Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Reflexology has many fans in fight against pain and stress

Ένα από τα καλύτερα άρθρα για την Ρεφλεξολογία που έχω διαβάσει ποτέ! Είναι ενημερωτικό, ακριβές και δεν τα "φουσκώνει" ούτε στο ελάχιστο.

Αποσπασματικά γράφει: Και ένας εκπαιδευμένος ρεφλεξολόγος δεν θα επιχειρήσει ποτέ να αντικαταστήσει το ιατρικό επάγγελμα. "Εμείς ως ρεφλεξολόγοι δεν χρησιμοποιούμε την ρεφλεξολογία στην θέση της ιατρικής φροντίδας. Είναι μία προσθήκη, υποστηρίζει την υγεία σας," είπε η Χαλυγουντ. "Αποφεύγουμε τον επαγγελματία που σας λέει να την χρησιμοποιήσετε αντί της ιατρικής φροντίδας.


One of the best articles I have read on refleoxlogy. Informative, accurate and with the feet on the ground.

Here is a small bit:
And a trained reflexologist will never purport to take the place of a medical professional.
"We as reflexologists do not use reflexology in place of medical care. It's an adjunct, it supports your health," Haywood said. "We run away from any practitioner that tells you to use it instead of medical care."

Read the full article here.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Hand and Foot Massages Available to Cancer Patients at SCI

Δύο ενδιαφέροντα για αυτό το άρθρο:

1ον - Σε ένα ιατρικό πανεπιστήμιο, στο Simmons Cancer Institute at Southern Illinois University School of Medicine θα προσφέρεται για χαλάρωση μάλαξη ποδιών χεριών!
2ον - Θα το κάνει ένας μασέρ! και όχι ένας ρεφλεξολόγος!

Δεν πειράζει, φαίνεται ότι για τους ασθενείς έχει το ίδιο αποτέλεσμα! Η υπηρεσία θα προσφέρεται δωρεάν στον τομέα έγχυσης χημειοθεραπείας, infusion area.
Διαβάστε το άρθρο εδώ:

Hand and Foot Massages Available to Cancer Patients at SCI

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

War against natural medicine

Διαβάσαμε εδώ:

Around 400 high profile doctors, medical researchers and scientists recently joined forces to form lobby group Friends of Science in Medicine (FSM) in order to have "alternative medicine" degrees removed from Australian universities.
Chiropractic, osteopathy, Chinese medicine, naturopathy, iridology, kinesiology, reflexology, homeopathy and aromatherapy are some of the courses on their blacklist.
The issue has had significant media coverage, but one question has failed to be properly answered.
Why is a group of prestigious doctors and scientists who have the backing of the most profitable industry in the world according to Fortune 500 – the pharmaceutical industry – targeting a few poorly-funded natural medicine courses?

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ

Π.Ε.Σ.Ρ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Αγαπητά μέλη,

Το Πανελλήνιο Επαγγελματικό Σωματείο Ρεφλεξολόγων με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί στην κοπή της πίτας, που θα γίνει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012, και ώρα 7 μ.μ., στο γραφείο του Σωματείου, Σπαθάρη 2 & Χρυσοπόλεως, Πολύγωνο,  Αθήνα.

Ευχαριστούμε πολύ

Το Δ.Σ.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ : Σπαθάρη 2, Πολύγωνο, τ.κ. 114 76, Αθήνα. Τηλ.: 210-6424818, fax :2106451532                                                                                                                                 


Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Η προγραμματισμένη παρουσίαση της κ. Άνθης Βρέττα στην 11η ημερίδα του ΣΕΡ

Χθες ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 11η ημερίδα του ΣΕΡ, αναμφίβολα θα ακολουθήσει ενημερωτικό άρθρο για την εκδήλωση.
Σήμερα σας αναρτώ την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία της κ. Βρέττα η οποία λογώ ξαφνικής ασθενείας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.

Το καλό? Ξέρουμε ήδη τον πρώτο ομιλητή για την επόμενη ημερίδα μας!




Εύχομαι μια καλή και αποδοτική χρονιά με πολύ αγάπη και ειρήνη στις καρδιές μας.

3η ηλικία, μια πολύ ωραία ηλικία γεμάτη από πλούσιες εμπειρίες και σοφία που θα έχουν να μας μεταδώσουν αυτά τα άτομα.

Η 3η ηλικία χρειάζεται ειδική φροντίδα εκ μέρους μας διότι μπορούμε να προσφέρουμε μεγάλη ανακούφιση για να μπορούν να διανήσουν αυτή την περίοδο της ζωής τους αξιοπρεπώς, χωρίς ιδιαίτερες ενοχλήσεις και προβλήματα. Και σε αυτό βοηθάει πολύ η ρεφλεξολογία.

Βέβαια, καλό θα ήταν να ξεκινήσει κάποιος την ρεφλεξολογία όσο το δυνατόν νωρίτερα και προληπτικά, και να μήν περιμένει να φτάσει στην 3η ηλικία.

Τυχαίνει να έχω αναλάβει άτομα από την ηλικία των 60, και σήμερα είναι 84, 86 &88 ετών και χαίρουν άκρας υγείας, με διάφορα μικροπροβλήματα που τα αντιμετωπίζουμε με την συνεργασία των θεράποντων ιατρών τους και ειδικά του ορθοπεδικού τους με τον οποίο έχουμε άψογη συνεργασία.

Αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, στην περίπτωση που αναλαμβάνουμε κάποιο άτομο σε προχωρημένη ηλικία, να είμαστε πολύ προσεκτικοί στους χειρισμούς, διότι πολλές φορές ο οργανισμός τους βρίσκεται σε αδράνεια θα έλεγα, ίσως λόγω των φαρμάκων που έχουν πάρει. Οπότε μπορεί και να μην πονάνε καθόλου.  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι καλό και μπορούμε να πιέζουμε έντονα τα αντανακλαστικά σημεία.  Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στους χειρισμούς και να προχωράμε σιγά σιγά έως ώτου ξυπνήσει ο οργανισμός από το λήθαργο και να αρχίσουν να πονάνε τα αντανακλαστικά σημεία.

Αυτό μπορεί να συμβεί έπειτα από 3-4 φορές, ανάλογα το άτομο, και τότε μόνο μπορούμε να καταλάβουμε τί πραγματικά συμβαίνει και που υπάρχουν μπλοκαρίσματα στον οργανισμό και να τα χειριστούμε ανάλογα.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την στάση μας απέναντι στη 3η ηλικία. Να είμαστε πολύ στοργικοί και τρυφεροί, όχι μόνο στους χειρισμούς αλλά και στον λόγο μας και να μην τους αντιμετωπίζουμε απαξιοτικά.  Χρειάζονται αγάπη, στοργή και πολλές φορές ακόμα και ένας γλυκός λόγος τους ανακουφίζει.

Για να κατανοήσουμε αυτά τα άτομα χρειάζεται να έχουμε λίγο χρόνο στην διάθεσή μας μετά την συνεδρία, να τα ρωτήσουμε πώς αισθάνονται, να τα ενθαρίνουμε να μιλήσουν, να εκφραστούν και να τ’ ακούσουμε για να μπορούμε να τα βοηθήσουμε με μία θετική προσέγγιση, χωρίς να απορίπτουμε το δικό τους τρόπο σκέψης.  Θα πρέπεινα γίνουμε καλοί ακροατές.

Έχουν γίνει έρευνες σε ηλικιωμένα άτομα με αλτζχαϊμερ, και έχει διαπιστωθεί ότι το άγγιγμα βοηθάει πολύ, χαλαρώνοντας τα, και αυτό επιδρά στην σύγχιση του μυαλού και επιφέρει πολύ καλά αποτελέσματα.

Οπότε καταλαβαίνετε την ευθύνη που έχουμε σαν ρεφλεξολόγοι απέναντι στα άτομα της 3η ηλικίας και πώς πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε.

Εκείνο που βοηθάει πάρα πολύ είναι η διαφραγματική ταλάντωση στο ενδιάμεσο της συνεδρίας διότι χαλαρώνει το σύστημα με αποτέλεσμα να μειώνονται το άγχος, η ένταση και οι πόνοι στα αντανακλαστικά σημεία.

Όπως η συνεργιστική ρεφλεξολογία έχει πολύ καλά αποτελέσματα στο πόνο των αρθρώσεων – εξηγώ την τεχνική αυτή στο βιβλίο μου - έτσι και η κινησιορεφλεξολογία βοηθάει στις πονεμένες αρθρώσεις ώπου θα πρέπει να γίνεται στο τέλος της συνεδρίας.

Θα είναι πολύ καλό και θα βοηθούσε το να αναλάβουν κ’εκείνοι ένα μέρος της βελτιώσης τους, δίνοντας τους ένα χάρτη των χεριών και μαθαίνοντας τους πώς να δουλεύουν τα χέρια τους σε καθημερινή βάση από 5λεπτα το κάθε χέρι.  Τους κάνει αφάνταστα καλό και περνάνε την ώρα τους.

Μία ασθενής μου, που σήμερα είναι 88 ετών, έχει ξεκινήσει από τα 60 της την ρεφλεξολογία και είναι σε άριστη κατάσταση.  Πριν από 2 χρόνια παρουσίασε μία ακράτεια ούρων, της έδειξα να πιέζει με ένα μολύβι το μεσημβρινό της ουροδόχου κύστεως μερικές φορές την ημέρα.  Ασκώντας αυτή τη πίεση σε καθημερινή βάση, η ακράτεια σταμάτησε και είναι μια χαρά σήμερα.

Η ρεφλεξολογία βοηθάει πολύ τα προβλήματα όρασης στα άτομα της τρίτης ηλικίας, ειδικά στην ωχρά κηλίδα.  Πρόσφατα είχα μια περίπτωση μιας κυρίας 86 ετών με ωχρά κηλίδα στο αριστερό  της μάτι και δεν μπορούσε να διαβάσει πάνω από 10 λεπτά.  Τώρα διαβάζει ώρες.  Την ανέλαβα στα μέσα του Σεπτεμβρίου και στις αρχές Ιανουαρίου πήγε για τον καθιερωμένο έλεγχο στον οφθαλμίατρο, ο οποίος την είχε προγραμματίσει για ένεση στο μάτι, Τελικά δεν χρειάσθηκε η ένεση, καθώς βρήκε ότι είχε βελτιωθεί πολύ η ορασή της.

Επίσης στο καταράκτη βοηθάει πολύ η ρεφλεξολογία.  Έχω ειδικά αντανακλαστικά σημεία όρασης για τον καταράκτη στο βιβλίο μου.  Θα πρέπει όμως αν είναι παγωμένα τα πόδια και ειδικά τα δάκτυλα να τα ζεσταίνουμε με ένα σεσουάρ πριν την συνεδρία διότι έτσι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Όπως και σε προβλήματα ακοής έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα στα άτομα της 3ης ηλικίας.
Τελειώνοντας θα ήθελα να πω στα νέα παιδιά, στους νέους ρεφλεξολόγους, ότι έχουν καταπληκτικά εργαλεία στα χέρια τους.  Βάζοντας αγάπη στην καρδιά και στα χέρια τους μπορούν να κάνουν θαύματα.  Αν ξεκινήσουν από τον περίγυρο τους, από το κοντινό τους περιβάλλον, προσφέροντας ρεφλεξολογία δωρεάν, ή έστω με μία μικρή αμοιβή, αλλά με άπειρη αγάπη γι’αυτά τα άτομα, θα τους δοθεί από άλλου η αμοιβή, διότι θα αποκτήσουν πείρα δουλεύοντας αυτά τα πόδια.

Και ας μη ξεχνάμε ότι θα περάσουμε και εμείς από αυτό το στάδιο αν μας αξιώσει ο Θεός.
Αυτά για την 3η ηλικία.

Και πάλι σας εύχομαι μια καλή και ευλογημένη χρονιά με πλούσια πνευματικά και υλικά αγαθά.
Ευχαριστώ !

Και εμείς σας ευχαριστούμε κ. Ανθή