Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Καλή Σταδιοδρομία !!!


Αναμφίβολα πολλοί από τους απόφοιτους θα σκέφτονται την επαγγελματική τους αποκατάσταση και την διαδικασία έναρξης ατομικής επιχείρησης.
Είναι πολύ πιθανό να νιώθει κανείς ότι πνίγεται όταν ακούσει τη χρειάζεται να κάνει, ειδικά την πρώτη φορά!

Ο Φυσιοθεραπευτής και συνάδελφος Ρεφλεξολόγος, Κωσταντίνος Λώλης, ξεκίνησε πριν λίγο καιρό την διαδικασία και ανταποκρίθηκε στην παράκληση της "Εναρμόνισης" να καταγράψει την διαδικασία ώστε να καθοδηγηθούν και διευκολυνθούν οι μελλοντικοί συνάδελφοι.

Τον ευχαριστούμε, κυρίως όμως για την γενικότερη διάθεση του να βοηθήσει και να συμμετάσχει στα δρώμενα του κλάδου μας.
Καλή επιτυχία!





ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Στοιχεία ταυτότητας:α) Αστυνομική ταυτότητα (Έλληνες πολίτες)
β) Διαβατήριο σε ισχύ (πολίτες ΕΕ)
γ) Διαβατήριο, άδεια παραμονής (πολίτες εκτός ΕΕ), άδεια εργασίας ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας (διάρκειας τουλάχιστον 1 έτους)

Παραστατικό για την έδραα) Μίσθωση: μισθωτήριο θεωρημένο από την εφορία του ιδιοκτήτη
β) Δωρεάν παραχώρηση μέχρι Α΄ βαθμού συγγένειας: υπεύθυνη δήλωση δωρεάν παραχώρησης με το γνήσιο της υπογραφής (περιγραφή του ακινήτου και μνεία για άρση του οικογενειακού ασύλου για τυχόν φορολογικό έλεγχο) και το Ε9 του ιδιοκτήτη
γ) Ιδιόχρηση: Ε9 αν η αγορά είναι εντός του τρέχοντος έτους, το συμβόλαιο αγοράς και υπεύθυνη δήλωση ιδιόχρησης (περιγραφή του ακινήτου και μνεία για άρση του οικογενειακού ασύλου για τυχόν φορολογικό έλεγχο)

Ασφαλιστικός φορέας μελώνΒεβαίωση εγγραφής ή απαλλαγής (ΟΑΕΕ – Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, ΤΑΕ Ταμείο Εμπόρων, ΤΣΑΥ, Ταμείο Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών, ΙΚΑ, κλπ)

Επιμελητήριο ή Σύλλογοςα) Βεβαίωση εγγραφής στο επιμελητήριο που απαιτείται
β) Βεβαίωση συλλόγου

Σύμβαση έργου (αν υπάρχει)Για δραστηριότητες υγειονομικού ενδιαφέροντος απαιτείται προέγκριση άδειας λειτουργίας από τον αρμόδιο Δήμο

Συμπληρωμένα τα έντυπα Μ1 και Μ2 που τα παραλαμβάνουμε από την εφορία

Όλα τα δικαιολογητικά πρωτότυπα και απλές φωτοτυπίες
Απαιτείται η παρουσία του ίδιου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου με το γνήσιο της υπογραφής


ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣΠροεγγραφή στον ΟΑΕΕ
Επαγγελματικό επιμελητήριο
Εφορία-Μητρώο
Εγγραφή στον ΟΑΕΕ
Εγγραφή στο επαγγελματικό επιμελητήριο
Εφορία-θεώρηση βιβλίων και μπλοκ.

2012 -
Μείωση εισφορών Ο.Α.Ε.Ε. αναλυτικά η εγκύκλιος.

2013 Απρίλιος

Αρ. πρωτ.: Δ12Α 1054369 ΕΞ 28.3.2013
Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από την άσκηση των επαγγελμάτων: α) «ομοιοπαθητικός», β) «ασκών εναλλακτικές θεραπείες», γ) «ψυχοθεραπευτής» και δ) «λογοπαθολόγος-λογοθεραπευτής» από άτομα που δεν έχουν την ιατρική ιδιότητα

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2013
Αρ. Πρωτ.:Δ12Α 1054369 ΕΞ 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
ΤΜΗΜΑ Α'

Ταχ. Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10
Τ.Κ.:10184 Αθήνα
Τηλέφωνο : 210.3375314-5
FAX: 210.3375001

ΘΕΜΑ: Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από την άσκηση των επαγγελμάτων: α) «ομοιοπαθητικός», β) «ασκών εναλλακτικές θεραπείες», γ) «ψυχοθεραπευτής» και δ) «λογοπαθολόγος-λογοθεραπευτής» από άτομα που δεν έχουν την ιατρική ιδιότητα.

Σε απάντηση υπομνημάτων που τέθηκαν στην υπηρεσία μας, αναφορικά με το παραπάνω θέμα, σας πληροφορούμε τα εξής:

1. Με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 48 του ν.2238/1994 (Κ.Φ.Ε.) ορίζονται τα εισοδήματα που αποκτώνται από υπηρεσίες ελευθέριου επαγγέλματος, ανάμεσα στα οποία είναι και αυτά του ιατρού, οδοντιάτρου, κτηνιάτρου, φυσιοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας κ.λπ.

2. Κατά την πάγια θέση της διοίκησης κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα των ελευθέριων επαγγελμάτων είναι η παροχή ανεξαρτήτων υπηρεσιών από τα πρόσωπα που τα ασκούν και για την άσκησή τους απαιτούνται επιστημονικές, καλλιτεχνικές ή ειδικές γνώσεις, δηλαδή προέχει το πνευματικό στοιχείο. Ο νομοθέτης λόγω της πολυπλοκότητας της οικονομικής και επιστημονικής πραγματικότητας δεν μπορεί να καλύψει πλήρως όλα τα ελευθέρια επαγγέλματα, τα στοιχεία όμως που συνθέτουν ένα επάγγελμα μας οδηγούν στο χαρακτηρισμό αυτού ως ελευθέριου.

3. Περαιτέρω, όπως έχει γίνει δεκτό από τη Διοίκηση, η έννοια του ιατρικού επαγγέλματος είναι ευρύτερη και περιλαμβάνει και τα παραϊατρικά επαγγέλματα, επειδή αποβλέπουν και αυτά στον ίδιο σκοπό και ασκούνται με παρόμοιες συνθήκες προς το επάγγελμα του ιατρού.

4. Κατόπιν των ανωτέρω, τα επαγγέλματα του «ομοιοπαθητικού» «εναλλακτικών θεραπειών», «ψυχοθεραπευτή» και «λογοθεραπευτή - λογοπαθολόγου - λογοπεδικού» που ασκούνται από άτομα που δεν έχουν την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία όπως π.χ. γιατρός ή ψυχολόγος, θεωρούνται ότι παρέχουν υπηρεσίες που προσιδιάζουν στην άσκηση παραϊατρικών επαγγελμάτων και εντάσσονται στα ελευθέρια επαγγέλματα της παρ.1 του άρθρου 48 του Κ.Φ.Ε..

Ακριβές Αντίγραφο
Ο Προϊστάμενος της Γραμματείας

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/16111

1 σχόλιο:

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ είπε...

καλησπερα. Δεν ειμαι ρεφλεξολογος αλλα θα ήθελα να ρωτησω κάτι που με απασχολει. Πάσχω απο καταθλιψη και παιρνω φάρμακα. Διάβασα στο διαδυκτιο πως άν κάποιος παίρνει τέτοια φάρμακα και παρακολουθείται απο ψυχιάτρο δεν πρεπει να κάνει ρεφλεξολογια. Αληθεύει. Πίστευα πως θα μπορουσε να προσφέρει η ρεφλεξολογιά στην παθηση μου.