Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Το Αβατάρ ανακλά την στροφή προς την φυσιολατρία και την Ανατολική φιλοσοφία!


Κάποτε έλεγες Ρεφλεξολογία, Τσι, ενέργεια, τσάκρα και σε κοιτούσαν όλοι στραβά, σήμερα τα χρησιμοποιούν στον κινηματογράφο και χαμογελούν όλοι οι θεατές συναινετικά και συνωμοτικά. Τι έγινε και άλλαξαν τα πράγματα αναρωτιέμαι, ωρίμασε ο κόσμος, η νέα γενιά ευθύνεται, τα τρισδιάστατα κόλπα του Χόλιγουντ ευθύνονται.

"Πως αισθάνεσαι που προδίδεις την ίδια την φυλή σου?" Αυτά είναι τα τελευταία λόγια του μισθοφόρου ταγματάρχη προς τον ήρωα της ταινίας στα τελευταία λεπτά της ταινίας. Αλλά εκτός από τον ήρωα του μέλλοντος το έτος 2154, σε χιλιάδες σκοτεινές αίθουσες το 2010, έστω παθητικά και για δύο και μίση ώρες πάνω από 150 εκατομμύρια άνθρωποι (έως τώρα) με ενθουσιασμό προδίδουν την φυλή τους ζητωκραυγάζοντας υπέρ των ιθαγενών Νάβι που αμύνονται εναντίον των εταιρικών αρπακτικών, μιλιταριστικών και καταστρεπτικών για το φυσικό περιβάλλον δυνάμεων των έμφρων ανθρώπων (homo sapiens).

Από την άλλη το Βατικανό μέσω της εφημερίδας και του ραδιοφωνικού σταθμού τους άσκησαν κριτική εναντίον της ταινίας που φλερτάρει με μοντέρνες ιδεολογίες τύπου zeitgeist που προωθούν την λατρεία της φύσης ως υποκατάστατο της θρησκείας.
http://video.google.com/videoplay?docid=-7671298400447638082# (Ελληνικοί υπότιτλοι)

Οι κυανόδερμοι Νάβι του πλανήτη Πανδώρα στην τρισδιάστατη υπερπαραγωγή του Τζέιμς Κάμερον, η οποία έχει κερδίσει εννέα υποψηφιότητες για Όσκαρ, λατρεύουν μία βιολογική δύναμη που ενοποιεί τον πλανήτη τους και όλα τα έμβια όντα του…σας θυμίζει τίποτα από ρείκι,τσι, κι, πράνα ή άγιο πνεύμα?

Αβατάρ (Avatar) ονομάζονται από την Ινδουιστική θρησκεία οι θείες ενσαρκώσεις ανώτερων όντων ή του Υπέρτατου Όντος (Θεού) στη γη. Για παράδειγμα ο Βισνού, ο Σίβα, ο Γκανέσα θεωρείται ότι έρχονται ή έχουν έλθει στη γη με μορφή αβατάρ. Αντίστοιχα ο Χριστός και ο Μωάμεθ περιγράφονται από Ινδουιστές ως αβατάρ.

2 σχόλια:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Προς το Blog σας

Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..

www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr

Αλέξανδρος Τ. Εστιάδης είπε...

πολυ σωστα ..αβαταρ είναι ο απεσταλμενος απο την θεια αρχη, ο θειος απεσταλμενος