Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ρεφλεξολογία στις ειδήσεις!



Στην ιστοσελίδα του Forbes διαβάζουμε την συνέχεια της ιστορίας του φίλου μου του Κινέζου επιχειρηματία Zhu. Είχα παρουσιάσει πριν 3 χρόνια στην ημερίδα του ΣΕΡ την επιτυχημένη επαγγελματική ιστορία του και τα χρήματα που έβγαζε.

Ίδρυσε το 1997 την αλυσίδα Foot massage Liangzi, το 2004 ενώ βρισκόταν στην κορυφή της επιτυχίας του αναγκάστηκε να αποχωρήσει αφήνοντας την αλυσίδα στην διαχείριση των manager - αυτοί μας φάγανε! Η επιτυχία του ήταν τέτοια που το περιοδικό BusinessWeek του αφιέρωσε διεθνές εξώφυλλο το 2004.

Αποχωρώντας δεν έμεινε άπραγος αλλά δημιούργησε μία στρατιωτική βάση - σχολή στα προάστια του Πεκίνου που λειτουργεί με στρατιωτική πειθαρχία (φωτογραφίες). Οι υπάλληλοι έρχονται εδώ και ντυμένοι στα χακί, για μερικούς μήνες, εκτελούν ασκήσεις ώστε να μάθουν τις τεχνικές μάλαξης και τους σωστούς συνδυασμούς βοτάνων και ελαίων ενώ παράλληλα χτίζουν την αντοχή που θα χρειαστούν για να δουλεύουν πάνω από 10 ώρες τρίβοντας πόδια και πέλματα. Οι παλαιοί υπάλληλοι για να μην ξεχνιούνται επιστρέφουν κάθε χρόνο για δέκα μέρες ώστε να επαναεκπαιδευτούν και να δημιουργήσουν συναδελφική αλληλεγγύη μεταξύ τους. - Έτσι σπάει ο τσαμπουκάς λοιπόν!

Μέχρι τώτα τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, η εταιρεία ονομάζεται Beijing Tailian Liangzi Health & Fitness, είναι από τις πιο σεβαστές εταιρείες στον χώρο του Chinese foot massage business, ένας τομέας που αναπτύσσεται ραγδαία σε μία αχανή χώρα γεμάτη από πελάτες μεσαίας τάξης. Έχει 47 καταστήματα και εισπράξεις $60 εκαττομυρίων με κέρδη $15 εκαττομυρίων. - Είπατε τίποτα?

Ο Zhu στο τέλος της συνέντευξης είπε "Πριν το 2004 οι κάτοικοι της Κίνας δεν κατανοούσαν την βιομηχανία (foot massage), την συσχέτιζαν με το SEX (αφιερωμένο σε όσους -Συγγραφείς και Καθηγητές- πιστεύουν και λένε ότι στην Κίνα ξεκίνησε η Ρεφλεξολογία). Από τότε σταδιακά γίνεται μέρος της καθημερινής ζωής. Οι επιχειρηματίες έρχονται για να μιλήσουν για να κλείσουν δουλείες, φίλοι έρχονται για να ξεκουραστούν και τα παιδιά φέρνουν τις μητέρες τους σε γιορτές."

Διαβάζουμε στην Ιστορία της εταιρείας ότι από τον Ιούνιο έως τον οκτώβριο του 2004, ο Mr. Zhu Guofan ταξίδεψε στο μονοπάτι του μεταξιού με ποδήλατο με σκοπό να ερευνήσει την διεθνή αγορά και είχε μεγάλη πρόοδο στην Tουρκία. Ωχ πάει η γειτονιά!

Ο Zhu μαθαίνει για την κρίση στην Ελλάδα και από ενδιαφέρον με πήρε τηλέφωνο να μάθει τα νέα της οικογένειας μου και τα δικά μου.

Zhu - Spyrakla hāi, nǐ, zěnme shì qióngrén āi fú lì nà, bǎ tā de shùfù; Γεια σου Σπυράκλα, τι κάνεις, πως είναι η μικρή Εβελίνα, την έβαλες στην δουλεία?
Σπύρος - Yī shí bā gè yuè tā jiāng děngdài yīhuǐer! - 18 μηνών είναι θα περιμένω λίγο ακόμα!

Zhu - Chī xiǎo shù āi fú lì nà, zhànlìpǐn! Jīn wǎn nǐ huì lái zài zhōngguó de núyì; Wǒ bǎ hé wǒ de xīn de gěi nǐ jǐ gè jiàqī wéifēng jūnshì xuéxiào! Zài zhèngfǔ nǐ xǐhuan wǒmen de péixùn jìhuà! - Τρώει τσάμπα η μικρή Εβελίνα, την κακομαθαίνεις! Θα έρθεις για δουλεία στην Κίνα? Θα σε βάλω και στην καινούρια μου στρατιωτική σχολή για μερικές διακοπές, παιχνιδάκι για εσένα! Στην κυβέρνηση σας άρεσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης μας!

Σπύρος - Zhu xīnshǎng hé àihù, dàn yī diǎndiǎn hé nǐ de xuéxiào hé nǐ de gōngzuò shì fēicháng cháoshī de.... Běijīng, wǒ cuòguò le yīnghuā! Wèile ràng wǒmen suǒyǒu de chéngyuán zài zhèlǐ, yīnwèi tāmen xǐhuan tā! Nǐ hǎo - Zhu σε εκτιμώ και αγαπώ, αλλά λίγα με την μικρή και όσο για την σχολη σου και την δουλεία σου....έχει πολύ υγρασία το Πεκίνο, να μου λείπει το βύσσινο! Να πάρεις ΟΛΟΥΣ τους βουλευτές μας εκεί αφού τους άρεσε! Nǐ hǎo



Σχετικά με τα βραχιόλια Τιτανίου και τις υποτιθέμενες επιδράσεις τους δείτε το βίντεο στο Bloomberg Αλλά και στο blog του συνάδελφου κ.Λώλη διαβάσαμε κάτι εξίσου ενδιαφέρον! Προσέξτε τι υπόσχεστε!




Η κοινότητα Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας στη νήσο του Μαν
διοργάνωσε μία Συμπληρωματική Θεραπευτική Συνεδρία στο Douglas το προηγούμενο Σ/Κ. Στόχευε στο να ικανοποιήσει τις ανάγκες άτομων με ΣΚΠ οι οποίοι λόγω της εργασίας τους δεν μπορούν να παραβρεθούν σε ομάδες υποστήριξης τις καθημερινές.

ΣΕΘ όπως ρείκι, Ρεφλεξολογία και μασάζ συχνά χρησιμοποιούνται από άτομα που δεν βοηθιούνται με τις συμβατικές αγωγές.

Στο Έμβλημα της Νήσου του Μαν βλέπουμε να αναπαρίστανται τρία πόδια, στα Λατινικά αναγράφεται το σύνθημα "Όπου και να με ρίξεις, θα σταθώ"!
Δελεάστικα να γράψω ότι είναι κατάλληλο για εμάς τους Ρεφλεξολόγους ίσως και κατάλληλο μέρος για να φιλοξενηθεί το επόμενο συνέδριο του RiEN , αλλά συμβολικά είναι πιο κατάλληλο και προσωπική ευχή μου για τα άτομα με ΣΚΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: