish.


Αυτή την στιγμή και για μέχρι την Kυριακή υπάρχει μία προσφορά γνωριμίας που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να δοκιμάσετε την μέθοδο, η τιμή είναι στα 5 ευρώ παρακαλώ! Με άλλα 5 ευρώ μπορείτε να απολαύσετε και 10 λεπτά foot massage από τους Ρεφλεξολόγους του Natural Health Science, το οποίο εγγυάται να σας ελαφρύνει τα πόδια κατά 10 κιλά ολοκληρώνοντας την εμπειρία fishspa!


Ένα φοβερό δώρο γνωριμίας!

Για όλα τα μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων ο ιδιοκτήτης του fishspa, κ. Φώτης Διονυσόπουλος κάνει δώρο 1 συνεδρία fishspa. Απλά επιδείξετε την ταυτότητα μέλους του ΣΕΡ. H προσφορά ισχύει για τους μήνες Απριλίου - Ιουνίου.



Αν πονάει ρωτάτε, ΟΧΙ, δεν έχουν δοντάκια τα ψαράκια, πιπιλάνε και δημιουργείται ένα ελαφρύ γαργαλητό το οποίο συνηθίζεται πολύ γρήγορα. Είναι φοβερή εμπειρία για τα μικρά παιδιά, προσφέρει μοναδική ευκαιρία αλληλεπίδρασης με τα ψαράκια.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Λώλη, ο George Karl κάτι λέει.

Είδαμε εδώ ένα ενδιαφέρον και ενημερωτικό βίντεο για την διαχείριση του καρκίνου με συνδυαστική ιατρική. Είναι η αφήγηση του προπονητή των Ντένβερ Νάγκετς, George Karl ο οποίος άκουσε για 2η φορά ότι έχει καρκίνο, μόνο που αυτή την φορά λέει ξέρει ότι είναι επιβιώσιμο! Καλή δύναμη στον κόουτς! Στο βίντεο αναφέρεται ότι ο βελονισμός είναι η πιο διαδεδομένη μεθοδολογία Συνδυαστικής Ιατρικής αλλά υπάρχουν και άλλες! Φυσικά και η Ρεφλεξολογία. "Integrative medicine includes, but is not limited to acupuncture, the most commonly used," says Medical Oncologist Dr. Lilly Klancar. "Also herbology, reflexology, massage, yoga, and spiritual counseling."

Δυσκολεύεται να ανεβεί το βίντεο μπορείτε να το δείτε κλικάροντας εδώ.

Το γέλιο και η μουσική πιθανόν να μειώνουν την αρτηριακή πίεση!


Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο που διαβάσαμε εδώ , ένας γιατρός είναι σκεπτικός με τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας του Ιάπωνα Eri Eguchi, a public health researcher at Osaka University's Graduate School of Medicine in Japan Ένας άλλος όμως, ο Dr. John Ciccone, προληπτικός καρδιολόγος (!) στο Saint Barnabas Medical Center in West Orange, N.J., παρατηρεί ότι η έρευνα τονίζει ενδιαφέρουσα φυσιολογία του ρόλου που παίζει το στρες στην αρτηριακή πίεση. Στην εργασία του Ciccone's ολιστικές νοσηλεύτριες (!) προσφέρουν μουσικοθεραπεία για την διαείριση του στρες. Ένας αναπτυσόμενος τομέας που συνδυάζει τεχνικές όπως Ρεφλεξολογία και δακτυλοπίεση. Ο Ciccone λέει. "Δεν είναι εκτός του συμβατικού πια, νομίζω ότι πολλά που θεωρούνταν εναλλακτικά δεν είναι πια εναλλακτικά." Σχόλιο: Εμάς μας τα είπε και ο Ιατρός ο κ. Δρίτσας!

Τοφώδης ουρική αρθρίτιδα


H Παρή Δ. μας έστειλε αυτή την πληροφορία από το e-rheumatology

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Νέοι νόμοι για τις ΣΕΘ στην Μαλαισία!

Διαβάσαμε εδώ, ότι από τον Ιούνιο θα περάσει ψήφισμα νόμος από την βουλή της Μαλαισίας όπου θα πρέπει να καταγράφονται οι θεραπευτές και θα τους αποδίδεται και πιστοποιητικό έγκυρου επαγγελματία μεταξύ άλλων - Certificate of Practice to practitioners. Massage rules being tightened Kota Kinabalu: Both massage therapists and centres that offer such services will be better regulated with the impending tabling of the Traditional & Complementary Medicine Act (TCM). The Act, which is expected to be tabled by the Minister Dato' Sri Liow Tiong Lai in Parliament in June, would make it mandatory for: - All masseuses, masseurs and therapists, both foreign and local, must be registered with the Health Ministry's TCM Division; - Centres must specify whether the services they provide relate to beauty, reflexology or traditional treatment. Beauty and reflexology cannot be combined and provided as a service under one roof. Εδώ διαβάζουμε για ένα ξενώνα περίθαλψης - hospice στην Ιρλανδία. Our Lady’s Hospice was one of the first cancer care centres to set up a department for complementary and creative arts therapies, in 1998. “It started with one of the Sisters of Charity offering aromatherapy to patients. Then other therapists offered treatments on a voluntary basis. Now we have three paid complementary therapists who offer reflexology, aromatherapy and therapeutic massage,” says Scully. Scully believes that complementary therapies can help cancer patients get back in touch with their bodies and emotions. “Those on a cancer journey can be taken over by their disease, their medication and their treatment programme, and complementary therapies can help them become present to their bodies and accept where they are,” she says. Geraldine Clare is the chief executive officer of the ARC cancer support centres in Eccles Street and, more recently, in South Circular Road, Dublin. The centres offer complementary therapies such as therapeutic massage, reflexology and relaxation, yoga, tai chi and mindfulness meditation classes on a drop-in basis.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Reflexology: Working Corresponding Limbs to Ease Cramp, Restless Legs and Painful Elbow

Σύστοιχα και Αντίστοιχα ανακλαστικά από την Λυνν Μπούθ. If a client has a fractured foot in plaster then reflexology cannot be applied to the foot but instead the two reflexology systems on the hand would be treated consecutively. Firstly, the Reflexologist would work to generally stimulate all the organs, glands, and musculoskeletal reflexes that are mapped out on the hands in the same way as they appear on the feet. The hands are just as sensitive as the feet, and the all hand reflexes are equally responsive. Secondly, 'referral area' reflexology would be applied the left hand to stimulate the left foot itself. For example, if the big toe and first metatarsal bone were fractured on the foot, then extra attention would be paid to gently applying pressure, rotation and stimulation to the left thumb and the fleshy areas around the first metacarpal bone to energetically improve the blood supply and homeostasis (balance) to the injured part.

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Καλή αρχή με ρεκόρ και επιτυχίες στον 6ο υπερμαραθώνιο!

Για τους εθελοντές που θα υποστηρίξουν το 6ο υπερμαραθώνιο φεστιβάλ. Η αίθουσα είναι έτοιμη και μάλιστα μοιάζει με αποθήκη, τεράστια! Η είσοδος στην αίθουσα βρίσκεται στο μέσον του διαδρόμου, 2η δίφυλλη μπλε πόρτα. Όσοι πάτε σήμερα Κυριακή ή Δευτέρα να πάρουν λάδι μαζί τους μέχρι να φέρω εγώ. Να δείξετε συνέπεια στο ερωτηματολόγιο. Στην φωτογραφία βλέπετε τον διευθυντή του αγώνα, τον κ. Κώστα Μπαξεβάνη, Δρ. Ανοσολογίας του Νοσοκομείου "Ο Άγιος Σάββας". Επίσης είναι αθλητής αγώνων υπερμαραθωνίου, και ναι, διευθύνει και τρέχει συγχρόνως στον συγκεκριμένο αγώνα! Καλή επιτυχία.

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Καλή αρχή!


Ευκαιρία δεν χάνουν οι σπουδαστές του Natural Health Science να προβάλουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει.


Η αρχή για το 2011 έγινε στο Κολωνάκι, οδό Χάριτος, στην παραδοσιακή γιορτή που κάνει για το Πάσχα γνωστό κατάστημα.


Από αύριο θα υποστηρίζουν και τον Υπερμαραθώνιο Αθήνας.


Οι σπουδαστές παρουσίασαν το μασάζ Anti - Crisis, και με την συνοδεία μπύρας γνωστής εταιρείας υπενθύμισαν ότι ακόμα και σε αυτούς τους καιρούς, έτσι πρέπει να ζει κανείς!







Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Would you close these Ugandan Reflexologists down?




what about this one?

Βελονισμός και θεραπεία με μόξα της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής

Ο Βελονισμός και η θεραπεία με μόξα της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής. συμπεριελήθφηκαν το 2010 από την ΟΥΝΕΣΚΟ στην Αντιπροσωπευτική Λίστα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, ύστερα από σχετική αίτηση της Κίνας

Δύο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες!

Οι φωτογραφίες έχουν κοινό στοιχείο την Ρεφλεξολογία άκρα χείρας. Ο χάρτης δίπλα πως σας φαίνεται?
Η Βασιλική οικογένεια είναι οπαδός της Ρεφλεξολογίας εδώ και χρόνια. Η φωτογραφία είναι από το περιοδικό Reflexions του ΑoR - Mάρτιος, τεύχος 50, 1998