Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

reflexology = ανακλασιοθεραπεία

Μου αρέσει η μετάφραση, εσένα?

reflexology = ανακλασιοθεραπεία 

Έκθεση σχετικά με το καθεστώς της μη συμβατικής ιατρικής    
6 Μαρτίου 1997
Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Προστασίας των Καταναλωτών
Εισηγητής: ο κ. Paul Lannoye

5. Η κατάρτιση των πρακτικών γιατρών
(παράγραφος 3)
Άλλοι κλάδοι, όπως η ανακλασιοθεραπεία, η αρωματοθεραπεία, οι παραδοσιακές ανατολικές μαλάξεις, η ιριδολογία κλπ. ασκούνται συμπληρωματικά προς ευρύτερες θεραπευτικές τεχνικές, όπως η συμβατική δυτική ιατρική, η ομοιοπαθητική, η φυτοθεραπεία, η θεραπεία με φυσικά μέσα κλπ. ή συμπληρώνοντας η μια τεχνική την άλλη, και οι πρακτικοί γιατροί των κλάδων αυτών δεν διανοούνται εν γένει να ασκήσουν τη δραστηριότητά τους με πλήρη αυτονομία. Η διαγνωστική και οι αρμοδιότητες που έχουν σχέση με αυτήν πρέπει να περιορίζονται στην ερμηνεία των συμπτωμάτων ή των συνθηκών που εντοπίστηκαν ήδη από τους γενικούς γιατρούς (της συμβατικής ή άλλης ιατρικής). Θα ήταν επομένως άσκοπο να απαιτηθεί από τους πρακτικούς αυτούς γιατρούς πλήρης πανεπιστημιακή κατάρτιση, πρέπει όμως να προβλεφθεί κατάρτιση υψηλού επιπέδου.

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A4-1997-0075+0+DOC+XML+V0//EL

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Εισαγωγική ομιλία με θέμα "Ορθοπεδική Ρεφλεξολογία και Ιπποκρατική Ανάτριψη για (Πρωτ)αθλητές"

Αγαπητοί συνάδελφοι του Βορρά,


σας απευθύνω πρόσκληση με αφορμή τον δεύτερο αγώνα διεκδίκησης του τίτλου Πρωταθλητή Ελλάδος στο Handball για το 2015, στην Α1 Ανδρών.

Ο δεύτερος τελικός μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ και Διομήδης Άργους θα διεξαχθεί στις 27 Μαΐου στην Θεσσαλονίκη. 
Την ημέρα εκείνη και πριν τον αγώνα σας καλώ στην ομιλία μου με θέμα "Ορθοπεδική Ρεφλεξολογία και Ιπποκρατική Ανάτριψη για (Πρωτ)αθλητές".

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Νεφέλη στο Πανόραμα σε ώρα που θα ανακοινωθεί το δυνατόν συντομότερα.
Πρωινή ή μεσημεριανή ώρα το βέβαιο!
Διάρκεια 60 λεπτά.

Σε ένα πνεύμα ειλικρινής άμιλλας και εφόσον κάποιος(οι) συνάδελφοι το επιθυμούν να προσφέρουν, τουλάχιστον εθελοντικά* όπως εγώ στο Διομήδη, θα προχωρήσω σε κινήσεις να σας φέρω σε επαφή με ανθρώπους της ομάδας του ΠΑΟΚ (Παοκάρα!) ώστε να εργαστείτε προσφέροντας Ρεφλεξολογία στους αθλητές του ΠΑΟΚ την ερχόμενη περίοδο.

Γνωρίζω τουλάχιστον έναν παιχταρά του ΠΑΟΚ που θα το ήθελε πολύ.

Η πρόθεση μου αυτή είναι σύμφωνη με την νοοτροπία του συλλόγου Διομήδη, και είμαι περήφανος που είμαι μέλος του συλλόγου.

Στην παρουσίαση, ο Προπονητής μας Δημήτρης Δημητρούλιας έχει ήδη εκδηλώσει την διάθεση του να μιλήσει σε εσάς για το θέμα. Έχω περιέργεια να τον ακούσω. Το πρότεινε μόνος του και είμαι ευγνώμων.
Όπως επίσης και στον Πρόεδρο μας Κώστα Βλαχοσπύρο που αμέσως απάντησε θετικά στο αίτημα μου να πραγματοποιήσω αυτή την ομιλία.

Το Ελληνικό Handball και η Ρεφλεξολογία έχουν πολλά περιθώρια προόδου, ...ίσως προοδεύσουν μαζί.

Στο τέλος όλοι μαζί ίσως δώσουμε ένα μικρό, έστω ένα ασήμαντο παράδειγμα του πως ένας τελικός φέρνει ανθρώπους, ομάδες, πόλεις και φιλάθλους κοντά.

Όσα φτάνει το χέρι μας να φέρει τουλάχιστον!
Οι αθλητές ας τα βρουν μεταξύ τους στο γήπεδο.

Τιμή και δόξα σε όλους τους αθλητές, με υγεία!


Πως θα έρθετε:
 http://www.nepheli.gr/site/page/%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1?CMCCode=1008&extLang

* Εθελοντικά είναι κάτι σχετικό, διότι ενώ δεν αμείβομαι με χρηματικό αντίτιμο, καθημερινά ανταμείβομαι με πολυποίκιλους τρόπους.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Σεμινάριο Αγιουρβεδικής Ρεφλεξολογίας τον Οκτώβριο 2015

Μετά την επιτυχία που είχε το 2013, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την πραγματοποίηση, για 2η φορά στην Ελλάδα, σεμιναρίου Αγιουρβεδικής Ρεφλεξολογίας από την ιδρύτρια της μοναδικής μεθόδου, κ. Σάρον Στάθης (Sharon Stathis).



3-4 Οκτωβρίου 2015
Ayurvedic ReflexologySMART 1



Η Αγιουρβεδική Ρεφλεξολογία αποτελεί το αποτέλεσμα του συγκερασμού,  μεταξύ των αυθεντικών Ινδικών πρακτικών της Αγιουρβέδας, και αυτές της σύγχρονης Ρεφλεξολογίας. Το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί ισχυρό εφόδιο για την εργασία στα ενεργειακά συστήματα του σώματος.
Η Σάρον εδώ και χρόνια αφοσιώθηκε στο να συμπυκνώσει το πολύπλοκο Αγιουρβεδικό σύστημα σε μία ευκόλως κατανοήσιμη μορφή για δυτικούς επαγγελματίες σωματοθεραπευτές.

 Από την αρχική σύλληψη, η Σάρον δημιούργησε τις διδακτικές ενότητες   




Περιγραφή Σεμιναρίου, Αγιουρβέδα σημαίνει Η Τέχνη (γνώση) της Ζωής.  

Στην σύγχρονη Ινδία, τα πόδια κατέχουν σεβαστή θέση, και η Αγιουρβέδα τους δίνει ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή μέσω της Padabhyanga (Αγιουρβεδικό ή Ινδικό μασάζ ποδιών) το οποίο είναι και το θέμα του εν λόγω σεμιναρίου.

Οι παρακολουθούντες θα μάθουν την βασική Αγιουρβεδική φιλοσοφία, το Αγιουρβεδικό μασάζ ποδιών, Αγιουρβεδική αρωματοθεραπεία όπως εφαρμόζεται στα πόδια, η σχέση της Ρεφλεξολογίας και του Αγιουρβεδικού μασάζ ποδιών και, πως μπορούν αποτελεσματικά και επιτυχημένα να συνδυαστούν.

Την μετάφραση του σεμιναρίου θα κάνει ο Σπύρος Δημητράκουλας με την μορφή της διαδοχικής διερμηνείας.


Περιεχόμενο σεμιναρίου:

Αρχές Αγιουρβέδας

Αρχές  Ρεφλεξολογίας

Οφέλη και αντενδείξεις του Αγιουρβεδικού μασάζ

Λάδια βάσης της Αγιουρβέδα




Θεωρία σημείων μάρμα και εφαρμογή στα πόδια

Η ακολουθία της Αγιουρβεδικής Ρεφλεξολογίας

Αγιουρβεδικά αιθέρια έλαια

Πρόγραμμα αυτό-βοήθειας 



Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο ΕΕΣ Natural Health Science, Πανδρόσου  31, Π. Φάληρο.


Τιμή Διήμερου σεμιναρίου/εργαστηρίου:

Σημείωση: Πριν προβείτε στην κατάθεση παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6936163040 ώστε να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν θέσεις. Την απόδειξη της κατάθεσης να την έχετε μαζί σας την ημέρα του σεμιναρίου. ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΟΥ ΦΠΑ 23%


Μέχρι τις 12 Ιουλίου με κατάθεση ολόκληρου του ποσού – 100 ευρώ

Μετά τις 12 Ιουλίου - 150 ευρώ με κατάθεση 80 ευρώ (προκαταβολή) ή ολόκληρου του ποσού.

Μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων και του Πανελληνίου επαγγελματικού Σωματείου Ρεφλεξολόγων, και σπουδαστές του NHS
90 ευρώ μέχρι την Δευτέρα 12 Ιουλίου.

Κατάθεση στο λογαριασμό: Εθνική Τράπεζα  Δημητράκουλας Σπυρίδων με την ένδειξη «Σεμινάριο Ρεφλεξολογίας»
ΙΒΑΝ Λογαριασμού: GR5901101530000015361435207

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων ορίζονται τα 6 άτομα, στην απίθανη περίπτωση που δεν συμπληρωθούν τα άτομα θα γίνει επιστροφή της προκαταβολής.
Επιστροφή προκαταβολής για οποιοδήποτε λόγο ακύρωσης συμμετοχής ΔΕΝ θα γίνει.



Πληροφορίες Σπύρος Δημητράκουλας 6936163040, spirosreflex@gmail.com

Προϋποθέσεις Γνώση της Ρεφλεξολογίας είναι θεμιτή, αλλά όχι απαραίτητη.

Εκπαιδευμένοι σωματοθεραπευτές μπορούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του σεμιναρίου ώστε να εμπλουτίσουν τις δεξιότητες τους. Ωστόσο η παρακολούθηση του σεμιναρίου δεν αρκεί ώστε να γίνει κανείς μέλος των σωματείων ΣΕΡ και/ή ΠΕΣΡ.