Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Σεμινάριο “Ορθοπεδικής Ρεφλεξολογίας” A’ επίπεδο, 6 – 7 Φεβρουαρίου 2015

 Το σεμινάριο για το Β΄ επίπεδο θα πραγματοποιηθεί το Μάιο Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Μαϊου 2015




Κε.Δι.ΒΙ.Μ 1 ΚΕΠΑΝΣΗ – ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥΛΑΣ : Σεμινάριο “Ορθοπεδικής Ρεφλεξολογίας” A’ επίπεδο, 6 – 7 Φεβρουαρίου 2015
Με χαρά ανακοινώνουμε τη συνέχεια της συνεργασίας μας με τον κύριο Σπύρο Δημητράκουλα. Συγκεκριμένα, στις 6 και 7 Φεβρουαρίου του 2015, θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο για το Α΄ επίπεδο «ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑΣ». Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία της σχολής , τηλ. 2810285982, 2810 263833 μετά τις 7 Ιανουαρίου 2015. Καλές γιορτές σε όλους!



Μύηση στην “Ορθοπεδική Ρεφλεξολογία”.
A’ επίπεδο

 

Όπως γνωρίζουμε όσοι ασχολούμαστε με την Ρεφλεξολογία, η σύγχρονη ιστορία της ξεκίνησε από τον Δρ. Φιτζέραλντ και την δια χειρών θεραπεύτρια Γιουνίς Ίνγκαμ. Σήμερα παρατηρούμε ότι υπάρχουν πολλές μέθοδοι Ρεφλεξολογίας προερχόμενες από όλα τα σημεία του πλανήτη. Εύλογα ο κάθε αναγνώστης θα αναρωτηθεί “Υπάρχει άραγε Ελληνική Ρεφλεξολογική μέθοδος?” Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ΝΑΙ! και ονομάζεται Όρθο-πεδική Ρεφλεξολογία (ΟΡ).

 

Μάλιστα, μέσα από την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία

που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας, προκύπτει ότι και οι αρχαίοι Έλληνες εξασκούσανε στα άκρα “ανατρίψεις” για πολύ συγκεκριμένους ανακλαστικούς λόγους.
Η συγκεκριμένη  γνώση καταγράφεται  και ερευνάται, και ένας από τους στόχος μας είναι να αποκατασταθεί η ιστορία της Ρεφλεξολογίας. Επιπρόσθετα να αναβιώσει θεωρητικά και πρακτικά η προσέγγιση των αρχαίων Ελλήνων σε ότι αφορά την “ανάτριψη” δημιουργώντας εκπαιδευμένους Ρεφλεξολόγους, που θα φέρουν τον διακριτό τίτλο “Ορθοπεδικός Ρεφλεξολόγος”.
Η διδασκομένη ύλη πλαισιώνεται θεωρητικά από απάνθισμα της καταγεγραμμένης γνώσης που μας παρέδωσαν οι Ιπποκράτης, Γαληνός,  Φιλόστρατος, Κέλσος, Πλούταρχος κ.α.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:


·         Η ανατομία του άκρου πόδα, ενδογενής μύες, οστά, νεύρα, σύνδεσμοι, τένοντες, σύνδεσμοι. Αναμφίβολα το αντικείμενο είναι πολύπλοκο, ωστόσο θα αποδοθεί με απλό, γρήγορο και ευχάριστο τρόπο.
·         Διάρκεια και ένταση πίεσης – τα διαφορετικά αποτελέσματα που επιφέρουν οι εννέα συνδυασμοί που μας παρέδωσαν οι Ιπποκράτης και Γαληνός.
·         Οι τέσσερις μεσημβρινοί του Ιπποκράτη και η σχέση τους με τα άκρα μας. Θα πραγματοποιηθεί σύγκριση με τους Κινέζικους μεσημβρινούς, το Νευρικό σύστημα, τις ζώνες του Δρ. Φιτζέραλντ και τις μύο-περιτοναϊκές αλυσίδες.
·         Τα τέσσερα είδη των “τρίψεων”, (σύμφωνα με ένα από τα τέσσερα μέσα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ένα π.χ. είναι το ελαιόλαδο) και οι προτεινόμενες συνθήκες εφαρμογής τους.
·         Παρατήρηση και αξιολόγηση της κατάστασης του πελάτη. Δημιουργώντας την καλύτερη δυνατή αιτιολογημένη πλέον θεραπευτική προσέγγιση.
·         Αποκατάσταση της ιστορίας της Ρεφλεξολογίας, τα ανακριβή στοιχεία και οι συνέπειες τους. (Τεκμηριωμένα στοιχεία με παραπομπές)
·         Θεωρία Πύρ – Ύδωρ αντί αυτής του Yin/Yang
·         Η φιλοσοφία και η ηθική που εξέφραζε ο Ιπποκράτης.

Επεξήγηση του όρου: “Ορθοπεδικός Ρεφλεξολόγος”.
Ορθοπαιδική ή Ορθοπεδική, είναι κλάδος της Ιατρικής που ασχολείται με τις παθήσεις του κινητικού συστήματος και τα κατάγματα. ΔΕΝ υπάρχει καμία πρόθεση δημιουργίας εντυπώσεων σύγκλισης προς την συγκεκριμένη ιατρική ειδικότητα. Στην προσπάθεια μας να βρούμε ένα χρηστικό και πρακτικό όρο με αρχαίες ελληνικές ρίζες καταλήξαμε στο “Ορθοπεδική Ρεφλεξολογία” επειδή:
·         Παρατηρήσαμε ότι στα ιατρικά συνέδρια, αλλά και στα διάφορα συγγράμματα και περιοδικά στην Ελλάδα, και στο εξωτερικό να χρησιμοποιείται αποκλειστικά το αρχικό όνομα “Oρθοπαιδική - Orthopaedic” του Nicolas Andry. 1741 (και στο λεξικό Ν. Ελ. Γλ. 2002 του Μπαμπινιώτη).
·         Πεδάω = δένω ισχυρά, έχει την ίδια προέλευση με το πους (=πόδι) δηλ., τις ινδοευρωπαϊκές ρίζες ped και pod.
·         “Ορθοποδώ”, συμπληρωματικά, μέσω της Ορθοπεδικής Ρεφλεξολογίας.
·         Η όρθωση του ατόμου θα γίνει με πέδες, δηλαδή με δεσμά, επιδέσμους. Τα χέρια του Ρεφλεξολόγου λειτουργούν ως πέδες στην συγκεκριμένη περίπτωση.
·         Ο τρόπος που εφαρμόζουμε τους χειρισμούς μας, υπακούοντας στους κανόνες που πρώτος κατέγραψε ο Ιπποκράτης, θα περιδέσουμε τα ανακλαστικά του πόδα ώστε να ορθοποδήσει το άτομο.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ:
Το σεμινάριο απευθύνεται σε απόφοιτους Ρεφλεξολογίας και εν δυνάμει σπουδαστές της Ρεφλεξολογίας αλλά, και επαγγελματίες – σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων δια χειρών θεραπείας. Η ολοκλήρωση και των δύο επιπέδων του σεμιναρίου δεν επαρκούν για να γραφτεί κανείς μέλος των σωματείων ρεφλεξολογίας Σ.Ε.Ρ. και/ή Π.Ε.Σ.Ρ.

Η ημερομηνία του 2ου επιπέδου θα ανακοινωθεί σύντομα.

Θα δοθούν πιστοποιητικό παρακολούθησης, σημειώσεις και πολύτιμα αρχεία σε ηλεκτρονική μορφή. Όπως και εκπαιδευτικό power point.