Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Έφυγε η Ρεφλεξολόγος και Δασκάλα κ.Ανθή Βρέττα

Στις 19 Οκτωβρίου έφυγε η κ. Ανθή Βρέττα.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων αλλά και από τα πιο ενεργητικά μέλη με διαρκή συμμετοχή σε όλα τα δρώμενα. 
Πραγματικά ταπεινή, εκπαιδευόταν διαρκώς και παρακολουθούσε όλες τις εξελίξεις στον κόσμο της Ρεφλεξολογίας. Τις οποίες στην συνέχεια μοιραζόταν με όλους. 
Είχε διδάξει στην σχολή Δίοδο στην Αθήνα.
Το βιβλίο της " Η ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ" εκδόθηκε το 2011, μου είχε πει ότι το ετοίμαζε από το 2009. Χάρηκα που είχα την τιμή να μιλήσω για την κ.Ανθή αλλά και για το βιβλίο της το 2012 σε ειδική εκδήλωση.

Η Ανθή Βρέττα γεννήθηκε στην Αίγυπτο. Ήρθε στην Ελλάδα το 1963. Το 1975 ήρθε σε επαφή με τις ανατολικές φιλοσοφίες και ταξίδεψε για πολλά χρόνια στις Ινδίες.
Το 1978 γνώρισε τη Ρεφλεξολογία μέσω της Μαρίας Κωστάκη. Στην Ελβετία μαθήτευσε δίπλα στην εξαίρετη Ρεφλεξολόγο Bourquin Leni. Έχει εμπλουτίσει τις γνώσεις της με μαθήματα ανθοθεραπείας με την ψυχίατρο Μαρίνα Αγγελή.
Παρακολούθησε μια σειρά μαθημάτων και σεμιναρίων στην Αγγλία με τον Anthony Porter, ιδρυτή της μεθόδου A.R.T.,όπου και τελειοποίησε την τεχνική της στη Ρεφλεξολογία. Εκπαιδεύτηκε στο Bristol της Αγγλίας στην κάθετη Ρεφλεξολογία από την Lynne Booth που έχει εφεύρει και καθιερώσει το vertical reflexology. Όπως και με την Chris Stormer στη γλώσσα των ποδιών. Και στο Emozon με την Frindlind Strutt. Έκτοτε δεν σταμάτησε να παρακολουθεί διάφορα σεμινάρια για την έρευνα της Ρεφλεξολογίας. 


Την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 καλεσμένη σε εκπαιδευτική διαδραστική συνάντηση που οργάνωσε το ΣΕΡ μίλησε στα μέλη με θέμα "Τρόποι προσέγγισης και υποστήριξης των ατόμων της τρίτης ηλικίας".

Η κυρία Ανθή Βρέττα τότε μεταξύ άλλων είπε:
--- Ιδιαίτερη προσοχή όταν ασκούμε ρεφλεξολογία στους ηλικιωμένους γιατί ίσως λόγω φαρμάκων υπάρχει μία αδράνεια στα όργανα και φαίνεται σαν να μην πονάνε. Ξεκινάω πολύ αργά με μαλακές κινήσεις και σιγά σιγά ανεβάζω σε πίεση και χρόνο, όταν τα όργανα αρχίζουν και βγαίνουν από το "λήθαργό" τους. 

Πολύ απαλές κινήσεις, ειδικά σε ΣΣ, υπάρχει κίνδυνος ραγίσματος σπονδύλων. Υπομονή, καλή ακρόαση και όχι αποδοκιμασία για τα όσα έχουν να μοιραστούν αυτές οι ηλικίες. Οι πόνοι της 3ης ηλικίας είναι "αγνώστου προελεύσεως"... μαζεμένοι μια ζωή... Κι ένα απλό χάδι αρκεί.

--- Η Διαφραγματική Ταλάντωση είναι μια εξαιρετικά χαλαρωτική κίνηση σε κυματοειδή ρυθμό. Μετράμε επαναλήψεις (οι 100 είναι κοντά 2').
--- Η Ρεφλεξολογία βοηθά πολύ σε καταρράκτη και ωχρά κηλίδα. Ειδικά σε προβλήματα ματιών.

- Εάν τα πέλματα είναι κρύα να θερμαίνονται με σεσουάρ.
--- Στα εγκεφαλικά επεισόδια, επίσης, πολύ σημαντικό είναι το πρώτο τρίμηνο για να ρεφλεξολογήσει κάποιος. Ανέφερε προσωπικό παράδειγμα με Κύπριο. (δουλεύει πολύ εγκέφαλο, σε όλα τα δάχτυλα, πολύ απαλά, τη ΣΣ έναν έναν τον σπόνδυλο, και χέρια. Μαλακές κινήσεις, αρκετή ώρα.


--- Η συμβουλή της για περιστατικά που δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος να γίνει μια ολοκληρωμένη συνεδρία είναι: όλα τα σημεία που υπάρχουν στα δάχτυλα, ΣΣ, ηλιακό, διαφραγματική ταλάντωση.
--- Για ωχρά κηλίδα δουλεύει: Μάτι, μεσημβρινό ήπατος αλλά και το όργανο, εγκέφαλο σε όλα τα δάχτυλα.




--- Για λιποθυμικό επεισόδιο κρατάω δυνατά τα μικρά δάχτυλα των χεριών του και τα τινάζω απότομα.... κι επανέρχεται αμέσως(!) (τίναγμα τύπου τινάζω χαλί)
--- Για εγκύους: εάν το μωρό έρχεται ανάποδα, πιάνω και κρατάω τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών και έρχεται στην θέση του...
--- Στο τέλος κάθε συνεδρίας εξισορροπώ με δείκτη & μέσο (σήμα της νίκης)

επάνω στην ράχη του πέλματος