Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Πολλοί ξενώνες των ΗΠΑ προσφέρουν εναλλακτικές θεραπείες: καταγραφή. Many U.S. Hospices Provide Alternative Therapies: Report

Nearly 42 percent of U.S. hospices offer some form of alternative medicine end-of-life care services -- such as massages or pet therapy -- to their patients and/or employ an alternative service provider, according to the latest data.

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του buisnessweek ότι πάνω από 40% των ξενώνων προσφέρουν συμπληρωματικές υπηρεσιές όπως μασάζ για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στο παρηγοριτικό στάδιο, δείχνουν τα στοιχεία.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από το 2007 μία ομάδα με αρχηγό την Αννίτα Μπέρκοβιτζ βρήκαν ότι το 72% των ξενώνων στις ΗΠΑ που προσφέρουν Συμπληρωματικές - Εναλλακτικές Θεραπείες ΣΕΘ τώρα προσφέρουν μάλαξη. 69% έχουν ομάδες υποστήριξης, 62% μουσικοθεραπεία, 59% θεραπεία με κατοικίδια - pet therapy, 53% υπηρεσίες διαλογισμού, όπως κατευθυνόμενη απεικόνιση - giuded imagery - ή τεχνικές χαλάρωσης.

Οι συγγραφείς παρατηρούν ότι, προηγούμενες έρευνες προτείνουν ότι ενώ οι ΣΕΘ δεν καλύπτονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι συγκεκριμένες υπηρεσίες μπορούν να βοηθήσουν να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής ενός βαριά άρρωστου ανακουφίζοντας συμπτώματα πόνου και άγχους ενώ συγχρόνως προσφέρουν στοργή και βελτιώνουν την διάθεση.

Με αφορμή την παραπάνω δημοσίευση στοιχείων σκέφτομαι αυτά που λέγονται για τις έρευνες στις ΣΕΘ και την εκπαίδευση μας.
- Είναι οξύμωρο να επιμένουμε στην δημιουργία-υλοποίηση ερευνών με σκοπό να αποδείξουμε την αποτελεσματικότητα, το πως δουλεύει (είναι placebo δεν είναι) και την χρηστικότητα της Ρεφλεξολογίας ή των ΣΕΘ γενικότερα. Έχει αποδειχθει και καταγραφεί καιρό τώρα, μερίδα της Ιατρικής κοινότητας δεν το αναγνωρίζει και εμείς πασχίζουμε να το αναγνωρίσουν, δημόσια! Το επισημαίνω διότι όλοι έχουμε ανέκδοτες ιστορίες ιατρών που και τις χρησιμοποιούν και τις συστήνουν! Δεν προβλέπω σύντομα να ανακοινωθεί επίσημη τοποθέτηση θετική για τις ΣΕΘ, είναι σαν να μου λένε ....Σπυράκλα, ΟΚ προχώρα προσεκτικά, ωφέλιμα και σε χαμηλούς τόνους!
- Μάλιστα, ευχαρίστως! (Τους απαντώ)

- Στην Αγγλία πάλι (μερικώς και στην Ελλάδα π.χ. ΝΗS και άλλοι) έχουν αναβαθμίσει την εκπαίδευση της Ρεφλεξολογίας με σκοπό να ανταποκριθούμε στις "εποχές". Έχω ανάμικτα συναισθήματα για αυτό, από τη μία πρέπει να προστατεύεται ο αποδέκτης της Ρεφλεξολογίας με ένα ελάχιστα ικανοποιητικό επίπεδο υπηρεσιών, από την άλλη, χρειάζεται ο αυριανός Ρεφλεξολογος περισσότερη θεωρητική γνώση στην βασική του εκπαίδευση? Γιατί? Θα γίνει ιατρός ή Φυσιοθεραπευτής, έχουμε στην Ελλάδα ήδη άριστους και πολλούς! Εγώ θα ήθελα να έβλεπα αυτό το παραπάνω της εκπαίδευσης να είναι στην πρακτική εφαρμογή σε ξενώνες φροντίδας, νοσοκομεία και όπου αλλού θα ωφελούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: