Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Νέες δημοσιευμένες οδηγίες προτείνουν Ρεφλεξολογία, βελονισμό και άλλες ενοποιημένες πρακτικές για την διαχείριση του ογκολογικού πόνου.

Διάφορες μορφές ενοποιημένης ιατρικής μπορούν αποτελεσματικά να


ανακουφίσουν τον πόνο του καρκίνου και τις θεραπείες του σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μελέτης.  

Αυτές οι θεραπείες – που συμπεριλαμβάνουν τον βελονισμό, μασάζ, ύπνωση ή ρεφλεξολογία – μπορούν να είναι πιο ωφέλιμες για συγκεκριμένους ασθενείς σύμφωνα με τον τύπο του πόνου που βιώνουν και τους λόγους που τον βιώνουν, έδειξε μία συλλογική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Society for Integrative Oncology και το ASCO.

Η μελέτη που πρόκειται για την πρώτη μετα-ανάλυση ανάλυση που εξετάζει φυσικές, μη φαρμακολογικές προσεγγίσεις αντιμετώπισης του καρκινικού πόνου είχαν ως αποτέλεσμα την δημιουργία οδηγιών που δημοσιεύτηκαν στο Journal of Clinical Oncology.

Συγκεκριμένα ο βελονισμός ή ρεφλεξολογία ή δακτυλοπίεση προτείνονται για γενικό ογκολογικό πόνο ή μυοσκελέτικό πόνο. 

Στο βίντεο ο ερευνητής Jun Mao, MD, υπεύθυνος για τις υπηρεσίες ενοποιημένης ιατρικής του Memorial Sloan Kettering Cancer Center, μιλά για την σημασία της μελέτης και τις επιπτώσεις των ευρημάτων.

Πηγή με το βίντεοhttps://www.healio.com/news/hematology-oncology/20221115/guideline-provides-recommendations-for-integrative-approaches-to-manage-cancer-pain