Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

To NHS υποστηρίζει το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Υπερμαραθωνίου



Tο Natural Health Science θα υποστηρίξει επίσημα (sponsor - http://www.dayrunners.gr/sponsors.html) με υπηρεσίες μάλαξης και Ρεφλεξολογίας από τους σπουδαστές της σχολής, το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Υπερμαραθωνίου (IUF) ο οποίος είναι αφιερωμένος και φέτος στην Έρευνα κατά του Καρκίνου και την Προστασία του Περιβάλλοντος.
Το φεστιβάλ οργανώνεται από το Σωματείο Ελλήνων Ημεροδρόμων. www.dayrunners.gr



Το πρόγραμμα του αγώνα έχει ως εξής:
Στις 14 Μαρτίου από τις 16:00 μμ. πριν την έναρξη του αγώνα, όσοι θέλετε εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να δουλέψετε με αυτούς τους υπεραθλητές σε κανονική συνεδρία προετοιμάζοντας τους για την έναρξη του αγώνα. Εκείνοι την ημέρα πάρτε το κρεβάτι – εάν έχετε – μαζί σας.
16ήμερος αγώνας 1000 μιλιών 15-31 Μαρτίου – Παγκόσμιο κύπελλο
7ήμερος αγώνας 24-31 Μαρτίου
24 ωρών αγώνας 27-28 Μαρτίου
48 ωρών αγώνας 26-28 Μαρτίου
72 ωρών αγώνας 25-28 Μαρτίου

Ενδιαφέρουσα αναφορά κάνει ο Έλληνας υπερμαραθωνοδρόμος όλων των εποχών Γιάννης Κούρος στο βιβλίο του "Το εξαήμερο του αιώνα" όπου σε κάποιο σημείο του εξαήμερου αγώνα νιώθει ενοχλήσεις στην κοιλιά του. Ζητάει από τον συνοδό να του φέρει την φυσιοθεραπεύτρια του αγώνα να τον δει. Αφού της εξηγούν τι του συμβαίνει εκείνη αρχίζει και του μαλάζει τον βραχίονα και αντιβραχίονα. Ο Κούρος απορεί και ζητάει από τον συνοδό του να της διευκρινίσει ότι δεν πονούν τα χέρια του αλλά η κοιλιά του. Εκείνη απαντά ότι το έχει καταλάβει και ότι σε αυτά τα σημεία βρίσκεται το κλειδί για να νιώσει καλύτερα! Επίσης στο βιβλίο αρκετές φορές αναφέρει ότι μικρός ήταν τόσο φτωχός που δεν είχε χρήματα για παπούτσια και έτρεχε ξυπόλυτος, κάτι σαν τους σημερινούς Κενυάτες πρωταθλητές!

Έχει δηλώσει: «Τρέχω υπερβατικά, ενάντια στη φύση και στις κακουχίες. Η προσπάθεια ενός υπερμαραθωνοδρόμου είναι εγκεφαλική. Ο αγώνας του όπως τόνισε είναι μια υπέρβαση του σώματος και ολοκληρώνεται ενεργοποιώντας τα βιώματα από τις πνευματικές του δυνάμεις. Το μυστικό της επιτυχίας μου οφείλεται και στην κράση μου να ξεπερνώ τα όρια Η φιλοσοφία του αγωνίσματος έγκειται στην ιδιοσυγκρασία του υπερδρομέα να ξεπερνά τον πόνο και την κούραση με πνευματική διαύγεια, εγρήγορση και μετουσίωση.

Τέλος θυμάμαι ένα εύρημα της κ.Ρένας Στραβελάκη (ΚΕΡΕ), το οποίο μου έδωσε ερέθισμα να γράψω ένα άρθρο το 2006. Αφορούσε την υπάρξη (σε μουσείο του Βερολίνου) ενός ερυθρόμορφου κρατήρα του 510 π.χ. Απεικονίζεται ο αλείπτης Τρανίωνας να φροντίζει τον Ιπποδέμοντα, μάλιστα το πόδι του. Προσέξτε στην φωτογραφία ότι και οι δύο φορούν δρύινο στεφάνι, πιθανό σύμβολο κάποιας επιτυχίας του αθλητή την οπία "μοιράζεται" και ο αλείπτης του. Κάτι που έχω ακούσει να κάνει μόνο ο μεγάλος ποδοσφαιριστής Ριβάλντο για τον φυσιοθεραπευτή του την περίοδο που έπαιζε στον Ολυμπιακό.



Καλή επιτυχία σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: