Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Ημέρα υγείας στο δημοτικό σχολείο...και με Ρεφλεξολογία











Τα παιδιά της 1ης μέχρι και 5ης τάξης ενός δημοτικού σχολείου στο Ισραήλ μετακινήθηκαν από τον ένα σταθμό στον άλλο για να συναντηθούν με τους εμπειρογνώμονες από τον ευρύτερο τομέα ευεξίας σώματος & ψυχής. Έμαθαν για τη γενική ιατρική, οδοντιατρική υγιεινή, την επιστήμη της διατροφής, την κτηνιατρική, Ρεφλεξολογία και τη γιόγκα. Όλα τα μαθήματα διεξήχθησαν σε ένα πολύ διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο ύφος, προκειμένου να τονωθεί η συμμετοχή των παιδιών.

http://nswas.org/spip.php?article964

Την ώρα που αναδημοσίευα την συγκεκριμένη είδηση είχα ανάμικτα συναισθήματα, από την μία χαίρομαι που μιλάνε και δείχνουν σε παιδιά του δημοτικού πως να προσέχουν τα δόντια τους, πως δουλεύουν τα νεφρά τους, πως να κάνουν γιόγκα, τι είναι και πως γίνεται η Ρεφλεξολογία και όλα αυτά, την ίδια ημέρα! Συγχρόνως σκεφτόμουν κάποια άλλα παιδιά εκεί κοντά, στην Παλαιστίνη, που δεν έχουν ούτε βασικές συνθήκες υγιεινής πόσο μάλλον ωραίες αίθουσες για να πηγαίνουν σχολείο.

Εύχομαι να αλλάξουν όλα αυτά σύντομα προς το καλύτερο.

Κάποιοι "καλοπροαίρετοι" από το παρελθόν θα μπουν στον πειρασμό να κάνουν σχόλια, δεν έχω όρεξη! Το blog μου δεν είναι πολιτικό, τα κάνουν σκατά οι πολιτικοί μόνοι τους...δεν έχουν ανάγκη την βοήθεια μου.

30/06/2010 Σε συνέχεια του προηγούμενου...

Θα ρωτάτε “Tι άνθρωποι κατοικούν σε αυτή την πόλη όπου επιτρέπουν να μπει και η Ρεφλεξολογία στα σχολεία?”, τίποτα δεν είναι τυχαίο!

Αφού κοινοποίησα την συγκεκριμένη πληροφορία σε forum Ρεφλεξολόγων μου απάντησε μία Ισραηλινή συνάδελφος, η Οράν ότι το σχολείο είναι σε μία ιδιαίτερα ξεχωριστή περιοχή που λέγεται Neve Shalom - Όαση της Ειρήνης όπου Άραβες και Εβραίοι ζούνε μαζί, τυχαίο......, τελικά υπάρχει ελπίδα για ειρήνη!!!

Επίσης είναι συνηθισμένη πρακτική να επισκέπτονται Ρεφλεξολόγοι τα σχολεία εκεί!




Hey Spiros -

How did you find this??

Neve Shalom is a very special community in Israel, where Arabs and Jews live together. Looks like they are also open to healthy options!

There are many preschools in Israel that have Reflexologists come in once a week to give the kids Reflexology and I just heard this week about 2 Reflexologists who are doing end-of-the-school- year events for primary schools where they show the parents how to do Reflexology on the kids. I heard the parents and kids love it!

All the best,
Oran

Δεν υπάρχουν σχόλια: