Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Περί Βιοθεραπευτικής









Ο καλός φίλος Πέτρος Ζούκας, Φυσιοθεραπευτής και μεταξύ άλλων γνώστης και της Ρεφλεξολογίας μας παρουσιάζει τις σκέψεις του γύρω από την Βιοθεραπευτική

Η Βιοθεραπευτική θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό το «ενεργειακό έδαφος» του κάθε ανθρώπου, που αποτελεί έκφραση του ενεργειακού του σώματος .

Η ποιότητα του ενεργειακού εδάφους είναι η συνισταμένη πολλών παραγόντων.
Πρωτίστως εξαρτάται από τον τρόπο αίσθησης, σκέψης και δράσης του ανθρώπου, αλλά και από το τι πίνει, τι τρώει, αν γυμνάζεται, αν καπνίζει, σε ποια πεδία ενέργειας και σε ποιες ακτινοβολίες εκθέτει τον εαυτό του.
Όταν, λοιπόν, το ενεργειακό έδαφος είναι ισορροπημένο και αρμονικό, εξασφαλίζεται το ίδιο και για το σώμα. Όταν, όμως, αυτή η αρμονία διαταραχθεί, η ανισορροπία που θα προκύψει θα εκφορτιστεί και στο σώμα υπό μορφήν ασθένειας.

Η αρμονία αυτή διαταράσσεται από εξωτερικούς παράγοντες (τοξικότητα από τον αέρα που αναπνέει, το νερό που πίνει, το φαγητό που τρώει, τα χημικά φάρμακα που υπερκαταναλώνει και ακτινοβολία από την έκθεση σε μεγάλα ενεργειακά πεδία από γραμμές υψηλής τάσεως και κεραίες κινητής τηλεφωνίας), αλλά κυρίως από εσωτερικούς παράγοντες (αισθήματα, σκέψεις, συμπεριφορές, τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα της ζωής).

Το άγχος, η ένταση, η οργή, η αγωνία, η ανασφάλεια, η απογοήτευση, οι ενοχές, ο φόβος, η μνησικακία, o θυμός, η μεμψιμοιρία, η κακομοιριά, το μίσος, ο φθόνος, η εμπάθεια, ο εγωισμός, η ζήλια, η έπαρση, η αλαζονεία, η τάση να βλέπουμε μόνο τα αρνητικά και τα άσχημα, αλλά και η έλλειψη αυτοπεποίθησης, δεν μπορούν να θεωρηθούν συχνότητες αρμονίας.
Συνεπώς, η επί μακρόν εκπομπή τους από τον άνθρωπο, θα δημιουργήσει αγκυλώσεις και διαβρώσεις και στο σώμα του.
Αντιθέτως, η πίστη μας στο Θεό, στα ιδανικά και στις ηθικές αξίες, η αγάπη, η καλοσύνη, το χαμόγελο, η αισιοδοξία, η υπομονή, η συγχωρητικότης, η τάση να βλέπουμε τις θετικές πτυχές των ανθρώπων και των συμβάντων, έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία μας.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο άνθρωπος, σαν ένας γλύπτης, σμιλεύει πάνω στο σώμα του τις ασθένειές του . Εργαλεία του είναι τα αισθήματα, οι σκέψεις και οι πράξεις του, που όσο πιο συχνά επαναλαμβάνονται, τόσο πιο βαθιά χαράζεται το σώμα.
Τα ενεργειακά του κέντρα, τα οποία λειτουργούν ως δέκτες, μετασχηματιστές και διανομείς των διαφόρων μορφών ενέργειας, μπορεί να είναι εκτεθειμένα σε θετικές εκπομπές ενέργειας και να συντονίζονται θαυμάσια μεταξύ τους, οπότε το άτομο νιώθει έντονη ζωτικότητα και χαίρει άκρας υγείας, ή, αντιθέτως, να επηρεάζονται από αρνητικές εκπομπές ενέργειας, να μπλοκάρονται, να υπολειτουργούν, να αποσυντονίζονται, με αποτέλεσμα την εμφάνιση έντονης κόπωσης και διαφόρων προβλημάτων υγείας.

Τα ενεργειακά κέντρα είναι οι συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα στο υλικό σώμα και τα ενεργειακά σώματα (συναισθηματικό - νοητικό - πνευματικό) και συνεπώς ο βιοθεραπευτής που μπορεί να τα εναρμονίσει δεν θεραπεύει μόνον τα συμπτώματα μίας σωματικής ασθένειας ή μίας ψυχικής πάθησης, αλλά φθάνει στον πραγματικό πυρήνα τής νόσου, στη ρίζα τού προβλήματος.
Με την εναρμόνιση των ενεργειακών κέντρων αναπτύσσεται σταδιακά μια θετική μεταβολή στη συνειδητότητα, η οποία αλλάζει εκ θεμελίων τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το περιβάλλον μας και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις .

H βιοθεραπευτική γιατρεύει ασθενείς και όχι ασθένειες.
Δεν παρουσιάζει τις πολλαπλές παρενέργειες των συμβατικών θεραπειών, δεν βιάζει την οικολογία του οργανισμού και βοηθά τον άρρωστο να βρει την ψυχοσωματική του ισορροπία, απαιτώντας, όμως, συγχρόνως και τη συνειδητοποιημένη στάση του.

Σε αντίθεση με τη συμβατική ιατρική - όπου καταφεύγουν ασθενείς με «παθητική» στάση και νοοτροπία του «κάνε ότι θέλεις, αρκεί να μην πονάω» - στην βιοθεραπευτική απευθύνονται ασθενείς με «ενεργητική» στάση, με περισσότερες πνευματικές ανησυχίες και με νοοτροπία το «βοήθησέ με να γιατρέψω τον εαυτό μου», που αναζητούν τον «εσώτερο εαυτό τους» κι έχουν διάθεση να εργασθούν πάνω στον τρόπο σκέψης τους για την επίτευξη ψυχοσωματικής ισορροπίας και διαρκούς υγείας.

Πέτρος Ζούκας
Φυσιοθεραπευτής – Εναλλακτικός θεραπευτής – Βιοθεραπευτής
Ολιστικό Κέντρο Φυσιοθεραπείας & Εναλλακτικών – ΒιοΕνεργειακών Θεραπειών «βιο-ίασις»
Βενιζέλου 56 – ΧΑΛΚΙΔΑ - τηλ.(22210) 81275 – 6944417153
e-mail: petrozou@hotmail.com
www.bio-iasis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: