Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Ενημερωτική παρουσίαση-εργαστήριο με ελεύθερη είσοδο του Nico Pauly


Σχετικά με την Κεφαλαλγία Τύπου Τάσης (ΚΤΤ).
Κεφαλαλγίες Τύπου Τάσης (ΚΤΤ) αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% όλων των πονοκεφάλων. Περίπου το 3% του πληθυσμού πάσχει από χρόνια κεφαλαλγία τύπου τάσης.
Ο πόνος ΚΤΤ περιγράφεται συχνά ως μια συνεχή πίεση, όπως αν το κεφάλι είχε συμπιεστεί σε βάζο. Ο πόνος είναι συχνά αμφίπλευρός το οποίο σημαίνει ότι είναι παρόν και στις δύο πλευρές του κεφαλιού συγχρόνως. Η ΚΤΤ πόνος είναι συνήθως ήπιος έως μέτριος, αλλά μπορεί να είναι και έντονος. Η ΚΤΤ μπορεί να είναι επεισοδιακή ή χρονιά. Επεισοδιακές ΚΤΤ ορίζονται ως ΚΤΤ οι οποίες εμφανίζονται για μικρότερο διάστημα από αυτό των 15 ήμερων το μήνα, ενώ η ένταση των χρόνιων ΚΤΤ θα εμφανιστούν για 15 ή περισσότερες ημέρες το μήνα για τουλάχιστον 6 μήνες. Η ΚΤΤ μπορεί να διαρκέσουν από λεπτά της ώρας σε ημέρες, μήνες ή και χρόνια, μολονότι ένας τυπικός πονοκέφαλος διαρκεί 4-6 ώρες.
Μέχρι πρόσφατα επικρατούσε η άποψη ότι οι ΚΤΤ προκαλούνται από την μυϊκή ένταση γύρω από την κεφαλή και τον αυχένα. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς με ΚΤΤ δεν έχουν αυξημένη μυϊκή ένταση.
Πρόσφατα στοιχεία για γενικευμένη αυξημένη ευαισθησία στον πόνο ή υπεραλγησία σε ΚΤΤ αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι η επεξεργασία του πόνου στο κεντρικό νευρικό σύστημα είναι αφύσικη σε αυτό το πρωταρχικό στάδιο της διαταραχής της κεφαλαλγίας. Επιπλέον, μια δυσλειτουργία στα συστήματα αναστολής του πόνου μπορεί επίσης να διαδραματίσει ένα ρόλο στην παθοφυσιολογία της χρόνιας ΚΤΤ.

Για το εργαστήριο:

Θα γίνει την Πέμπτη 7 Μαϊου 2009 στις 20:00, Κουμανούδη 46, Γκύζη 2ος όροφος, στάση Παναθήναια. Η είσοδος είναι ελεύθερη για ΟΛΟΥΣ, φιλικά και συναδελφικά προτείνω ανεπιφύλακτα να προσέλθετε (είμαι σίγουρος ότι όλοι κάτι θα μάθουμε από αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο-επιστήμονα) και σε καμία περίπτωση δεν είναι δεσμευτικό να εγγραφείτε στον νέο κύκλο μαθημάτων.

Σε αυτό το εργαστήριο θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε μια πλήρη εικόνα για όλα τα στοιχεία του νευρικού συστήματος και των δομών που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στην κεφαλαλγία τύπου τάσεως. Αυτό το κάνουμε με ερωτήσεις, απαντήσεις και συζήτηση. Αυτό μας οδηγεί στην ουσία της Δια Χειρών Νευροθεραπεία - Μanual neurotherapy και Νεύρο Ρεφλεξολογία: "κλινική αιτιολόγηση και χειρισμό".
O εισηγητής (Nico Pauly) δείχνει μια επισκόπηση των διαφόρων τεχνικών. Τέλος, οι πιο ενδιαφέρουσες τεχνικές τριβής μαλακών ιστών και Νεύρο Αντανακλαστικά σημεία επιδεικνύονται πρακτικά για τον κάθε παρευρισκόμενο.
Το εργαστήριο θα δοθεί στην Αγγλική γλώσσα και θα υπάρχει άμεση μετάφραση.
Εισηγητής : Nico Pauly Μεταφραστής: Σπύρος Δημητράκουλας.



Για όσους θα παρακολουθήσουν τον νέο κύκλο μαθημάτων πρέπει να μελετήσουν την εισαγωγή στο νευρικό σύστημα που μπορούν να "κατεβάσουν" ακολουθώντας το ακόλουθο link. Φυσικά μπορούν όλοι να το κάνουν και να ωφεληθούν, ΔΩΡΕΑΝ. Είναι το 6ο από το τέλος.

http://www.mnt-nr.com/main.php?page=11

Δεν υπάρχουν σχόλια: