Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

VRT – Κάθετη Ρεφλεξολογική Θεραπεία και ο ρόλος της στην παρηγορητική-ανακουφιστική φροντίδα.




VRT – Κάθετη Ρεφλεξολογική Θεραπεία και ο ρόλος της στην παρηγορητική-ανακουφιστική φροντίδα.
Lynn Booth – ΒΑ (Ηοns), BRCP, IIR, ART (regd) Hons, MAR (Hons)
http://www.boothvrt.com/

Η κ. Λύνν Μπουθ ανακάλυψε και εξέλιξε την μέθοδο εργαζόμενη στο γηροκομείο St. Monica, Bristol, UK http://www.stmonicatrust.org.uk/, όπου φιλοξενούνται 400 ηλικιωμένοι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις. Η αιτία της αποτελεσματικότητας του VRT έγκειται στο γεγονός ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίας το σώμα γίνεται πιο δεκτικό προς την θεραπεία όταν τα χέρια – πόδια του δέκτη είναι σε τέτοια θέση όπου φέρουν το βάρος του σώματος. Σίγουρα κατά την εκτέλεση η θέση για τον χειριστή και τον δέκτη δεν είναι η πιο χαλαρωτική αλλά αυτό αντισταθμίζεται από το σύντομο χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να γίνει η εφαρμογή.
Το ίδρυμα του Πρίγκιπα για συνδυαστική Ιατρική, http://www.fih.org.uk/, έχει εξετάσει τα ευρήματα από την χρήση της Ρεφλεξολογίας στα στάδια υποστήριξης και παρηγορητικά και διαπίστωσε ότι βοηθά με την ένταση, άγχος, πόνο, ναυτία και άπνοια/δύσπνοια.

Προτείνεται για χαλάρωση και αποκατάσταση της αναπνοής το “κούνημα του διαφράγματος – diaphragm rocking”, το οποίο χρησιμοποιείται στα παθητικά χέρια και πόδια σε ξαπλωμένη θέση.

Συνδυαστική Ρεφλεξολογία πρόκειται για την περίπτωση όπου εργαζόμαστε στα αντίστοιχα χέρια και πόδια. Γίνεται η προσέγγιση ακόμα πιο ισχυρή όταν προσθέσουμε ένα τρίτο σημείο επιλέγοντας κάποιο από τα σημεία ενεργοποίησης των Ζωνών στον αστράγαλο. Τα τελευταία σχετίζονται για χρόνια και αδιάλλακτα προβλήματα αλλά μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση συγκεκριμένων ασθενειών ή περιοχών του σώματος που προκαλούν δυσφορία μέσα στο παρηγορητικό πλαίσιο όπως: μυϊκός σπασμός, ναυτία, διαταραχές στον ύπνο, πεπτικά και εντερικά προβλήματα και στον έλεγχο του πόνου.
Αντενδείξεις αποτελούν όταν ο ασθενής είναι εξασθενημένος – ετοιμόρροπος, τάση για ζαλάδες, αστάθεια όταν στέκεται. Ο θεραπευτής θα του εφαρμόσει VRT σε καθιστή θέση. Στην περίπτωση όποιου ασθενή με πρησμένα χέρια ή πόδια να δουλεύεται η αντίστοιχη περιοχή. Είναι πολύ σημαντικό στο παρηγορητικό στάδιο να παρατηρούμε την κατάσταση του δέρματος το οποίο συχνά είναι ευαίσθητο και λεπτό με κίνδυνο να τραυματιστεί από τους χειρισμούς μας. Στην αντανακλαστική περιοχή της νεοπλασίας εναλλακτικά και αποτελεσματικά μπορεί κανείς να βουρτσίσει την ζώνη αντί να ασκήσει πίεση. Διασφαλίζοντας την υγιεινή ασθενή και χειριστή φορούμε γάντια λατέξ, προσοχή διότι μερικοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί. Δουλεύοντας με το VRT ανακάλυψα ότι προσέγγιζα τα ανακλαστικά σημεία με έναν τρισδιάστατο τρόπο. Ο παρακάτω χάρτης αναφέρει κάποια ραχιαία σημεία (αριστερά), δεξιά βλέπετε τις στρώσεις ζωνών που επηρεάζει κανείς δουλεύοντας ραχιαία.

Τα σημεία ενεργοποίησης των ζωνών (ΖΤ) στον αστράγαλο και καρπό επιτελούν έναν ζωτικό ρόλο στην γρήγορη ενεργοποίηση των ζωνών κάνοντας το σώμα δεκτικό προς την θεραπεία. Τα ΖΤ δουλεύονται επιλέγοντας πρώτα ένα πρωτεύον ραχιαίο ανακλαστικό και στη συνέχεια επιλέγοντας ένα ΖΤ στον καρπό/αστράγαλο, συχνά ξεχωρίζει από ένα αίσθημα “τσιμπήματος βελόνας” όταν το πιέζουμε. Συνήθως βρίσκεται στην ίδια ζώνη με το επιλεγμένο ραχιαίο ανακλαστικό.
Προτείνονται εβδομαδιαίες συνεδρίες για καλά αποτελέσματα και ένας μέγιστος αριθμός των 2 εβδομαδιαίως σε χρόνια προβλήματα.
Η χρήση των εικόνων στο κείμενο γίνεται με έγγραφη αδεία της κ. Λύνν Μπουθ.













Δεν υπάρχουν σχόλια: