Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΡ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητά μέλη,
με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι στα πλαίσια των εθελοντικών προγραμμάτων του Σωματείου θα ξεκινήσει συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία".
Μας ζητούν εθελοντική εργασία για τρεις κλινικές: Τμήμα Αιματολογικής Ογκολογίας - Μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών - Κέντρο ειδικών θεραπειών.

Αρχικά οι εθελοντές θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους φροντιστές υγείας (γονείς, συγγενείς) και στο νοσηλευτικό προσωπικό. Φιλοδοξούμε στο μέλλον να παρέχονται εθελοντικές συνεδρίες Ρεφλεξολογίας και στους ασθενείς.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εθελοντισμού μπορούν να συμμετέχουν μόνο τακτικά μέλη και οι προϋποθέσεις είναι οι εξής:
-Θα υπάρξει από μέρους των εθελοντών, τουλάχιστον, 6μηνη δέσμευση.
-Οι συνεδρίες θα γίνονται μια έως δυο φορές το μήνα και μέρες Σάββατο και Κυριακή.
-Οι ώρες θα καθοριστούν.
-Θα παρέχεται αποκλειστικά και μόνο Ρεφλεξολογία.
-Προς το παρόν ζητούνται 3 άτομα -ένα για κάθε κλινική- τα οποία θα εργάζονται υπό την εποπτεία του νοσηλευτικού προσωπικού.
-Θα προτιμηθούν συνάδελφοι που είναι εξοικειωμένοι στο νοσοκομειακό περιβάλλον και ιδανικά νοσοκόμοι ή φυσικοθεραπευτές. - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΟΙ.
-Οι εθελοντές θα πρέπει να επιδείξουν σταθερότητα και τυπικότητα στη συνεργασία, να σέβονται το χώρο και τους εργαζόμενους στις κλινικές και να λειτουργούν σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας του Σωματείου.
- Θα είναι διατεθειμένοι να παρακολουθήσουν ένα δωρεάν σεμινάριο που θα ετοιμαστεί ειδικά για το συγκεκριμένο εγχείρημα.
- Θα συμμετέχουν σε ομάδα εποπτείας του νοσοκομείου.
- Να γνωρίζουν ότι θα γίνει μια επιλογή αρχικά από το Σ.Ε.Ρ. και στην συνέχεια από τους υπευθύνους/εκπροσώπους του νοσοκομείου.
- Μελλοντικά θα μεταφέρουν την γνώση και εμπειρία που θα έχουν αποκομίσει από την εθελοντική συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δωρεάν στα υπόλοιπα μέλη.

Για πληροφορίες επικοινωνείτε με την κα. Λεάνα Κωττάκη, υπεύθυνη της Ομάδας Εθελοντισμού του Σ.Ε.Ρ , lkottaki@yahoo.gr