Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Διαφήμιση - Reflex Massage

Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο στις 14 - 15 Ιανουαρίου (1ο επίπεδο) στο Νatural Ηealth Science Πανδρόσου 31, Π.Φάληρο
Reflex Massage Α' μέρος
Το ιδανικό στην επαγγελματική σταδιοδρομία ενός Σωματοθεραπευτή – Massage Therapist είναι η εργασία του να αποτελείται από πιστούς πελάτες.
Οι συγκεκριμένοι πελάτες επωφελούνται, και λόγω της πρόληψης, τακτικά των υπηρεσιών μας και φυσικά αυτοί είναι οι πιο συνειδητοποιημένοι πελάτες, σε σχέση με τα οφέλη των υπηρεσιών μας.
Υπάρχουν και αυτοί που επιθυμούν μία συνεδρία με μεγάλες, αργές και απαλές κινήσεις (θωπείες) για μία (1) ώρα, διότι βιωματικά, έχουν δει τα οφέλη τέτοιας συνεδρίας κυρίως στο νευρικό σύστημα τους. Πραγματικά για μέρες μπορεί να μιλά κανείς για την αξία της πρόληψης. Αλλά και εξαιτίας της επίδρασης του σύγχρονου τρόπου ζωής στο σώμα θα μπορούσαμε για άλλες τόσες μέρες να μιλάμε για τα οφέλη της απλής θωπείας στο νευρικό σύστημα.
Δυστυχώς όμως, η καθημερινή πραγματικότητα για κάθε νέο επαγγελματία Σωματοθεραπευτή δεν είναι έτσι.
Θα περάσουν χρόνια για να χτίσει τέτοιο συνειδητοποιημένο πελατολόγιο. Μας επισκέπτονται (οι πελάτες), στην αρχή της "καριέρας" μας, άνθρωποι που έχουν παραμελήσει το σώμα τους, συνήθως έχουν κάποια ενόχληση στο σύστημα κίνησης (μυοσκελετικό), και μάλιστα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει εγκατασταθεί ως πρότυπο απάντησης στις δικές του μοναδικές στρεσογόνες καταστάσεις.
Στην εποχή της ταχύτητας καλούμαστε να επιδείξουμε την ικανότητα μας άμεσα...., το πολύ μέχρι το τέλος της πρώτης συνεδρίας! Στην προσπάθεια μας αυτή θα υπάρξουν και περιπτώσεις που ο πελάτης – δέκτης θα αποχωρεί από την συνεδρία ή τις συνεδρίες και θα αισθάνεται το ίδιο όπως ήρθε, ίσως και χειρότερα!
Τι σημαίνει αυτό όμως, δεν είμαι καλός Σωματοθεραπευτής, δεν κατάλαβα ποιο ήταν το πρόβλημα, δεν ήμουν συγκεντρωμένος, δεν είχα καλή εκπαίδευση?
Σίγουρα στην Ελλάδα και στον πλανήτη θα υπάρχουν και εκείνοι οι επαγγελματίες που δεν έχουν αποτύχει ποτέ.
ΕΓΩ δεν είμαι ένας από αυτούς. Ο Ιπποκράτης αναφέρει
"Ὑγιέας μὲν γὰρ ποιέειν ἅπαντας τοὺς ἀσθενέοντας ἀδύνατον – Είναι αδύνατο στον ιατρό να θεραπεύει όλους τους αρρώστους"
Δεν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι διαφορετικό και στην μάλαξη. Πριν όμως φτάσουμε σε αυτό το φαινομενικά αναπόφευκτο σημείο πιστεύω πως ΟΛΟΙ οι επαγγελματίες θα προσπαθήσουν να διαψεύσουν τον Ιπποκράτη και οι Ρεφλεξολογικές τεχνικές που διδάσκονται στο Reflex Massage στόχο έχουν να βοηθήσουν σε αυτό.
Παράδειγμα:
Ένα παράδειγμα είναι η περίπτωση όπου εργάζεστε - μαλάζετε έναν ισχυρά συσπωμένο τραπεζοειδή μυ, στην άνω μοίρα του, και ενώ έχει περάσει κάποιος χρόνος ο τραπεζοειδής δεν χαλαρώνει εντελώς, ή δεν χαλαρώνει καθόλου.
Σε αυτή την περίπτωση θα μπορείτε συμπληρωματικά να:
 • Μαλάξετε την ανακλαστική ζώνη της άνω μοίρας ή ολόκληρου του τραπεζοειδή στο πόδι (Κλασσική Ρεφλεξολογία), Χ Χ Χ (φωτογραφία)
Να μαλάξετε το ανακλαστικό σημείο του νεφρού στον πόδα – ανταπόκριση με τον τραπεζοειδή (άνω μοίρα) - σύμφωνα με την προσέγγιση του G.Goodheart - 1964 και της Inge Dougans (ΠΚΙ), (φωτογραφία σε μπλε)
Εάν είναι χρόνιο πρόβλημα να διεγείρετε το ανθρωπάριο του Pennfield ανακλαστικά. (φωτογραφία σε κοκκινο)
Το Reflex Massage στο σύνολο του είναι κάτι εντελώς καινούριο και δεν έχει παρουσιαστεί - διδαχθεί ποτέ στο παρελθόν. Τα επιμέρους τμήματα του ωστόσο είναι γνωστά (άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο ) στον ευρύτερο χώρο της θεραπευτικής και είναι τα εξής:
• Κλασσική Ρεφλεξολογία του άκρου πόδα (μυϊκό, σκελετικό και νευρικό σύστημα) – Σχολές Eunice Ingham (USA) και Hanne Marquardt (Germany)
 • Ανακλαστικός χάρτης στην πλάτη. Δερματοσπλαχνικές ζώνες – Δρ. Αλφόνς Κορνίλιους
 • Οι μυς και τα όργανα στα οποία ανταποκρίνονται με βάση την Κινέζικη Ιατρική (η εφαρμογή γίνεται ανακλαστικά στον άκρο πόδα) – Inge Dougans
• Θεωρία για τον πόνο - χρόνιο πόνο (Explain Pain, Lorimer-Moseley)
• Θεωρία του Νευρικού Συστήματος (ΜΝΤ-ΝR Int. – Nico Pauly)
• To ανθρωπάριο του Pennfield
• Ωτορεφλεξολογία  - Δρ. Nogier
• Στεγγλίδα - gua sha • Μεταμορφωτική
• Σύστοιχες – Αντίστοιχες Περιοχές (Reciprocal or Cross Reflexes)
• Δρ. Λοκ
• Θεραπεία Ουλών
 Πιο συγκεκριμένα απευθύνεται σε: Φυσιοθεραπευτές, Κινησιοθεραπευτές, Σιάτσου, Ταυλανδέζικο, Τουϊνα , Σουηδική μάλαξη, Ολιστική μάξη, Sports massage, Αγιουβερδικό, Αρωματοθεραπεία κ.α.
Κάθε θέμα που θα παρουσιαστεί είναι ένα μικρό κλάσμα από διάφορες δοκιμασμένες σχολές σκέψης Συμπληρωματικών μεθοδολογιών ευεξίας και υγείας. Το κλάσμα αυτό είναι αρκετό για να το συμπεριλάβετε επικουρικά στην κύρια/ες τεχνική/ές σας αμέσως όποτε το κρίνετε εσείς.
Όσοι ολοκληρώσουν το σεμινάριο σε καμία περίπτωση δεν θα θεωρούνται πιστοποιημένοι Ρεφλεξολόγοι.
Τιμή συμμετοχής 150 ευρώ. Εάν η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη των 15 ατόμων, υπάρχει έκπτωση 20%

Η αναλογία πρακτικής – θεωρίας είναι 50-50
Πληροφορίες στο ΝΗS - 210 9837344