Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Ρεφλεξολογία και Γρίπη των Χοίρων









Για την Γρίπη των Χοίρων έχουν και θα γραφτούν πολλά μέχρι να επιστρέψουμε όλοι από τις διακοπές μας και να εγκατασταθούμε στα αστικά κέντρα όπου κάποιες στιγμές νομίζω ότι ζούμε ως χοίροι!!!
Πηγές:






Από Ρεφλεξολογικής άποψης χρήσιμο είναι (εννοώ συμπληρωματικά-συνδυαστικά, η Ρεφλεξολογία σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν αντικαθιστά την Ιατρική) να διεγείρει κανείς μόνος του τα ανακλαστικά σημεία του ανοσοποιητικού συστήματος στα πέλματα ή να επισκεφτεί για μερικές συνεδρίες έναν επαγγελματία Ρεφλεξολόγο για τον σκοπό αυτό.










Όσοι αναγνώστες επιθυμούν μπορούν να διεγείρουν (μάλαξη με τον αντίχειρα) των δικών τους ή αυτά των παιδιών τους ανακλαστικά σημεία μόνοι τους ακολουθώντας τον διπλανό χάρτη με μερικά ενδεικτικά σημεία.






Η φύση – ο δημιουργός ευτυχώς έχει προνοήσει και μπορείτε να ωφεληθείτε περπατώντας ξυπόλυτοι, τώρα που υπάρχει ακόμα καλοκαιρία, για την φυσική ενίσχυση του οργανισμού σας. Το κείμενο που ακολουθεί αναδημοσιεύεται από το 9ο τεύχος της Εναρμόνισης, το περιοδικό του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων:


Εκμεταλλευτείτε την πληρότητα και τελειότητα του σώματος σας, αυτό που σας χάρισε προνοώντας ο δημιουργός ή αν θέλετε αυτό που προέκυψε από την εξελικτική διαδικασία των αιώνων. Περπατήστε ξυπόλυτοι στις καλοκαιρινές διακοπές σας στα βότσαλα των πανέμορφων Ελληνικών παραλιών! Ο σκοπός, εν συντομία, διότι κατά αυτόν τον τρόπο επαναπροσδιορίζεται το σώμα προς την φυσιολογία.
Πρόσφατη έρευνα (1) σε συνδυασμό με την επερχόμενη ομιλία του Ισπανού Δρ. Μανζανάρες (2) στο επόμενο παγκόσμιο συνέδριο του ΙCR, πιθανόν να ρίξουν φως στο πως λειτουργεί η Ρεφλεξολογία αλλά και γιατί είναι ωφέλιμο να περπατά κανείς ξυπόλυτος σε ανάγλυφες επιφάνειες!

Φυσικό είναι αυτό να ακούγεται παράλογο, εξωπραγματικό, εφεύρημα του διεστραμμένου μυαλού ενός Ρεφλεξολόγου, είναι όμως έτσι.

Ο Ξενοφών στην ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ αναφέρει για τα παιδιά των Σπαρτιατών: Έπειτα, αντί να κάνουν τρυφερά τα πόδια, φορώντας τους παπούτσια, όρισε να τα σκληραγωγούν με την ανυποδησία,…

Ο Φιλόστρατος σε μία επιστολή σε κάποιον φίλο του αναφέρει: Σε ότι αφορά τα προβλήματα υγείας σου, φταίει αυτή η καινούρια μόδα που ασπάστηκες να φοράς πέδιλα.

Ο Ιπποκράτης δείχνει να συμφωνεί εάν εξηγήσουμε ετυμολογικά τι σημαίνουν οι λέξεις νούσων – νόσος και νωθρός που χρησιμοποιεί και στο βιβλίο του Αφορισμοί. Όπου σως σημαίνει κινώ τα πόδια μου και νόσος, δεν τα κινώ. Θρος ίσον πορεύομαι και νωθρός, δεν παίρνω τα πόδια μου.(4)
Μια έρευνα που τονίζει τα οφέλη του να περπατά κάνεις ξυπόλητος, από Ρεφλεξολογική πια οπτική γωνία, είναι αυτή που έγινε από τους επιστήμονες του Ερευνητικού Ινστιτούτου του Όρεγκον στις ΗΠΑ (3). Συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν ηλικιωμένοι, από τους οποίους ζήτησαν να περπατούν ξυπόλητους πάνω σε βότσαλα, μια μέθοδος άσκησης αρκετά δημοφιλής στην Κίνα. Η έρευνα έδειξε πως οι συμμετέχοντες βίωσαν σημαντικές βελτιώσεις σε πνευματικό και σωματικό επίπεδο, όπως και μείωση της αρτηριακής πίεσης. Βελτιώθηκε η ικανότητά τους να εκτελούν καθημερινές δραστηριότητες αλλά και η ισορροπία τους, αυξήθηκε η ψυχοκοινωνική τους ευφορία, μειώθηκε σημαντικά το αίσθημα του πόνου αλλά και η ανάγκη τους για μεσημεριανό ύπνο. Ο επικεφαλής της έρευνας Τζον Φίσερ, Ph.D., είπε: “Αυτά είναι εντυπωσιακά αποτελέσματα. Γνωρίζουμε ότι η άσκηση βελτιώνει την υγεία των ηλικιωμένων ατόμων, ωστόσο πολλά από τα υπάρχοντα προγράμματα άσκησης (αερόμπικ, βάρη) είναι δύσκολα στην εκτέλεση, ή προκαλούν δυσφορία σε πολλά από τα άτομα αυτά. Το περπάτημα σε βότσαλα είναι μια διαδικασία απλή, άνετη, ευκόλως εφαρμόσιμη και μοναδική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες ”.

Σε πολλές πόλεις της Ασίας και της Βόρειας Ευρώπης, κατασκευάζονται Πάρκα Ρεφλεξολογίας για να ικανοποιηθεί η επιθυμία των κατοίκων για την εκτέλεση της τόσο ωφέλιμης άσκησης, του περπατήματος πάνω σε ανώμαλες επιφάνειες χωρίς παπούτσια.

Πηγές:
1)Σωματοτοπικές σχέσεις μεταξύ της κινητικής περιοχής του εγκεφάλου και των ανακλαστικών περιοχών στην Ρεφλεξολογία: Μία μελέτη με την χρήση λειτουργικής μαγνητικής απεικόνισης (fMRI).
Nakamaru T, Miura N, Fukushima A, Kawashima R. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18938220
(2) International Reflexology Council στο Λος Άντζελες Σεπτέμβριος 11-13, 2009. Dr. Jesus Manzanares, M.D. παρουσιάζει τα ερευνητικά ευρήματα του: "Βιοψίες αποκαλύπτουν την αλήθεια για τα κρυσταλλικά αποθέματα". Ισχυρίζεται ότι, τα δήθεν κρυσταλλικά αποθέματα που ψηλαφούμε οι Ρεφλεξολόγοι είναι στην πραγματικότητα αυξημένος σε αριθμό και όγκο νευρικές απολήξεις, (δηλαδή το σώμα δημιουργεί αισθητήρες στις περιοχές που χρειάζονται διέγερση).
(3)
http://www.ori.org/Research/scientists/fisherJ.html
(4) Μάθημα ΑΠΟΔΟΣΗ - ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ με την κ. Αννα Τζιροπούλου Ευσταθίου
http://www.barefooters.org/
http://www.barefootrunner.org/
http://www.reflexology-research.com/virtualpathasia.html
http://www.pathsofhealth.com/





Η φτωχή μαθήτρια στην διπλανή φωτογραφία πήγαινε σχολείο ξυπόλυτη, αναρωτιέμαι εάν αρρώσταινε ποτέ!!!






Οι νεαροί Ρομά, (Τσιγγάνοι, Αθίγγανοι ή Σίντηδες) απολαμβάνουν ξένοιαστοι από την Γρίπη, την βόλτα τους, η έκφραση του ξυπόλυτου δίνει το παράδειγμα για όλους μας!!