Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Οι νόμοι το επιτρέπουν, το ίδιο και η αγορά ....μέχρι ενός σημείου όμως.

 Η Ρεφλεξολογία έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου αυτό είναι ένα δεδομένο.

Η νομοθεσία ακόμα επιτρέπει να γίνονται όσα διαβάζουμε, μιλάω συγκεκριμένα για την εκπαίδευση. Αυτό δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο αλλά πλέον παρατηρείται και σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο όπου υπάρχουν πάνω από 10.000 Ρεφλεξολόγοι και η πιστοποίηση είναι εθελοντική. Άλλο δεδομένο.

Σημειώστε ότι όπου είναι νομοθετημένη η ρεφλεξολογία στην Ευρώπη (ελάχιστα παραδείγματα) γίνεται όταν η αμοιβή καλύπτεται από κρατικό φορέα/ταμείο ή ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Στις άλλες ηπείρους μιλάμε μόνο για ασφαλιστικές εταιρείες.
Υπάρχουν και οι λίγες περιπτώσεις όπου εργάζονται Ρεφλεξολόγοι σε νοσοκομεία, και εκείνοι θα τους ζητηθεί να είναι πιστοποιημένοι.


Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εάν δεν είσαι πιστοποιημένος ΔΕΝ μπορείς να εργαστείς, ΜΠΟΡΕΙΣ. Μιλάμε για την Δανία επειδή είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Άλλο δεδομένο είναι ότι βλέπουμε η εκπαίδευση στην Ρεφλεξολογία να έχει πάρει νέες κατευθύνσεις, νόμιμες. Μιλάω για εκπαίδευση διαδικτυακή η/και μέσα σε ένα άντε δύο ΣΚ.

Αναγκαστικά όλα αυτά θα πρέπει να είναι αποδεκτά είτε μας αρέσει είτε όχι. ...δεδομένο.
Οι νόμοι το επιτρέπουν, το ίδιο και η αγορά ....μέχρι ενός σημείου όμως!
Ποιο είναι το σημείο αυτό?

Για εσένα που ψάχνεις να εκπαιδευτείς στην Ρεφλεξολογία με σκοπό να γίνεις επιτυχημένος επαγγελματίας, θα έρθει η στιγμή όπου αφού ολοκληρώσεις τις σπουδές σου online ή σε 1-2 ΣΚ θα "βγεις στην αγορά".

Αυτό ακριβώς είναι το σημείο όπου η αγορά θα σε απορρίψει ή όχι. 
Σκέφτομαι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι απόφοιτοι των σχολών που παρακολούθησαν το πρόγραμμα εκπαίδευσης δύο ετών που όρισαν στο παρελθόν οι πρώτοι ρεφλεξολόγοι στην Ελλάδα, πρόγραμμα το οποίο βρήκε σύμφωνο και το αντίστοιχο σωματείο μας. Και μετά σκέφτομαι πως θα τα καταφέρει να γίνει επιτυχημένος κανείς με 1 ΣΚ.

Μπορεί να τα καταφέρει θα μπορούσε να μου πει κάποιος. Πόσοι θα ρωτήσω ένας δύο, παραπάνω...?

Τότε όσοι όρισαν την εκπαίδευση στα δύο χρόνια αλλά και εμείς που την εφαρμόζουμε στη σχολή μας έχουμε κάνει τρομερό λάθος. 

Διαβάστε πως έχει η κατάσταση στην Αγγλία, δυστυχώς αυτά δεν λέγονται ανοιχτά, παντού συμφέροντα, αλλά όλα μαθαίνονται.

Finding a reflexologist
Reflexologists can join several associations, but there is no law that says they have to. Nor do they have to finish any specific training. Most reputable reflexologists are registered with the Complementary and Natural Healthcare Council (CNHC) or one of the organisations that are part of the Reflexology Forum.


http://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/cancers-in-general/treatment/complementary-alternative/therapies/reflexology