Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Ρεφλεξολογία για ισχιακή προβολή.

Μία φυσική, ακίνδυνη και παραδοσιακή πρόταση εφαρμόζεται με επιτυχία από την αναισθησιολόγο Dr. Belkiz Berna Kulah στο Saglik Bilimleri University

Είναι ένα Πανεπιστήμιο επιστημών υγείας, με ερευνητικό τμήμα στις παραδοσιακές και συμπληρωματικές πρακτικές στην Άγκυρα. 


Πολύ απλά...
Στην περίπτωση της ισχιακής προβολής στην 33η-35η εβδομάδα προτείνουν και εφαρμόζουν την μοξαθεραπεία, την καύση του βοτάνου Artemisia argyi σε συγκεκριμένες περιοχές και βελονιστικά σημεία του σώματος. Στην περίπτωση λοιπόν της ισχιακής προβολής πρακτικά η ιατρός πλησιάζει ένα αναμμένο πούρο να φανταστείτε, την μόξα, στο μικρό δάχτυλο του ποδιού. Στην άκρη του δαχτύλου δίπλα από το νύχι του. Η εφαρμογή έχει ξεκινήσει το 2017 και καταγράφουν ποσοστό επιτυχίας 60%, κάτι που όπως λένε θα βοηθήσει στην μείωση της αυξημένης συχνότητας καισαρικών τομών στην Τουρκία και στον κόσμο. 
  
Το σημείο που πλησιάζουν την μόξα είναι το βελονιστικό σημείο 67 του μεσημβρινού της ουροδόχου κύστης. Για όσους τους φαίνεται ότι είπα Κινέζικα έχουν δίκιο, η πρακτική αυτή ανήκει στην παραδοσιακή Κινεζική ιατρική. 

Την πρώτη συνεδρία γνωριμία την κάνει η ιατρός και μετά συστήνεται η καθημερινή εφαρμογή για μία εβδομάδα.
Η εφαρμογή διαρκεί 10 λεπτά για κάθε σημείο στα δύο πόδια.  

Ρεφλεξολογία 

Ο βελονισμός ανήκει στην μεγάλη κατηγορία των αντακλαστικών θεραπειών όπως φυσικά και η ρεφλεξολογία. Το συγκεκριμένο σημείο στην βασική ρεφλεξολογία αντανακλαστικά ανταποκρίνεται στην περιοχή γύρω από το αυτί, τον κρόταφο και μασητήρες. Ως ρεφλεξολόγοι θα είχε ενδιαφέρον εάν οι έγκυες είχαν κάτι να παρατηρήσουν σχετικά με αυτές τις περιοχές, πρακτικά θα ανιχνεύαμε δια της αφής την περιοχή και στην συνέχεια θα εφαρμόζαμε τεχνικές ρεφλεξολογίας κατάλληλες πάντα μέσα σε ένα ολιστικό πλαίσιο προσέγγισης.

Οι ενδιαφερόμενες δεν θα μπορέσουν να το κάνουν μόνες τους με αυτή την κοιλιά, ευκαιρία να βοηθήσει ο σύντροφος. Κυκλικές κινήσεις, στατικές πιέσεις πάνω στο σημείο, να "ζεσταθεί" να αιματωθεί καλά πάντα ανακουφιστικά. 
Και το υπόλοιπο πόδι αγόρια!!!


Στην ώτο-ρεφλεξολογία το αυτί μοιάζει με αντεστραμμένο έμβρυο, ίσως εκεί να βρίσκεται η σχέση. Κεφάλι ο λοβός, οι κόγχες τα όργανα, το σκάφος του πτερυγίου το ισχίο.






Τέλος θα ήθελα πω ότι μόνο αναμενόμενες είναι αυτές οι ευχάριστες εξελίξεις στην έρευνα, εκπαίδευση και ενσωμάτωση των εναλλακτικών και συμπληρωματικών θεραπειών ΣΕΘ σε ιδιωτικό και κρατικό επίπεδο στην Τουρκία και καθόλου τυχαίες. 
Με σχεδιασμό προαγωγής του τουρισμού υγείας αλλά κυρίως ευεξίας, με την πρώτη Κυρία πέρυσι να ανοίγει με ομιλία της το πρώτο εθνικό συνέδριο ΣΕΘ δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση.

Θυμάμαι όταν προσκλήθηκα να παραδώσω σεμινάρια Ρεφλεξολογιάς σε ιατρούς και φυσιοθεραπευτές στην Άγκυρα την έκπληξη μου από τις γνώσεις τους στις ΣΕΘ. Δεν περίμενα στην ζωή μου να μιλούσα για την ρεφλεξολογία σε ιατρούς και μάλιστα να την εξασκήσουν να την μάθουν έστω λίγο.  

εδω και εδω