Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

Τι κάνει την μεγάλη διαφορά στις θεραπείες Ρεφλεξολογίας;

Υπάρχουν σε κάθε χώρο άνθρωποι από τους οποίους ΟΛΟΙ έχουμε να μάθουμε. Οι Δανοί Πήτερ και Ντόρτε είναι δύο από πολλούς (Έλληνες και "Ξένους") που μπορούμε να μάθουμε.

Η κρίση έχει φτάσει στην πόρτα μας και όπου να 'ναι θα την χτυπήσει! Πολλοί μου λέτε ότι θέλετε να τους ακούσετε - παρακολουθήσετε και δεν μπορείτε για οικονομικούς λόγους, ζήτησα άδεια να μεταφράσω το ακόλουθο κείμενο τους γιατί και από αυτό μόνο ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ, δικαιολογίες δεν υπάρχουν τώρα! Και πιστέψτε με, δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Ευελπιστώ να το απολαύσετε.


Παρουσίαστηκε στο Συνέδριο του Σωματείου Ρεφλεξολόγων της Αυστραλίας - Αδελαΐδα Οκτώβριος 2006
Από τους Dorthe Krogsgaard και Peter Lund Frandsen, Δανία


Ας κάνουμε ένα βήμα πίσω από τη σκηνή των διαφόρων συστημάτων Ρεφλεξολογίας και να εξετάσουμε πώς το σώμα ερμηνεύει και συνεργάζεται με τα ερεθίσματα της Ρεφλεξολογίας.Εμείς θα ξεκινήσουμε εξετάζοντας τις νέες συναρπαστικές εξελίξεις που μπορεί να μας βοηθήσουν στην κατανόηση της επιστημονικής βάσης της αγωγής μας. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η νέα γνώση επισημαίνει επίσης τη σημασία της εστίασης και της πρόθεσης και την ανάπτυξη των διαισθητικών ικανοτήτων σας. Στη συνέχεια θα πάμε την συζήτηση "πίσω στη γη" για να επιδειχτεί το πώς μπορείτε να ισορροπείτε την διαίσθηση και την γνώση στην πράξη, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα τη θεραπεία του ισχιακού νεύρου.Μετά από αυτή τη διάλεξη ελπίζουμε να μπορέσουμε να σας αφήσουμε με νέες ιδέες για την εργασία σας και νέες σκέψεις για το πώς λειτουργεί η Ρεφλεξολογία!


Είμαστε ενεργειακά όντα.


Η δική μας εποχή, είναι μία συναρπαστική εποχή όπου η επιστήμη τελικά αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι τα ανθρώπινα όντα λειτουργούν με πιο πολλούς τρόπους, από ότι μπορεί να περιγραφεί από την κλασική χημεία και τη βιοχημεία. Νέα γνώση έχει φτάσει από τομείς όπως η βασική φυσική, βιοφυσική, μηχανική στερεάς κατάστασης, η ψυχολογία, η επιστήμη των υπολογιστών, νάνο-βιοτεχνολογία, κυβερνητική, κλπ. Και όταν αυτά τα νέα ευρήματα συγκρίνονται και συνδυάζονται πέραν των παραδοσιακών επαγγελματικών κλάδων, μια νέα εικόνα του ανθρώπου αρχίζει να διαφαίνεται. Κάνει τώρα πολύ νόημα να περιγραφθεί ένα ανθρώπινο ον ως ένα έντονα πολύπλοκο δίκτυο πρότυπων κυμάτων ενέργειας που αλληλεπιδρούν. Άλλοι όροι που χρησιμοποιούνται για να εκφράσουν την ίδια ιδέα είναι The Living Matrix ή τo Human Biofield.Ότι τα βιολογικά όντα είναι επίσης "όντα ενέργειας» είναι μια επαναστατική ιδέα για πολλούς συμβατικούς επιστήμονες, ιδίως στο πλαίσιο της ιατρικής, αλλά για τους περισσότερους συμπληρωματικούς και εναλλακτικούς θεραπευτές πιθανώς αποτελεί κοινή λογική. Και σίγουρα αυτή η άποψη δεν αποτελεί καθόλου νέα ανακάλυψη ...δείτε για παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο ο προφήτης Ratnasara του αρχαίου Θιβέτ απεικονίζει την πορεία της ενέργειας μέσα και γύρω από το σώμα.
Δεν ξέρουμε πόσο καιρό πήρε τους Θιβετιανούς να φτάσουν σε αυτή την άποψη, ίσως και χιλιάδες χρόνια διαλογισμού. Αλλά ξέρουμε, ότι χρειάστηκαν χιλιάδες χρόνια για Δυτικούς πολιτισμούς να εφεύρουν εξελιγμένες τεχνολογίες και μηχανήματα για να καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα!Επικοινωνία
Οπότε είμαστε ενέργεια, αλλά τι κάνει όλη αυτή η ενέργεια; Θα μπορούσε να είναι ότι η επικοινωνία είναι μία σημαντική λέξη-κλειδί εδώ; Η ενέργεια δεν είναι ποτέ στατική, πάντα κινείται και αλλάζει από το μία μορφή σε μία άλλη, και δρώντας έτσι διαβιβάζει την πληροφορία. Επικοινωνία λαμβάνει χώρα.Τι συμβαίνει όταν κάνεις Ρεφλεξολογία; Πώς αποκρίνεται το σώμα;Η ανταλλαγή πληροφοριών λαμβάνει χώρα, ο οργανισμός ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα από τον θεραπευτή και ο θεραπευτής προσαρμόζεται στην ανατροφοδότηση από τον πελάτη.
Υπάρχει μια συνεχής αλλαγή μεταξύ αποστολής και υποδοχής. Και όταν γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών υπάρχει πάντα μια ανταλλαγή ενέργειας. Η Ρεφλεξολογία είναι ένα φάρμακο ενέργειας!Ας δούμε μερικά από τα συστήματα επικοινωνίας στο σώμα, μερικά από τα οποία είναι επίσης μεταξύ των νέων συναρπαστικό ευρημάτων που αναφέραμε στην αρχή. Γνωστά συστήματα πληροφόρησης στο σώμα είναι φυσικά το νευρικό και ορμονικό σύστημα. Σε αυτά τα συστήματα τα κύτταρα χρησιμοποιούν χημικές διαβιβαστικές ουσίες για να μεταφέρουν πληροφορίες. Αλλά αν πάμε στην βάση των φυσικών επιστημών, τότε η χημεία επίσης λειτουργεί στον χώρο της ενέργειας. Η χημική αντίδραση λαμβάνει χώρα λόγω των ενεργειακών αλληλεπιδράσεων σε ατομικό επίπεδο. Σε διαφορετικό επίπεδο δονήσεων έχει αποδειχθεί ότι τα ζωντανά κύτταρα εκπέμπουν φως στο οπτικό φάσμα. Τα λεγόμενα βίο-φωτόνια ανακαλύφθηκαν στη δεκαετία του 1970 από τον Γερμανό βιοφυσικό Fritz-Albert Popp. Μια άλλη πρόσφατη ανακάλυψη έγινε το 2002 στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, όταν ο καθηγητής James Gimzewski και Andrew Pelling στο Τμήμα Χημείας του UCLA διαπίστωσαν ότι τα ζωντανά κύτταρα ταλαντεύονται στο πλαίσιο του ηχητικού φάσματος. Τα κύτταρα τραγουδούν! Συνοψίζοντας πολλές από τις νεότερες εξελίξεις, αποδεικνύεται ότι ο καλύτερος τρόπος για να απεικονίσετε το ανθρώπινο σώμα είναι ως ένα γιγάντιο διασυνδεδεμένο δίκτυο ενέργειας σε όλα τα επίπεδα δόνησης, με το πλήρες φάσμα των συχνοτήτων που μπορεί κανείς να φανταστεί.Είμαστε δονούμενες, λαμπυρίζουσες, θορυβώδες δέσμες ενέργειας!

Μετακινώντας το σώμα - Μηχανική ενέργεια
Θα προσπαθήσουμε να τονίσουμε κάποια από τα σημεία αυτά με μία πιο προσεκτική ματιά στην μηχανική ενέργεια στο σώμα. Θα μπορούσε να είναι με τη μορφή ηχητικών κυμάτων που παραλαμβάνονται και μεταφέρονται από ζωντανούς ιστούς, ή θα μπορούσε να είναι η διέγερση από τα δάχτυλα του θεραπευτή Ρεφλεξολόγου που παρακινεί παρόμοια μηχανικά πρότυπα κυμάτων στο σώμα του δέκτη.Πρώτα πρέπει να εξετάσουμε πώς το σώμα αντιδρά σε μηχανικά ερεθίσματα.Από τις πρώτες ημέρες της μελέτης της ανθρώπινης ανατομίας το επίκεντρο ήταν στην περιγραφή κάθε μικρού μέρους με μεγάλη λεπτομέρεια, όπως για παράδειγμα η εξωτερική βάση του κρανίου περιγράφεται με περισσότερα από 35 ανατομικά σημεία (Εικ. 2).
Δυστυχώς, σε αυτή τη λεπτομερή διαδικασία μια ολιστική άποψη της ανατομίας έχει λίγο – πολύ χαθεί. Πολλές γνώσεις υπάρχουν σχετικά με τη λειτουργία του κάθε μικρού μέρος, αλλά μόνο λίγη προσοχή έχει δοθεί στο πώς αυτά τα μέρη συνεργάζονται ως ένα σύστημα.Επιπλέον, κατά τη μελέτη της ανατομίας, για να δούμε τους επιμέρους μύες, τένοντες, οστά, κλπ. μια σημαντική ουσία έχει αποκλειστεί, αυτή του συνδετικού ιστού ή περιτονία. Αυτός ο ιστός έχει αποκοπεί και αποξεσθεί κατά τη διάρκεια της ανατομής, προκειμένου να έχουμε μια ωραία ανεμπόδιστη θέα των μυών. Με τον τρόπο αυτό ένα σημαντικό σημείο λείπει, επειδή ο συνδετικός ιστός κάνει ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομά του? Συνδέει τα πράγματα. Ταινίες, λωρίδες, δεσμίδες, επίπεδα και φύλλα του συνδετικού ιστού και περιτονίας συνδέουν τους μυς και τα οστά σε ένα λειτουργικό σύνολο.Με τον τρόπο αυτό το σώμα μπορεί να θεωρηθεί ως την λεγόμενη δομή tensegrity, μια έννοια που περιγράφηκε για πρώτη φορά από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Richard Buckminster Fuller στην δεκαετία του 1950.
Μια σημαντική ιδιότητα ενός τέτοιου μοντέλου είναι η δυνατότητά του να μεταφέρει μηχανική ενέργεια. Αν πιέσετε ένα μέρος του μοντέλου, το σύνολο θα αντιδράσει και θα προσαρμοστεί στην επίδραση. Εάν υπάρχει μπλοκάρισμα, με μερικά από τα μέρη που δεν κινούνται σωστά, το σύνολο θα επηρεαστεί, αλλά με την εφαρμογή του σωστού ερεθίσματος το μπλοκάρισμα πιθανόν να αρχίσει να αλλάζει και τελικά να διαλυθεί.Προτείνουμε ότι η έννοια αυτή μπορεί άμεσα να μεταφερθεί ως μία από τις πολλές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα κατά την άσκηση της Ρεφλεξολογίας.
Μια Σύγχρονη Άποψη του Κυττάρου

Η έννοια tensegrity ισχύει όχι μόνο για τη μακροσκοπική κλίμακα, επίσης λειτουργεί και στο κυτταρικό επίπεδο.Μέχρι πρόσφατα, οι βιολόγοι οραματίστηκαν το κύτταρο ως δεσμευμένη με μεμβράνη σακούλα που περιέχει μια σούπα χημικών ουσιών. Βιοχημικές αντιδράσεις, οι οποίες έχουν μελετηθεί με μεγάλη λεπτομέρεια, πιστεύεται ότι λαμβάνουν χώρα σε αυτό το κυτταροπλασματικό διάλυμα, όπου τα ένζυμα, πρωτεΐνες και άλλα μόρια έπλεαν ελεύθερα με τρόπο τυχαίο (Εικ. 5).Κατά τη διάρκεια των τελευταία 20 χρόνια μια νέα άποψη του κυττάρου έχει προκύψει. Γνωρίζουμε πλέον, ότι τα κύτταρα είναι γεμάτα με ίνες, σωλήνες, και νήματα που αποτελούν το λεγόμενο CYTO-σκελετό ή κυτταροπλασματικό δίκτυο. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί, ότι ειδικής "σύνδεσης" μόρια εκτείνονται από το εσωτερικό του κυττάρου, μέσω της κυτταρικής μεμβράνης για να επικοινωνήσουν με τον συνδετικό ιστό έξω από το κύτταρο. Αυτά τα μόρια που συνδέουν της "ιντεγκρινές» επεκτείνονται και προς το εσωτερικό για να συνδεθούν με τον πυρήνα του κυττάρου (Εικ. 6).
Αυτές οι ανακαλύψεις έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην έννοια του ζωντανού ιστού. Τα όρια μεταξύ των κυττάρων, κυτταρικών πυρήνων και εξωκυττάριου χώρου δεν καθορίζονται όπως νομίζουμε. Αντί να αντιλαμβανόμαστε τον ιστό ως μια συλλογή από μεμονωμένα κύτταρα που συγκρατούνται μεταξύ τους με συνδετικό ιστό, πρέπει να σκεφτούμε τον ιστό ως ένα συνεχές δίκτυο που αγκαλιάζει ολόκληρο τον οργανισμό. Οι επιστήμονες έχουν ονομάσει αυτό το δικτυακό έργο The Living Matrix.Και πάλι γυρίζοντας πίσω στην Ρεφλεξολογία, ξέρουμε τώρα, ότι όταν εμείς, ως Ρεφλεξολόγοι αγγίξουμε τα πόδια ενός πελάτη, τα κύματα των μηχανικών μετασχηματισμών μεταφέρονται στο συνεχώς διασυνδεδεμένο ιστό των κυττάρων που βρίσκονται σε μηχανική επαφή με όλα τα άλλα κύτταρα του σώματος, ακόμη και στους πυρήνες των κυττάρων.
Να Συντονιστούμε
Ο βιολογικός ιστός όντας ένα ρυθμικό μοτίβο των κυμάτων ενέργειας λειτουργεί ταυτόχρονα ως πομπός και ως δέκτης αυτών των ίδιων πηγών ενέργειας. Αλλά για να επικοινωνεί με κάποιον άλλο θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός, που σημαίνει τον συντονισμό της συχνότητας και της ισχύος. Έχει αποδειχθεί ότι ο βιολογικός ιστός αντιδρά ακόμη και σε μικροσκοπικά μαγνητικά πεδία, αλλά μόνο αν το ερέθισμα εμπίπτει σε ένα σαφώς καθορισμένο "παράθυρο" της συχνότητας και της έντασης. Ποιος ακριβώς ο συνδυασμός της συχνότητας και της έντασης είναι σωστός, θα ποικίλει από καιρό σε καιρό και από πρόσωπο με πρόσωπο.
Η αρχή αυτή μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα στην Ρεφλεξολογία. Κατά συνέπεια, η προετοιμασία μιας νέας συνεδρίας μπορεί να είναι το πιο σημαντικό τμήμα της θεραπείας. Αυτή είναι η στιγμή να επικεντρωθούμε ή "Να συντονιστούμε" σχετικά με τον πελάτη, προκειμένου να βρούμε το "παράθυρο" ή να "μας καλέσουν μέσα”.Ότι το ενεργειακό πεδίο επηρεάζεται έντονα από τις σκέψεις και τη συγκέντρωση μας έχει επιστημονικά επικυρωθεί από πολλούς ερευνητές. Ένα παράδειγμα είναι η μελέτη της δύναμης του μαγνητικού πεδίου που προέρχεται από τα χέρια ενός εκπαιδευμένου επαγγελματία Θεραπευτικού Αγγίγματος, δείχνοντας κατά 1000 φορές αύξηση κατά την είσοδό του στην εστιασμένη κατάσταση της θεραπείας η οποία αποτελεί μέρος της μεθόδου.
Βρίσκουμε ότι το θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι πολύ πιο ενισχυμένο όταν θα ενημερώσουμε τους πελάτες διδάσκοντας τους τρόπους να δούνε οι ίδιοι εαυτούς ως ενεργειακά όντα, και να τους συμπεριλάβουμε στην πρακτική εργασία, ζητώντας τους να εστιάσουν την προσοχή, καθώς και την πρόθεση τους στην πελάτη-θεραπευτή αλληλεπίδραση και να μπορέσουν να αισθανθούν τους τομείς της ενέργειας τους τόσο μέσα όσο και γύρω από το φυσικό σώμα.Παραδοσιακά, οι Ρεφλεξολόγοι είναι εξαιρετικές χειροτέχνες, αλλά ίσως είναι καιρός να εξετάσουν την ένωση της τέχνης με νέες γνώσεις σχετικά με τους τομείς της ενέργειας.

Εξισορρόπηση της διαίσθησης και της γνώσης

Σύμφωνα με την εμπειρία μας, το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί όταν εργάζεστε με μια υγιή ισορροπία μεταξύ της διαίσθησης και της γνώσης. Απαιτεί ανεπτυγμένες διαισθητικές ικανότητες για να επικεντρώσετε την προσοχή και την πρόθεση, να συντονιστείτε με τον πελάτη, αλλά εάν αυτό συνδυάζεται με ειδικές γνώσεις και θεραπεία ακριβείας, οι πιθανότητες είναι καλές ότι ο πελάτης θα ανταποκριθεί καλά στη θεραπεία
Για να εξισορροπηθεί η παραπάνω συζήτηση με κάποια στόχο - κατευθυνόμενη ακριβείας θεραπεία, θα θέλαμε να σας δείξουμε πώς δουλεύουμε με το νευρικό σύστημα, και για να το κάνουμε πιο λεπτομερές θα επικεντρωθούμε στο ισχιακό νεύρο.


Το νεύρο της Ρεφλεξολογίας

Το ισχιακό νεύρο είναι ενδιαφέρον, φυσικά, γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από πόνους του ισχιακού νεύρου. Αλλά για τους Ρεφλεξολόγους το νεύρο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι αυτό είναι το νεύρο που διενεργεί – μεταφέρει όλες τις αισθήσεις αφής και πόνου από τα πόδια.Κάθε πόδι περιέχει 75.000 ελεύθερες νευρικές απολήξεις καταγράφοντας ό, τι κάνουμε ως Ρεφλεξολόγοι! Αυτή η απίστευτη ποσότητα των πληροφοριών αναμεταδίδεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα μέσω του ισχιακού νεύρου.Ως εκ τούτου, είναι λογικό να υποτεθεί ότι η ορθή λειτουργία του ισχιακού νεύρου είναι απαραίτητο για ένα καλό αποτέλεσμα της Ρεφλεξολογίας.
Το ισχιακό νεύρο

Λατινικά όνομα: Nervus IschiadicusΠροέλευση: Ο4 - Ι3 (ιερού πλέγματος)Πορεία: Μέσα από την πύελο στην περιοχή των γλουτών .Συνεχίζει κάτω στο πίσω μέρος του ποδιού, όπου χωρίζεται σε δύο κλάδους, τους περονιαίο και κνημιαίο νεύρα.Κινητική νεύρωση: λαγονοκνημιαίοι και όλη την κνήμη και το πόδι.Αισθητηριακή νεύρωση: Κάτω πόδι και πέλμα.
Ισχιαλγία
Ισχιαλγία είναι ο πόνος που ακτινοβολεί από την περιοχή των γλουτών κάτω στο πόδι. Κάπου κατά μήκος του ισχιακού νεύρου είναι εγκλωβισμένο, προκαλώντας ερεθισμό ή φλεγμονή και έτσι τον πόνο.

Πίεση Ρίζας
Ελαφρώς απλοποιημένα, μπορεί κανείς να διακρίνει ανάμεσα σε δύο κύριες αιτίες των ισχιακού πόνου: εγκλωβισμού της ρίζας και εντάσεις μυών των πυελικού ή γλουτών περιοχές.Πίεση ρίζας συνεπάγεται τα σπονδυλικά νεύρα από τους Ο4-Ι3. Μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο από μια διολίσθηση ή κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, η οποία είναι πιο συχνή εμφάνισης στην ομάδα 30-50 ετών.Παγίδευση της ρίζας των νεύρων μπορεί επίσης να οφείλεται σε αρθριτική στένωση του σπονδυλικού σωλήνα (σπονδυλική στένωση). Αυτό πιο συχνά συμβαίνει με τους ηλικιωμένους.

Ο απιοειδής μυς
Μια πιο συνηθισμένη αιτία για την ισχιαλγία είναι εντάσεις μυών στους γλουτούς. Το ισχιακό νεύρο αφήνει την πύελο μέσω ενός ανοίγματος (το υπαπιοειδές - infrapiriform τρήμα), όπου μοιράζεται το περιορισμένο μέγεθος του χώρου με αρκετούς μυς, νεύρα και αγγεία (Εικ. 8). Το νεύρο έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τον απιοειδή μυ, σε ορισμένα άτομα πράγματι περνάει μέσα από το μυ. Ο απιοειδής μυς εκφύεται από την κοιλιακή επιφάνεια (εσωτερικό) του ιερού στο επίπεδο των Ι2-Ι4 και καταφύεται στο μηρό (μείζονα τροχαντήρα). Εντάσεις σε αυτό το μυ μπορεί, επομένως, πολύ εύκολα να συμπιέσουν το ισχιακό νεύρο (Απιοειδή σύνδρομο) και να προκαλούν πόνο. Ευτυχώς αυτή η κατάσταση είναι σχετικά εύκολη να αξιολογηθεί και να θεραπευτεί.


Το ανακλαστικό σημείο για τον απιοειδή μυ


Το αντανακλαστικό αντιμετωπίζεται πολύ σχολαστικά με αργές, βαθιές κινήσεις. Είναι μια καλή ιδέα να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην έκφυση (ιερό οστούν) και στην κατάφυση (μείζονα τροχαντήρα). Βλέπε Εικ. 9.


Νεύρο Ρεφλεξολογικό σημείο για το ισχιακό νεύρο


Το σημείο αυτό έχει μια καλά καθορισμένη τοποθεσία στο άνω όριο του οστού της πτέρνας (Εικόνα 10). Θα πρέπει να αντιμετωπίζεται χρησιμοποιώντας τεχνική Νεύρο - Ρεφλεξολογίας, η οποία είναι μια ακριβής στατική πίεση στο περιόστεο του οστού έως ότου ο πόνος στο σημείο έχει εξαφανιστεί (μέγιστος χρόνος εφαρμογής 15 δευτερόλεπτα).


Τι κάνει την μεγάλη διαφορά στις Θεραπείες Ρεφλεξολογίας;

Δύο Ρεφλεξολόγοι δεν εργάζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να σεβαστεί κανείς τις δικές του δυνάμεις. Μερικοί έχουν εξαιρετικές δεξιότητες διαίσθησης, άλλοι μπορεί να έχουν μια εξαιρετική ικανότητα να οραματίζονται τα μέρη του σώματος στα οποία εργάζονται. Για μερικούς η ικανότητα συγκέντρωσης και να εισέλθουν σε μια «κατάσταση θεραπείας" έχει υψηλή προτεραιότητα, ενώ άλλοι έχουν υψηλή γνώση της ανατομίας, φυσιολογίας, δημογραφικούς παράγοντες, κ.λπ., και είναι σε θέση να το μεταδώσουν αυτό στους πελάτες τους.Όποια και να είναι τα ισχυρά στοιχεία σας, νομίζουμε ότι θα πρέπει να εστιάσετε σε αυτά ως μια στέρεη βάση για όλες τις πτυχές της δουλειάς σας.
Ως Ρεφλεξολόγοι μπορούμε να επωφεληθούμε από τα νέα πεδία της έρευνας, τις αναπτυσσόμενες νέες γνώσεις σχετικά με την ενέργεια και τον τρόπο που το σώμα διατηρεί την ομοιόσταση.Τρόποι για να γίνει αυτό περιλαμβάνει την απεικόνιση των ποδιών και του σώμα, το αντανακλαστικό συστήματα και ολόκληρου του ατόμου, ως ένα πρότυπο δόνησης της ενέργειας. Να γνωρίζουμε την πληθώρα των συστημάτων επικοινωνίας που δρουν. Να επικεντρώσουμε την προσοχή και την πρόθεσή μας για την εξεύρεση "του παράθυρο" για να "μας καλέσουν μέσα". Για να αναμειχθούμε με το ενεργειακό έδαφος - biofield του πελάτη, να προσφέρουμε ερεθίσματα χωρίς προκαθορισμένη έκβαση, και αφήστε τον εσωτερικό γιατρό του πελάτη να κάνει τη δουλειά.
Μετάφραση από το πρωτότυπο κατόπιν αδείας -
Σπύρος Δημητράκουλας.
http://touchpointdk.vip.web-selv.dk/touchpoint/UK/UK_artikler_Big%20difference.htm

References
Bohm, David: Wholeness and the Implicate Order, Routledge & Kegan, London, 1980Capra, Fritjof: The Tao of Physiscs, Shambhala Publications, 1975Dossey, Larry: Space, Time & Medicine. New Science Library, Boston, 1982Ehdin, Susanna: The Self-Healing Human, Holistic Wellness Publications, 2003Gell-Mann, Murray: The Quark and the Jaguar – Adventures in the Simple and the Complex, New York, 1994Gerber, Richard: Vibrational Medicine for the 21st Century, Piatkus, London, 2000Gross, Jeffrey: Musculoskeletal Examination, Blackwell Science, 2002Hawking, Stephen W.: The Universe in a Nutshell, Bantam 2001Jenny, Hans: Cymatics, Macromedia Publishing, 2001Marquardt, Hanne: Lehrbuch der Reflexzonentherapie am Fuss, Hippokrates, Stuttgart, 1998 (in German)Myers, Thomas W.: Anatomy Trains, Churchill Livingstone, 2006Myskja, Audun: Workshop notes, 2006Johannessen, Helle: Holography – A Concept that May Explain Reflexology, FDZ’s Research Committee, Denmark, 1994Oschman, James L: Energy Medicine, Hartcourt Publishers, London, 2000Oschman, James L: Energy Medicine in Therapeutics and Human Performance, Butterworth/Heinemann, 2003Pauly, Nico: Syllabus in Nerve Reflexology, Irsk-Wings, Belgium, 2003Pelling, Andrew & Niemetz, Anne: www.darksideofcell.info (about singing cells)Rodgers, Sandra and Issel, Christine: Reflexognosy, A Shift in Paradigme, New Frontier Publishing, Sacramento, 2000Rubik, Beverly: New Frontiers in Science: Lecture given at University of Copenhagen, March 2001Schjelderup, Vilhelm: ECIWO-biologi. Et nytt grunnlag for akupunktur og soneterapi. Høyskoleforlaget, Kristiansand, 1998 (in Norwegian)Tipler, Paul A: Modern Physics, Worth Publishers, New York, 1978Weber, K.G. & Wiese, M.: Lehrbuch der Ortho-Bionomy, Sonntag, 2001 (in German)

Δεν υπάρχουν σχόλια: