Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Πρόσκληση σε εκπαιδευτικό σεμινάριο για βετεράνους και εν ενεργεία αθλητές Handball στο DANAON CUP 20-24 Ιουνίου

Στις 20-24 Ιουνίου τα γήπεδα της Αργολίδας ετοιμάζονται να υποδεχτούν το μέλλον του Ελληνικού Χαντμπολ (παμπαίδες και παγκορασίδες U14) στα πλαίσια διεξαγωγής του Danaon Cup 2022.

Φέτος θα είναι η 3η χρονιά που θα συμμετέχω σε αυτή την εκδήλωση προσφέροντας μία εκπαιδευτική ενότητα μόνο που αυτή την φορά η εκπαίδευση θα προτείνεται αποκλειστικά σε Έλληνες βετεράνους και εν ενεργεία αθλητές και αθλήτριες του handball.


Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν τις ημέρες του DANAON CUP σε θέματα

- Ρεφλεξολογίας,

- Ορθοπεδικής Ρεφλεξολογίας,

- Ιπποκρατικής Ανάτριψις

- και sports massage

όλα εξειδικευμένα για τον αθλητή και αθλήτρια του handball. Μέρος της εκπαίδευσης των συμμετεχόντων και μάλιστα πολύ σημαντικό, θα είναι η πρακτική εξάσκηση στους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες του τουρνουά, συνοδούς και προπονητές.

Οι πρακτικές που προαναφέρθηκαν ανήκουν στην κατηγορία των συμπληρωματικών θεραπειών και αποτελούν πρακτικές ευεξίας, ΔΕΝ είναι ιατρική ούτε φυσιοθεραπεία. Αποσκοπούν στην ευεξία των αθλητών, την ξεκούραση τους και ενίσχυση της απόδοσης τους.


Η συμμετοχή στην εκπαίδευση είναι ΔΩΡΕΑΝ, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να φροντίσουν για την μετακίνηση, διαμονή τους και σίτιση μόνοι τους. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιείται στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος του Δήμου Άργους Μυκηνών που βρίσκεται στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 29.

Πρακτικά θα είμαστε μαζί από το πρωί μέχρι το βράδυ, σε αυτό το χρονικό


διάστημα θα πραγματοποιείται η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στο Άργος και σε όλα τα γήπεδα όπου θα γίνονται αγώνες. Επίσης θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους (ΔΩΡΕΑΝ είσοδος) και χρόνο για μπάνιο θα έχουμε.

Όσοι επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις ή να δηλώσουν την συμμετοχή τους να επικοινωνήσουν μαζί μου στο τηλέφωνο 6936163040.


Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης θα συζητηθούν επίσης οι επαγγελματικές


προοπτικές, το τρέχων νομικό πλαίσιο που διέπει τα επαγγέλματα αυτά, αλλά και προοπτικές για περαιτέρω εκπαίδευση και εξέλιξη.

Πως φτάσαμε σε αυτή την πρόταση για τους βετεράνους?

Ο πρωταθλητισμός είναι κάτι απαιτητικό και επίπονο, έχει όμορφες στιγμές αλλά και αρκετές δυσάρεστες. Όσο αγωνίζεται ο αθλητής και η αθλήτρια χαίρουν αγάπης, θαυμασμού και εκτίμησης από τον κόσμο, μερικοί ελάχιστοι ίσως είχαν και δυνατά συμβόλαια και βελτίωσαν την ζωή τους.

Οι περισσότεροι δυστυχώς όταν κρεμάσουν τα παπούτσια τους μόνο αναμνήσεις,
εμφανίσεις, φωτογραφίες και μερικά μετάλλια έχουν. Η ηλικία τους είναι μεγάλη για πρωταθλητισμό παρά την μεγάλη εμπειρία και γνώση που έχουν σχετικά με το άθλημα. Έξω από τα γήπεδα τα ίδια άτομα επαγγελματικά θεωρούνται νέοι, στο πιο παραγωγικό κομμάτι της ζωής βρίσκονται, ωστόσο τους λείπει η εμπειρία και η γνώση.



Κάποια στιγμή διάβασα για ένα πρόγραμμα το BOUNCEBACK, που συμμετέχει και η
ομάδα της ΑΕΚ, όπου βετεράνοι αθλητές μέσω μιας εκπαιδευτικής διαδικασίας βελτιώνουν και ενισχύουν της δεξιότητες τους ώστε να τους φανούν χρήσιμες στην συνέχεια της επαγγελματικής τους πορείας μετά τον πρωταθλητισμό.

Αυτή η είδηση μου έδωσε το ερέθισμα και την έμπνευση για να προτείνω στην οργανωτική επιτροπή του DANAON CUP την συγκεκριμένη εκπαιδευτική πρόταση, την οποία χαιρέτησαν με ενθουσιασμό και τους ευχαριστώ πολύ.

Να σας γνωστοποιήσω ότι υπάρχουν ήδη αρκετοί αθλητές του χώρου οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στις συγκεκριμένες πρακτικές και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά με επιτυχία.

Το άθλημα μου έδωσε και μου δίνει τα πάντα, και χρόνια τώρα προσπαθώ να το ανταποδίδω όπως και όπου μπορώ.

Αυτό θα κάνω και τώρα, σας περιμένω στην Αργολίδα!