Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Οι Ευρωπαίοι θα ωφεληθούν από το νέο δίκτυο για την Συμπληρωματική Ιατρική.

Press Release 001/2009, 01.12.09

Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια πολίτες στην Ευρωζώνη είναι τακτικοί χρήστες ΣΕΘ (Συμπληρωματικών – Εναλλακτικών θεραπειών), αλλά υπάρχει μία σημαντική έλλειψη χρηματοδότησης και επιστημονικής συνεργασίας σε αυτό τον τομέα συγκρινόμενο με την συμβατική ιατρική.
Τώρα, προς όφελος της υγείας και ασφάλειας των πολιτών ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα συνεργασίας θα δημιουργήσει έναν πανευρωπαϊκό οδικό χάρτη που συμπεριλαμβάνει τις προϋποθέσεις για μελλοντική έρευνα στις ΣΕΘ στην Ευρώπη.
Το 3ετές πρόγραμμα ονομάζεται, CAMbrella (ομπρέλα ΣΕΘ) χρηματοδοτείται με σχεδόν 1,5 εκατομμύρια ευρώ από την ευρωπαϊκή επιτροπή και θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2010.
Θα συντονίζεται από το Μόναχο με την υποστήριξη μιας ομάδας διαχείρισης συμπεριλαμβανομένου του Prof. Benno Brinkhaus
Από το Charité Berlin και της Bavarian Research Alliance GmbH.
CAMbrella σημαίνει μία ομπρελά ερευνητικών προγραμμάτων στην συμπληρωματική και εναλλακτική Ιατρική.
”Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο Ευρωπαϊκών ερευνητικών ινστιτούτων στις ΣΕΘ ενισχύοντας την διεθνή συνεργασία. Οι 8 ομάδες εργασίας της CAMbrella θα εστιάζονται στην ορολογία, νομική ρύθμιση, τις ανάγκες των ασθενών, τον ρόλο των συνεδριών ΣΕΘ στα συστήματα υγείας και την ερευνητική μεθοδολογία” όπως λέει ο κύριος συντονιστής Dr. Wolfgang Weidenhammer, Κέντρο για την έρευνα στην συμπληρωματική Ιατρική, Technische Universität, Μόναχο, Γερμανία.
”Θα αναπτύξουμε μία ολοκληρωμένη αντίληψη της παρούσας κατάστασης των ΣΕΘ στην Ευρωπαϊκή ένωση το οποίο θα λειτουργήσει σαν ένα σημείο εκκίνησης για μελλοντικές ερευνητικές δραστηριότητες”.
Η ερευνητική ομάδα αποτελείται από 10 επιστημονικούς οργανισμούς από 12 ευρωπαϊκές χώρες. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από μία συμβουλευτική επιτροπή η οποία ανακλά τους σχετικούς ενδιαφερόμενους οργανισμούς οι οποίοι περιλαμβάνουν ασθενείς, επαγγελματίες, παρόχους και καταναλωτές.
”Το 2008, η ευρωπαϊκή επιτροπή ανακοίνωσε για πρώτη φορά μία χορηγία στον τομέα των ΣΕΘ στο πλαίσιο του 7ου πλαισίου προγράμματος (7th Framework Programme). Η χρηματοδότηση της CAMbrella επιβραβεύει τις προσπάθειες αμέτρητων Ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών και οργανισμών και οργανισμών που έφεραν στο Ευρωπαϊκό επίκεντρο τις ΣΕΘ” λέει ο Dr. Weidenhammer.

http://cambrella.eu/ca.html
http://cambrella.eu/press/001-2009-01.12.09.pdf

Press Contact
Dr. Bettina Reiter
Akademie für
Ganzheitsmedizin
Sanatoriumstraße 2
1140 Wien, Austria
P + 43 1 879 42 65
reiter@gamed.or.at
www.cambrella.eu
A pan-European research
network for complementary
and alternative medicine
CAM
Funded by the
European Commission
Seventh Framework
Programme
FP7-HEALTH-2009
241951

Δεν υπάρχουν σχόλια: