Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

To πρόωρο μωρό που έμεινε στη ζωή από το γαργάλημα στα πόδια της.

Αναδημοσιεύεται με την ευγενική αδεία του Charles Garside, Assistant Editor, της Daily Mail όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα στης 4 Αυγούστου 2008. Το άρθρο είναι της Lucy Laing.

Δείτε τις όμορφες φωτογραφίες του μωρού ακολουθώντας την παρακάτω σύνδεση:
http://www.dailymail.co.uk/health/article-1041233/The-premature-baby-kept-alive-tickling-feet.html


Δεν ήταν από την τράπεζα γνώσεων διατήρησης της ζωής της Ιατρικής τεχνολογίας που ήρθε το θαύμα όταν η μικροσκοπική Έμμα αγωνιζόταν για την επιβίωση της. Ήταν η μητέρα της η οποία της γαργαλούσε τα πόδια.

Η Έμμα γεννήθηκε κάτι λιγότερο από 700γρ. την 25η εβδομάδα της κύησης. Οι γονείς της πέρασαν εβδομάδες αγωνίας καθώς επανειλημμένα σταματούσε να αναπνέει.

Εντυπωσιασμένες, οι νοσοκόμες και η μητέρα της Άντζελα Γιόνγκ ανακάλυψαν ότι πιέζοντας τα πέλματα της ενεργοποιούνταν το σώμα της και ξεκινούσε να αναπνέει πάλι. Η θεραπεία είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η Έμμα γιόρτασε τα πρώτα της γενέθλια και ήδη έχει φυσιολογικό ύψος και βάρος της ηλικίας της.

'Η κόρη μου ζει επειδή της γαργαλούσα τα πόδια' είπε η κ. Γιονγκ , 29, βοηθός ανθρώπινου δυναμικού η οποία ζεί στην Ουάσινγκτον, Co Durham, με τον άνδρα της Άντριου, 28. 'Είναι πράγματι θαύμα το ότι είναι ακόμα μαζί μας.'

Η εγκυμοσύνη της κ. Γιόνγκ κυλούσε ομαλά έως τον Μάιο πέρυσι. Ξαφνικά άρχισε να βιώνει έντονους πόνους και οι Ιατροί κατάλαβαν ότι θα γεννούσε.
Της έκαναν έγχυση στεροειδών στην μήτρα για να αναπτυχθούν οι πνεύμονες και γέννησε την επόμενη μέρα.

'Ήταν τόσο μικροσκοπική που χωρούσε στην παλάμη του χεριού του Άντριου" είπε η μητέρα. "Την παρακολουθούσα στην εντατική φροντίδα, ελπίζοντας να επιβιώσει αλλά ήταν τόσο μικροσκοπική, φαινόταν αδύνατο."
'Το κεφάλι της είχε το μέγεθος δαμάσκηνου και το δέρμα της ήταν τόσο διαφανής που μπορούσα να δω όλες τις φλέβες της.'

Γεννημένη πρόωρα σήμαινε ότι δεν είχε αναπτυχθεί η καρδιά της φυσιολογικά και στις 6 εβδομάδες χρειαζόταν διορθωτική επέμβαση. Η επέμβαση είχε επιτυχία, ωστόσο στην συνέχεια σταματούσε να αναπνέει δεκάδες φορές την ημέρα.

‘Την πρώτη φορά που συνέβη το πρόσωπο της Έμμα έγινε λευκό και νόμιζα ότι την χάσαμε’. Τότε όρμησαν οι νοσοκόμες και της γαργάλησαν τα πέλματα των ποδιών. 'Ξαφνικά το στήθος της άρχισε να κινείται’. 'Οι νοσοκόμες μου είπαν ότι επειδή ήταν πρόωρη, το σώμα της ξεχνούσε πως να αναπνέει.' Για τις επόμενες οχτώ εβδομάδες η Έμμα σταματούσε να αναπνέει μερικές φορές την ημέρα. Κάθε φορά η κ. Γιόνγκ της γαργαλούσε τα πόδια, τα οποία είχαν το μέγεθος γραμματοσήμου, ώστε να διεγείρει το σώμα της και να ξεκινήσει να αναπνέει. Το πρόβλημα υποχώρησε όταν η Έμμα έγινε 15 εβδομάδων.

Η μητέρα της λέει ότι “τώρα έχει τρομερή αίσθηση του χιούμορ και πρέπει να οφείλεται στο γαργάλημα, την γαργαλάμε ακόμα αλλά μόνο για να γελά, και δεν υπάρχει για εμάς πιο ωραίος ήχος στον κόσμο από αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: