Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Η κ.Ανθή Βρέττα στην 2 διαδραστική εκπαιδευτική συνάντηση του Σ.Ε.Ρ.

Την 1η Απριλίου στα γραφεία του ΣΕΡ ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 2η διαδραστική εκπαιδευτική συνάντηση με ομιλήτρια την εξαίρετη κ. Ανθή Βρέττα. Η προσέλευση ήταν μεγάλη και τα οφέλη μεγαλύτερα για όλους.



Για όσους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν παρακάτω δημοσιεύονται μικρά αποφθέγματα γνώσης της κ. Ανθής που δημοσίευσαν συνάδελφοι σε γκρουπ γνωστής διαδικτυακής ιστοσελίδας.




Η κυρία Ανθή Βρέττα μεταξύ άλλων σχολίασε:

 --- Ιδιαίτερη προσοχή όταν ασκούμε ρεφλεξολογία στους ηλικιωμένους γιατί ίσως λόγω φαρμάκων υπάρχει μία αδράνεια στα όργανα και φαίνεται σα να μην πονάνε. Ξεκινάω πολύ αργά με μαλακές κινήσεις και σιγά σιγά ανεβάζω σε πίεση και χρόνο, όταν τα όργανα αρχίζουν και βγαίνουν από το "λήθαργό" τους. Πολύ απαλές κινήσεις, ειδικά σε ΣΣ, υπάρχει κίνδυνος ραγίσματος σπονδύλων. Υπομονή, καλή ακρόαση και όχι αποδοκιμασία για τα όσα έχουν να μοιραστούν αυτές οι ηλικίες. Οι πόνοι της 3ης ηλικίας είναι "αγνώστου προελεύσεως"... μαζεμένοι μια ζωή... Κι ένα απλό χάδι αρκεί.

 --- Η Διαφραγματική Ταλάντωση (σύντομα σχετικό βίντεο και φωτό από τον ρεπόρτερ μας κο Νικολούλια) είναι μια εξαιρετικά χαλαρωτική κίνηση σε κυμματοειδή ρυθμό. Μετράμε επαναλήψεις (οι 100 είναι κοντά 2...').

 --- Ρεφλεξολογία βοηθά πολύ σε καταρράκτη και ωχρά κηλίδα. Ειδικά σε προβλήματα ματιών εάν τα πέλματα είναι κρύα να θερμαίνονται με σεσουάρ.

 --- Στα εγκεφαλικά επεισόδια, επίσης, πολύ σημαντικό είναι το πρώτο τρίμηνο για να ρεφλεξολογήσει κάποιος. Ανέφερε προσωπικό παράδειγμα με Κύπριο. (δουλεύει πολύ εγκέφαλο, σε όλα τα δάχτυλα, πολύ απαλά, τη ΣΣ έναν έναν τον σπόνδυλο, και χέρια. Μαλακές κινήσεις, αρκετή ώρα.

 --- Η συμβουλή της για περιστατικά που δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος να γίνει μια ολοκληρωμένη συνεδρία είναι: όλα τα σημεία που υπάρχουν στα δάχτυλα, ΣΣ, ηλιακό, διαφραγματική ταλάντωση.

 --- Για ωχρά κηλίδα δουλεύει: Μάτι, μεσημβρινό ήπατος αλλά και το όργανο, εγκέφαλο σε όλα τα δάχτυλα.

 --- Για λιποθυμικό επεισόδιο κρατάω δυνατά τα μικρά δάχτυλα των χεριών του και τα τινάζω απότομα.... κι επανέρχεται αμέσως(!) (τίναγμα τύπου τινάζω χαλί)
--- Για εγκύους: εάν το μωρό έρχεται ανάποδα, πιάνω και κρατάω τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών και έρχεται στα ίσα του...

 --- Στο τέλος κάθε συνεδρίας εξισορροπώ "κάτι" (δεν το 'πιασα) με δείκτη & μέσο (σήμα της νίκης) επάνω στην ράχη του πέλματος (σχετική φωτό κος Νικολούλιας)



Δείτε σε βίντεο την κ.Ανθή



Επισης κατι αλλο που ειπε ειναι οτι διαφωνει με την αποψη μερικων σχολων να δουλευουν μονο τα σημεια που πονανε.Παντα να δουλευουμε ολο το σωμα και οχι μονο τα ΑΣ που πονανε.

Για τα μάτια : Δουλευει το ηπαρ προς τα κατω για να το ξεμπλοκαρει μετα προς τα πανω για δωσει ώθηση και γενικα μετα κυκλικα.

Για την τενοντιτιδα ειπε οτι δουλευει και τα ΑΣ του ηπατος και των επινεφριδιων.


Αυτά για την ώρα και να είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι ομιλητές, Έλληνες και του εξωτερικού!