Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Ένα ενδιαφέρον blog


Όλο και περισσότεροι νοσηλευτές/τριές παρακολουθούν την αναγνωρισμένη από το ΣΕΡ (Σωματείο Ελλήνων Ρεφλεξολόγων) εκπαίδευση στην Ρεφλεξολογία. Αυτό δεν αποτελεί φαινομενο Ελληνικό αλλά παγκόσμιο! Το γιατί εξετάζει μία έρευνα που έγινε στην Νορβηγία.

Why do Norwegian nurses leave the public health service to practice CAM?
Berit Johannessen*
University of Agder, Faculty of Health and Sports, Serviceboks 422, 4604 Kristiansand, Norway Complementary Therapies in Clinical Practice 15 (2009) 147–151

Συμπέρασμα
Φαίνεται ότι παρά τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό γυναικών που σπουδάζουν ιατρική στην Νορβηγία, το βίο-ιατρικό μοντέλο δεν παντρεύεται καλά με τις ΣΕΘ. Δυσκολίες που συνάντησαν οι νοσηλεύτριες οι οποίες επιθυμούσαν να προσφέρουν φροντίδα αντί των οριοθετημένων υπηρεσιών έχουν αισθανθεί ανίκανες να εκτελέσουν το έργο για το οποίο εκπαιδεύτηκαν. Σε συνδυασμό με την αυξανόμενη έμφαση στην διαχείριση του χρόνου και των στατιστικών μερικές νοσηλεύτριες επέλεξαν να απομακρυνθούν από το σύστημα υγείας. Πράττοντας έτσι πιστεύουν ότι συντονίζονται καλύτερα με τα ιδανικά της νοσηλευτικής και ηθικές αξίες που τις οδήγησαν να γίνουν νοσηλεύτριες στην αρχή. Τώρα οι ΣΕΘ φαίνεται ότι τις επιστρέφουν στις ρίζες τους. Όχι μόνο φροντίζουν ασθενείς αλλά το κάνουν με έναν τρόπο ουσιαστικής συμπαράστασης και σκοπιμότητας. Επιπρόσθετα οι νοσηλεύτριες ΣΕΘ μπορούν να δημιουργήσουν ένα ισότιμο, θετικό και αυτόνομο περιβάλλον εργασίας. Ίσως αυτή η προσέγγιση τονίσει την πορεία εμπρός για το επάγγελμα της φροντίδας της υγείας.

Βρήκα ενδιαφέρον το ακόλουθο blog για νοσηλευτές:http://nursegr.blogspot.com/2009_02_25_archive.html

Η εικόνα είναι από εκεί και με εντυπωσιάζει ότι χρησιμοποιείται για να μετρηθεί το ύψος και το βάρος ενός ανθρώπου. Μου θυμίζει μίκρο-μάκρο Ρεφλεξολογία, φράκταλς, Su jok.

Δεν υπάρχουν σχόλια: