Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Ετοιμάζεται το πρώτο μουσείο ρεφλεξολογίας, θα συμπεριληφθεί ο Ιπποκράτης!


Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχα την χαρά να με επισκεφτεί ο Ignacio Sanchez στην Αθήνα.
Ο λόγος της επίσκεψης του έχει να κάνει με την δημιουργία του 1ου μουσείου ρεφλεξολογίας που ετοιμάζει σε συνεργασία με τον ανηψιό της ιδρύτριας της ρεφλεξολογίας Γιουνίς Ίνγκαμ, τον Ντουαιτ Μπάϊερς.


Ο ανηψιός της Ίνγκαμ έχει προσφέρει ως δωρεά όλα τα προσωπικά αντικείμενα της Ίνγκαμ τα περισσότερα εκ των οποίων δεν έχουν κοινοποιηθεί ποτέ ξανά. Το μουσείο θα καταγράψει την ιστορία και εξέλιξη της ρεφλεξολογίας στον κόσμο έως την εποχή της Ίνγκαμ αλλά και την σύγχρονη εποχή.
 
Σε αυτή την ιστορική διαδρομή οι υπεύθυνοι επιθυμούν να συμπεριλάβουν και την συνεισφορά της Ελλάδος και συγκεκριμένα των Ιπποκράτη και άλλων Ελλήνων ιατρών και θεραπευτών. Η Ορθοπεδική Ρεφλεξολογία θα συμπεριληφθεί μου είπε ο Ignacio, κάτι που μου δίνει μεγάλη προσωπική ικανοποίηση.


Με μεγάλη μου τιμή αποδέχτηκα την πρόσκληση να γίνω μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου του μουσείου (Executive Advisory Board) εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Το μουσείο σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην Φλόριντα.

Ο Ignacio επίσης συναντήθηκε με τους σπουδαστές και αποφοίτους του Natural Health Science όπου και μας έκανε μία επίδειξη των τεχνικών και χαρτογράφησης κατά Ίνγκαμ.








Το βίντεο με τον Ignacio όπου και μας ενημερώνει σχετικά εδώ