Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Ισορροπία και Ρεφλεξολογία

Υπάρχουν πολλοί πιθανοί μηχανισμοί δράσης που αιτιολογούν τα υπέροχα αποτελέσματα της πρακτικής της Ρεφλεξολογίας.


Σήμερα σας παραθέτω έναν ακόμα...

Διάβασα στο έγκριτο περιοδικό Στάση και Βάδιση Gait & Posture μία επισκόπηση μελετών που εξέταζε την σχέση ισορροπίας και της δύναμης των καμπτήρων μυών του άκρου πόδα.

Για διάφορους λόγους όπως, ακατάλληλα παπούτσια, καθιστική ζωή, νευρολογικές παθήσεις, προχωρημένη ηλικία, άλλα μυοσκελετικά προβλήματα που επηρεάζουν την κίνηση, οι μύες των ποδιών μας χάνουν την δύναμη τους και ακολούθως την λειτουργία τους.

Σύμφωνα με την εν λόγω επισκόπηση, οι συγκεκριμένοι μύες των ποδιών ατροφούν, αποδυναμώνονται και απονευρώνονται και δεν μπορούν τα δάχτυλα μας να "γαντζωθούν" στο έδαφος ώστε να έχουμε ικανοποιητική ισορροπία.

   

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην Ρεφλεξολογία έχουν την ικανότητα να αφυπνίσουν και να επανανευρώνουν αυτούς τους εξασθενημένους, ατροφικούς και απονευρωμένους εγγενείς μύες που είναι πολύ σημαντικοί για την ισορροπία, την ιδιοδεκτικότητα και ακολούθως την ισορροπημένη κίνηση.



Συμπερασματικά καταλήγει η επισκόπηση "Η δύναμη των καμπτήρων μυών των δακτύλων του ποδιού συμβάλλει στη βελτίωση της στατικής ισορροπίας για άτομα άνω των 60 ετών.