World Reflexology blog based in Athens Greece by Spiridon Dimitrakoulas, Orthopedic Reflexologist.
"All people should learn the art of medicine, Hippocrate, especially those who are educated and have experience with words, because this is beautiful and at the same time usefull in life." -
- Democritus
Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!
Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011
Από το Body in Mind
Το blog Body in Mind αναμφίβολα είναι από τα αγαπημένα μου, αν όχι το αγαπημένο μου. Το διαχειρίζεται μία ομάδα φυσιοθεραπευτών, Body in Mind Research Group, και έχει έδρα του το Neuroscience Research Australia. Έχουν συνεργασίες με ερευνητές σε όλο τον κόσμο, από κοινού αναζητούν μία καλύτερη κατανόηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ του σώματος, εγκεφάλου και νου στις διαταραχές του χρόνιου και πολύπλοκου πόνου. Σε μία από τις πρόσφατες αναρτήσεις τους έχουν σκοπό να κατανοήσουν περισσότερο την επίδραση της αντίληψης του εαυτού, του σώματος μας δηλαδή, σε σχέση με τον πόνο που βιώνουμε. Κάτι σαν τα άτομα με ανορεξία, τα οποία όταν κοιτάζονται στον καθρέπτη βλέπουν εαυτούς παχύς ενώ στην πραγματικότητα είναι είναι σκελετωμένοι. Φιλοξενούν λοιπόν ένα κείμενο με ενημερωτικό ύφος από ένα διακεκριμένο Έλληνα επιστήμονα, τον κ. Μάνο Τσακίρη - Reader in Psychology στο Royal Holloway University of London. Γράφει λοιπόν ότι ερεύνησαν το πόσο καλοί είναι ή όχι οι άνθρωποι στο να αντιλαμβάνονται το σώμα τους εκ των έσω - ιδιοδεκτικότητα, πως ρωτάτε? Τους ζήτησαν να μετρήσουν τους χτύπους της καρδίας τους για μερικά δευτερόλεπτα. Οι νεύρο επιστήμονες πιστεύουν ότι όσο καλύτερος είναι κάποιος σε αυτή την δοκιμασία τόσο καλύτερη αντίληψη του σώματος του έχει εκ των έσω. Το ερώτημα τώρα είναι εάν η αντίληψη των χτύπων της καρδιάς αποκαλύπτει το πόσο καλή αντίληψη έχουν οι άνθρωποι για την γνωστική ή οπτική αναπαράσταση του σώματος τους - εξωδεκτικότητα. Προχώρησαν λοιπόν μετά την προηγούμενη αξιολόγηση στο να τοποθετήσουν ένα πλαστικό χέρι στην θέση του πραγματικού χεριού των συμμετεχόντων και άρχισαν να το ακουμπούν ενώ οι συμμετέχοντες το κοίταζαν.
Προέκυψε ότι αυτοί που ένιωθαν το άγγιγμα ως πραγματικό ήταν και αυτοί που δεν μπορούσαν να μετρήσουν τους χτύπους της καρδιάς τους. Που μας χρειάζεται -χρησιμεύει αυτή η πληροφορία? Διαβάστε περισσότερα στο κείμενο Distorted Body Images: A Quick and Easy Way to Reduce Pain As it turns out, size also matters when it comes to pain perception. του Lorimer Moseley, Oxford University και διαχειριστή του Body in Mind, ή κάτι που σκέφτομαι είναι ότι σε περιπτώσεις παθολογικών καταστάσεων ή πόνου που σχετίζονται με την αντίληψη του σώματος να προτείνονται προσευχή, γίογκα, διαλογισμός, πιλάτες και άλλες μεθόδους όπου καλλιεργούνται ή δημιουργούνται οι συνθήκες για την αντίληψη του εαυτού στο επίπεδο του σώματος αλλά και στα άλλα επίπεδα. Ρεφλεξολογικά - ανακλαστικά θα με ενδιέφερε όποια περιοχή υπάρχει αλλοιωμένη αναπαράσταση του ανθρωπαρίου (όχι μόνο του Pennfield). Φυσικά θα μου το υποδείκνυε ο ειδικός νευρολόγος. Κατά την Ίνγκαμ, το πόδι. Ακολουθεί φοβερό βίντεο για τα Placebo το οποίο είδα στο BiM!
18/04/11
Ο Φυσιοθεραπευτής Χρήστος Λ. μας έστειλε και τον ακόλουθο σχετικό σύνδεσμο ΕΔΩ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου