Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Ένταξη της Ρεφλεξολογίας στον αναπτυσσόμενο(?) τουριστικό τομέα υγείας και ευεξίας.

Το ακόλουθο κείμενο κοινοποιείται
ώστε να το χρησιμοποιήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την δίκαιη ένταξη της Ρεφλεξολογίας στις υπηρεσίες ιαματικού και ευεξίας τουρισμού.

Στις 29 Μαΐου στάλθηκε στο μέλος του ΔΣ του ΠΕΣΡ Ελένη Βασιλείου ώστε να χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο. Είμαι βέβαιος ότι θα το προχωρήσουν.

Σας παραθέτω ως απόδειξη για του λόγου το αληθές, αποκομμένη εικόνα από τον διάλογο μου με το μέλος του ΔΣ του ΠΕΣΡ.

Επίσης στάλθηκε και στον διευθυντή του ΕΟΤ κατόπιν υπόδειξης του, ο οποίος δυστυχώς,
ακόμα δεν έχει απαντήσει.


Πολλές φορές μου έχετε πει ότι γνωρίζετε "ανθρώπους"που μπορούν να βοηθήσουν σχετικά με το επάγγελμα μας, ...να η ευκαιρία σας.

Ευχή και επιθυμία μου είναι να πάρετε τα στοιχεία - επιχειρήματα που παραθέτω, να προσθέσετε σε αυτά,να τα βελτιώσετε, και να τα χρησιμοποιήσετε κατά τον καλύτερο τρόπο για την επαγγελματική μας αποκατάσταση και εξέλιξη της Ρεφλεξολογίας.

Σημείωση - στα πρακτικά του ΠΕΣΡ γράφεται ότι την συγκεκριμένη πρόταση την είχε κάνει ο Θ.Τ., αυτό είναι λάθος! Στην γενική μας συνέλευση την πρόταση την είχα κάνει εγώ, και ομολογουμένως καθυστερημένα,την έστειλα στο μέλος του ΔΣ όπως και είχα πει ότι θα έκανα.

Ύποπτο θεωρώ ότι "άλλος" προβαίνει σε ισχυρισμούς που περιγράφονται στο κείμενο, .....ας είναι για το καλό όλων μας.

ΚΕΙΜΕΝΟ
Το Σωματείο Ελλήνων Ρεφλεξολόγων (ΣΕΡ) www.reflexology.gr από την ίδρυση του, το 1992, προχωρεί σε κινήσεις για την εξέλιξη και προαγωγή της Ρεφλεξολογίας αλλά και των μελών Ρεφλεξολόγων του σωματείου μας.
Να σας ενημερώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια η Ρεφλεξολογία εφαρμόζεται εθελοντικά μέσω των μελών του ΣΕΡ, αλλά και των μελών σχολών εκπαίδευσης του ΣΕΡ,
• στο Ιατρείο Πόνου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αρεταίειο,
• στο Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου Βενιζέλειο
• σε τρεις κλινικές στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»,
• στον Ξενώνα Αγγέλια στη Ν. Μάκρη,
• στο Οικοτροφείο Άγιος Νικόλαος στην Παιανία,
• στον τερματισμό του Κλασσικού Μαραθωνίου Αθηνών
• Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.
• Γηροκομείο Αθηνών
• ΚΑΠΗ Π. Φαλήρου

• Τρία Μητροπολιτικά Ιατρεία (Ελληνικού, Ηλιούπολης, Νέου Ηρακλείου)
Αρχική επιθυμία μας είναι να εξεταστεί η δυναμική ένταξη των υπηρεσιών Ρεφλεξολογίας στον αναπτυσσόμενο τομέα του Ιαματικού – Ευεξίας τουρισμού δημιουργώντας και εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας για ≥600 Έλληνες Ρεφλεξολόγους.
Να σημειωθεί ότι το ελάχιστο της εκπαίδευσης που έχει ορίσει το ΣΕΡ είναι από τα υψηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επίσης σας ενημερώνουμε για τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας από το Υπουργείο Οικονομικών - Υπηρεσίες Ρεφλεξολογίας 86.90.19.12
Το αίτημα μας θα διαπιστώσετε και από το ακόλουθο παράδειγμα της Ταιβάν, είναι δίκαιο, ικανοποιείται, και είναι προς το συμφέρον της βιομηχανίας του Ελληνικού Τουρισμού, των Ελλήνων Ρεφλεξολόγων και των αποδεκτών υπηρεσιών ευεξίας/υγείας.
Το 2008 το Υπουργείο Τουρισμού της Ταϊβάν πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση όπου κατέρριψε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες στην κατηγορία "Οι περισσότεροι άνθρωποι που δέχτηκαν Ρεφλεξολογία/μάλαξη ποδιών συγχρόνως - Most people receiving reflexology/foot massage simultaneously" με σκοπό την διαφήμιση του Ιαματικού/ευεξίας τουρισμού.
Δείτε το εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=fdwptdvXA7M&sdig=1 http://www.chinadaily.com.cn/photo/2008-07/01/content_6810845.htm

Επίσης να σας ενημερώσουμε ότι ενώ (λανθασμένα) προσδίδεται η προέλευση της Ρεφλεξολογίας στην Ασία, δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτόν τον ισχυρισμό!
Στην πραγματικότητα, οι ρίζες της τεχνικής που σήμερα ονομάζουμε Ρεφλεξολογία, εντοπίζονται στην Αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ιπποκρατική συλλογή.

Μάλιστα, περιγράφεται λιτά αλλά ξεκάθαρα στο βιβλίο “Περί Ιατρικής” του Αύλου Κορνήλιου Κέλσου
Παράγραφος 14
http://penelope.uchicago.edu/Thayer/E/Roman/Texts/Celsus/2*.html
Οι ισχυρισμοί μας ενισχύονται από ένα πρόσφατο εύρημα το οποίο εκτίθεται στο μουσείο της Ακρόπολης:http://www.theacropolismuseum.gr/en/content/sanctuaries
http://www.ipernity.com/doc/26252/5230212
Το ανάγλυφο απεικονίζει μία ανθρώπινη φιγούρα σε ένα σανδάλι. Οι Ρεφλεξολόγοι εργαζόμαστε απεικονίζοντας ανακλαστικά το ανθρώπινο σώμα κατά αυτόν τον τρόπο!
Το 2010 η Κίνα κατάφερε να εγγραφεί ο βελονισμός στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας. Υπάρχουν τα επιχειρήματα να διεκδικήσουμε οι Έλληνες το ίδιο για την Ρεφλεξολογία, όπως κάναμε και για την Μεσογειακή διατροφή.
http://www.unesco.org/culture/ich/RL/00425
http://www.viotia.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=176&Itemid=2