Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Εκπαίδευση στην Ρεφλεξολογία, Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια

Είμαι ένας εκ των υπεύθυνων εκπαιδευτών του τμήματος Ρεφλεξολογίας στο Natural Health Science, το οποίο λειτουργεί από το 1992 ως το πρώτο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών για τις ΣΕΘ στην Ελλάδα. H εκπαίδευση είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων, οι απόφοιτοι μας γίνονται μέλη του εάν το επιθυμούν.
Περισσότερες πληροφορίες ακολουθώντας αυτή την σύνδεση : http://www.nhs.gr/index.phpoption=com_lessons&id=47&lsid=91&lang=el
Προσφέρονται στο NHS εκτός από επαγγελματική εκπαίδευση και σεμινάρια 1 Σ/Κ. 

Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια
Ρεφλεξολογία για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Το μεγαλείο της δημιουργίας και της ίδιας της ζωής αντικατοπτρίζεται στην εγκυμοσύνη και γέννηση της νέας ζωής. Η εγκυμοσύνη είναι μια απολύτως φυσιολογική κατάσταση και όχι ασθένεια, η αντίληψη ότι πρέπει να αποφεύγεται η Ρεφλεξολογία από την εγκυμονούσα/ες (αδιακρίτως) θεωρείται λανθασμένη.


Η καλή υγεία της μέλλουσας μητέρας θα την βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις όποιες σωματικές και συναισθηματικές εντάσεις που θα προκύψουν από την κύηση και τον τοκετό. Η Ρεφλεξολογία κατά την εγκυμοσύνη είναι μία συμπληρωματική, φυσική και ήπια μέθοδος ανακούφισης του στρες και των εντάσεων και βοηθούν στην προετοιμασία του σώματος για τον τοκετό. Πιο συγκεκριμένα εγκυμονούσες μητέρες που δέχτηκαν Ρεφλεξολογία παρατηρούν ότι η Ρεφλεξολογία ως συμπληρωματική μέθοδος:

• Προσφέρει αισθήματα ευεξίας – αναζωογόνησης και μέσω αυτών ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

• Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

• Βοηθά στην πέψη.

• Ανακουφίζει κουρασμένα πόδια αλλά και έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνει το οίδημα στα πόδια.

• Η μητέρα αισθάνεται υποστήριξη σωματική, πνευματική και συναισθηματική.

• Μπορεί να βοηθήσει συμπληρωματικά μυοσκελετικά προβλήματα.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν:

• οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνουμε πριν την έναρξη της συνεδρίας

• οι αντενδείξεις για την εφαρμογή της Ρεφλεξολογίας

• τα σημεία που πρέπει να αποφεύγονται

• η ανακλαστική απεικόνιση του σώματος στα πόδια

• ειδικοί χειρισμοί και μέθοδος για το λεμφικό σύστημα

• προσέγγιση για τις συναισθηματικές εναλλαγές

• ένας γενικός οδηγός για την εκάστοτε εβδομάδα της κύησης

• ορμόνες και νευρικό σύστημα – (Νεύρο –Ρεφλεξολογία)

• κλινικές έρευνες

• Ρεφλεξολογική εξισορρόπηση του ενδοκρινικού συστήματος

• Μεταμορφωτική τεχνική

• Τεχνικές του ιδρυτή της Ζωνοθεραπείας – Δρ. Φιτζέραλντ για ανώδυνο τοκετό

• Τεχνική "θεραπείας της ουλής" κατά Hanne Marquardt για την καισαρική τομή

Το μεγαλύτερο μέρος του σεμιναρίου θα είναι πρακτική εφαρμογή, περίπου 70-30. Θα δοθούν σημειώσεις και ανακλαστικοί χάρτες.


ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
ΩΡΕΣ10:30πμ - 5:30μμΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ12-13 Νοεμβρίου 2011ΔΙΑΡΚΕΙΑΈνα σαββατοκύριακο
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 8 ΑΤΟΜΑ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΣυμμετοχή: 150 €
Έγκαιρη εγγραφή ένα μήνα πριν την έναρξη του σεμιναρίου, έκπτωση 20%
ΔΙΔΑΣΚΟΥΝΣπύρος Δημητράκουλας
Natural Health Science Τηλέφωνο : 210 9825025
Κόστος συμμετοχής: 150 €
120€ με έγκαιρη προπληρωμή έως 20 Ιανουαρίου.


Reflex Massage
Το ιδανικό στην επαγγελματική σταδιοδρομία ενός Σωματοθεραπευτή – Massage Therapist είναι η εργασία του να αποτελείται από πιστούς πελάτες. Οι συγκεκριμένοι πελάτες επωφελούνται, μέσω της πρόληψης, τακτικά των υπηρεσιών μας και φυσικά είναι οι πιο συνειδητοποιημένοι. Υπάρχουν και αυτοί που επιθυμούν μία συνεδρία με μεγάλες, αργές και απαλές κινήσεις (θωπείες) για μία (1) ώρα, διότι βιωματικά, έχουν δει τα οφέλη τέτοιας συνεδρίας κυρίως στο νευρικό σύστημα τους. Πραγματικά για μέρες μπορεί να μιλά κανείς για την αξία της πρόληψης. Αλλά και εξαιτίας της επίδρασης του σύγχρονου τρόπου ζωής στο σώμα θα μπορούσαμε για άλλες τόσες να μιλάμε για τα οφέλη της απλής θωπείας στο νευρικό σύστημα.

Δυστυχώς όμως, η καθημερινή πραγματικότητα για κανέναν νέο επαγγελματία Σωματοθεραπευτή δεν είναι έτσι. Θα περάσουν χρόνια για να χτίσει τέτοιο συνειδητοποιημένο πελατολόγιο. Έρχονται σε εμάς, στην αρχή της “καριέρας“ μας, άνθρωποι που έχουν παραμελήσει το σώμα τους, συνήθως έχουν κάποια ενόχληση στο σύστημα κίνησης και μάλιστα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει εγκατασταθεί ως πρότυπο απάντησης σε στρεσογόνες καταστάσεις.
 Στην εποχή της ταχύτητας καλούμαστε να επιδείξουμε την ικανότητα μας άμεσα, το πολύ μέχρι το τέλος της πρώτης συνεδρίας. Στην προσπάθεια μας αυτή θα υπάρξουν και περιπτώσεις που ο πελάτης – δέκτης θα αποχωρεί από την συνεδρία ή τις συνεδρίες να αισθάνεται το ίδιο όπως ήρθε, ίσως και χειρότερα!

Τι σημαίνει αυτό όμως, δεν είμαι καλός Σωματοθεραπευτής, δεν κατάλαβα ποιο ήταν το πρόβλημα, δεν ήμουν συγκεντρωμένος, δεν είχα καλή εκπαίδευση?
Σίγουρα στην Ελλάδα και στον πλανήτη θα υπάρχουν και εκείνοι οι επαγγελματίες που δεν έχουν αποτύχει ποτέ. ΕΓΩ δεν είμαι ένας από αυτούς.

Ο Ιπποκράτης αναφέρει ”Ὑγιέας μὲν γὰρ ποιέειν ἅπαντας τοὺς ἀσθενέοντας ἀδύνατον – Είναι αδύνατο στον ιατρό να θεραπεύει όλους τους αρρώστους” Δεν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι διαφορετικό και στην μάλαξη. Πριν όμως φτάσουμε σε αυτό το φαινομενικά αναπόφευκτο σημείο πιστεύω πως ΟΛΟΙ οι επαγγελματίες θα προσπαθήσουν να διαψεύσουν τον Ιπποκράτη και οι Ρεφλεξολογικές τεχνικές που διδάσκονται στο Reflex Massage στόχο έχουν να βοηθήσουν σε αυτό.
Ένα παράδειγμα είναι η περίπτωση όπου εργάζεστε - μαλάζετε έναν σφιχτό τραπεζοειδή και ενώ έχει περάσει κάποιος χρόνος ο τραπεζοειδής δεν χαλαρώνει εντελώς, ή δεν χαλαρώνει καθόλου.

Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να:
• Μαλάξετε την ανακλαστική ζώνη του τραπεζοειδή στο πόδι (Ρεφλεξολογία),
• Να μαλάξετε το ανακλαστικό σημείο του νεφρού στον πόδα – ανταπόκριση με τον τραπεζοειδή - σύμφωνα με την προσέγγιση της Inge Dougans (ΠΚΙ),
• Εάν είναι χρόνιο πρόβλημα να διεγείρετε το ανθρωπάριο του Pennfield ανακλαστικά.

Το Reflex Massage στο σύνολο του είναι κάτι εντελώς καινούριο και δεν έχει παρουσιαστεί - διδαχθεί ποτέ στο παρελθόν. Τα επιμέρους τμήματα του ωστόσο είναι γνωστά (άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο ) στον ευρύτερο χώρο της θεραπευτικής και είναι τα εξής:

• Κλασσική Ρεφλεξολογία του άκρου πόδα (μυϊκό, σκελετικό και νευρικό σύστημα) – Σχολές Eunice Ingham (USA) και Hanne Marquardt (Germany)
• Ανακλαστικός χάρτης στην πλάτη. Δερματοσπλαχνικές ζώνες – Δρ. Αλφόνς Κορνίλιους
• Οι μυς και τα όργανα στα οποία ανταποκρίνονται με βάση την Κινέζικη Ιατρική (η εφαρμογή γίνεται ανακλαστικά στον άκρο πόδα) – Inge Dougans
• Θεωρία για τον πόνο - χρόνιο πόνο (Explain Pain, Lorimer-Moseley)
• Θεωρία του Νευρικού Συστήματος (ΜΝΤ-ΝR Int. – Nico Pauly)
• To ανθρωπάριο του Pennfield
• Nogier
• Στεγγλίδα - gua sha
• Μεταμορφωτική
• Σύστοιχες – Αντίστοιχες Περιοχές (Reciprocal or Cross Reflexes)
• Δρ. Λοκ
• Θεραπεία Ουλών

Το σεμινάριο απευθύνεται σε έμπειρους σωματοθεραπευτές και μάλιστα σε εκείνους που έχουν εμπειρία με περιστατικά που αναφέραμε στην αρχή, όσοι δεν ταυτιστήκατε με την πρώτη παράγραφο, καλύτερα να ΜΗΝ έρθετε, δεν έχω να σας δείξω τίποτα χρήσιμο!

Πιο συγκεκριμένα απευθύνεται σε: Φυσιοθεραπευτές, Κινησιοθεραπευτές, Σιάτσου, Ταυλανδέζικο, Τουϊνα , Σουηδική μάλαξη, Ολιστική μάξη, Sports massage, Αγιουβερδικό κ.α. Κάθε θέμα που θα παρουσιαστεί είναι ένα μικρό κλάσμα από διάφορες δοκιμασμένες σχολές σκέψης Συμπληρωματικών μεθοδολογιών ευεξίας και υγείας. Το κλάσμα αυτό είναι αρκετό για να το συμπεριλάβετε επικουρικά στην κύρια/ες τεχνική/ές σας αμέσως όποτε το κρίνετε εσείς.
Όσοι ολοκληρώσουν το σεμινάριο σε καμία περίπτωση δεν θα θεωρούνται πιστοποιημένοι Ρεφλεξολόγοι.
Θα συμπεριληφθούν αναφορές και βιβλιογραφία.
Η αναλογία πρακτικής – θεωρίας είναι 50-50
Πληροφορίες στο ΝΗS - 210 9837344
ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
ΩΡΕΣ10:30πμ - 5:30μμ1ο ΕΠΙΠΕΔΟ10 - 11 Δεκεμβρίου 2011 ΔΙΑΡΚΕΙΑΔύο σαββατοκύριακα
2ο ΕΠΙΠΕΔΟ14 - 15 Ιανουαρίου 2012
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 10 ΑΤΟΜΑ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΣυμμετοχή: 150 € το κάθε σαββατοκύριακο
Εάν η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη των 15 ατόμων, υπάρχει έκπτωση 20%
ΔΙΔΑΣΚΟΥΝΣπύρος ΔημητράκουλαςΙπποκρατική Μάλαξη

Όταν επισκέπτεται ένας τουρίστας την Κίνα θα δοκιμάσει Tui na massage, στην Ταϊλάνδη, το Thai massage, στην Χαβάη, το Lomilomi massage.

Ερώτηση: Όταν κάποιος επισκέπτεται την Ελλάδα, ΠΟΙΟ μασάζ θα δοκιμάσει?

Εφόσον δεν πουλάμε στο μουσείο της Ακρόπολης μινιατούρες πύργους του Άιφελ ή του Σινικού τείχους αλλά τον Παρθενώνα ή τον Αρύβαλλο (μικρό αγγείο λαδιού) και την Στελγγίδα, γιατί στα SPA της Ελλάδος δεν προσφέρεται Ιπποκρατική μάλαξη?

Μήπως δεν υπήρξε τέτοια τέχνη στην Αρχαία Ελλάδα?


Μήπως δεν εφάρμοζε μαλάξεις ο Πατέρας της Ιατρικής?

Ἀνάτριψις δύναται λῦσαι, δῆσαι, σαρκῶσαι, μινυ.θῆσαι· ἡ σκληρὴ, δῆσαι· ἡ μαλακὴ, λῦσαι· ἡ πολλὴ, μινυθῆσαι· ἡ μετρίη, παχῦναι.

Γεγονός είναι ότι “δανείσαμε” όλη την γνώση της Αρχαίας Ελλάδος στους βαρβάρους και τώρα καλείται ό ενδιαφερόμενος Έλληνας μασέρ (αλέιπτης – ιατραλέιπτης) να την μάθει – διεκδικήσει σε μορφή αντιδάνειου από τους βαρβάρους. Ο σκοπός του σεμιναρίου ΔΕΝ είναι να σας εκπαιδεύσει στην χειρομάλαξη (καλό είναι να έχετε κάποια προηγούμενη γνώση και εμπειρία), αλλά να σας παρουσιάσει την κατεγεγραμμένη ιστορία της Ιπποκρατικής μάλαξης.


Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει :

• Ιστορία της Ιατρικής από την μυθολογία έως τα Ελληνιστικά χρόνια, πως προέκυψε η θεωρία των 4 χυμών.

• Πρακτική εξάσκηση στις κατεγεγραμμένες μεθόδους μάλαξης που εφάρμοζαν οι αλείπτες τις εποχής. (ελαιόλαδο, υφάσματα, σκόνη, ξηρή, στελγγίδα, τρίψιμο ποδιών [Ρεφλεξολογία] και αντιστοιχίες άκρων) 

• Αποφθέγματα του Ιπποκράτη, Φιλόστρατου, Γαληνού, Κέλσου κ.α. (στα Αραχαία Ελληνικά – Μετάφρασμένο στα Νέοελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά)

• Μελέτη των μεσημβρινών (4 ζεύγη) του Ιπποκράτη, Τηλικίδης-Μπουκουβάλας. Σύγκριση με τους Κινέζικους μεσημβρινούς και το νευρικό σύστημα.

Στο σεμινάριο θα δοθούν σημειώσεις στα αρχαία ελληνικά και νεοελληνική μετάφραση και 1 CD με τα άπαντα του Ιπποκράτη σε αγγλική μετάφραση (copyright free), όπως επίσης, τις αναφορές που θα βρείτε στις σημειώσεις, μεταφρασμένες στα αγγλικά και γαλλικά για πιθανή μελλοντική σας χρήση σε υλικό προώθησης σε spa και ξενοδοχεία.

Πληροφορίες στο ΝΗS - 210 9837344
ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
ΩΡΕΣ10:30πμ - 5:30μμΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 
 26-27 Νοεμβρίου 2011
ΔΙΑΡΚΕΙΑ  Ένα σαββατοκύριακο
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 8 ΑΤΟΜΑ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΣυμμετοχή: 150 €
Έγκαιρη εγγραφή ένα μήνα πριν την έναρξη του σεμιναρίου, έκπτωση 20%
ΔΙΔΑΣΚΟΥΝΣπύρος Δημητράκουλας

Θα ακολουθήσουν σεμινάρια Ρεφλεξολογίας
  • Ρεφλεξολογία του νευρικού συστήματος και για χρόνιο πόνο.
  • Ρεφλεξολογία για αθλητές.
    Συνδυαστική Ρεφλεξολογία
    Μάρκετινγκ για επαγγλεματίες θεραπευτές - δημιουργία blog, social networking - Kοινωνική δικτύωση
και άλλα....

Επίσης είμαι  καθηγητής του International Association for Manual Neurotherapy and Nerve Reflexology http://www.mnt-nr.com/

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: