Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Ένα Σαββατοκύριακο με την κ. Ντούγκανς στην Ελλάδα. Γράφει ο Ιωάννης Πολιακταρίδης

Είχαμε μία ιδιαίτερη εμπειρία μέσα από μία καλή συγκηρία να διοργανώσει ο ΣΕΡ ένα σεμινάριο 2 ημερών με την Inge Dougans στην σχολή του NHS η οποία και παραχωρήθηκε δωρεάν από την κ. Άννα Πανταζοπούλου, και ευχαριστούμε πολύ!
Το θέμα του σεμιναρίου ήταν οι μεσημβρινοί και πως μπορεί η γνώση τους να βοηθήσουν τον Ρεφλεξολόγο.
Παρευρέθηκαν αρκετοί συνάδελφοι από την Αθήνα αλλά και από την επαρχία. Το σεμινάριο αυτό ήταν το πρώτο που διοργάνωσε ο ΣΕΡ με προσκεκλημένο διεθνή ομιλητή
και είχε πολύ μεγάλη προσέλευση.
Όμως, όπως πάντα γίνεται στην Ελλάδα ήρθαν και κάποιοι απροειδοποίητα χωρίς να έχουν δηλώσει συμμετοχή και δημιουργήθηκε πρόβλημα με τις σημειώσεις-βιβλία και τα αναμνηστικά δώρα που προσφέρθηκαν από τον ΣΕΡ.

Το Σεμινάριο:
Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου βίωνα έναν άνθρωπο που μας εξηγούσε για τους μεσημβρινούς, τους οποίους και βλέπαμε ολοζώντανους και υγιείς να ρέουν μέσα του. Μας μετέφερε την γνώση που απέκτησε τα τελευταία 25 χρόνια δουλεύοντας με την Ρεφλεξολογία στην Αφρική. Μας μετέδιδε τον τρόπο σκέψης της που προκύπτει από την εμπειρία της με αγάπη και χιούμορ. Μας έδειξε πως να αξιοποιούμε τις όποιες πληροφορίες που αποκαλύπτει το σώμα, αποτελεσματικά!
Κατά την διάρκεια των 2 ημερών υπήρξαν δυσκολίες να παρακολουθήσουν την ροή του σεμιναρίου κάποιοι μαθητές οι οποίοι και δεν είχαν διδαχτεί τους μεσημβρινούς και την θεωρία των 5 στοιχείων στις σχολές τους. Υποσχόμαστε (Δ.Σ. ΣΕΡ), να διοργανώσουμε σεμινάριο με αυτό το θέμα στο μέλλον.


Στο τέλος του σεμιναρίου έκανε Ρεφλεξολογία σε συναδέλφους και μας έδειξε στην πράξη πως δουλεύει, (υπέροχη εμπειρία). Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω για την χαρά που είχα (είχαμε) να δούμε έναν άνθρωπο να χρησιμοποιεί τόσο αποτελεσματικά αυτά τα οποία γνωρίζει με γνώση, ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ και την διακριτικότητα του θεραπευτού ώστε να μην τρομάξει τον δέκτη. Δίνοντας του πληροφορίες για τις δυσκολίες που έχει και πως να βοηθηθεί για να βελτιωθεί.

Ευχόμαστε να ξανασυναντηθούμε σύντομα INGE DOUGANS και ευχαριστούμε πολύ.

Ιωάννης Πολιακταρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: