Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Η επίσημη δήλωση του Ιδρύματος του Πρίγκιπα για Ενσωματωμένη Ιατρική

Σήμερα βρισκόμουν στην Αθήνα την ώρα που καιγόταν, όταν γύρισα επιτέλους σπίτι έμαθα ότι έχουν πεθάνει τραγικά τρεις άνθρωποι, και το ραδιόφωνο τώρα λέει ότι αυξάνονται οι τραυματίες....

Έχουμε σίγουρα πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από την αναγνώριση και ένταξη των ΣΕΘ στο ΕΣΥ, οπότε διαβάστε αυτά που αναρτώ για να χαλαρώσετε, ......που φτάσαμε!

Μόυ ήρθε στο e-mail η επίσημη ανακοίνωση του FIH για το κλείσιμο του ιδρύματος. Για όσους του χώρου των ΣΕΘ δεν το γνωρίζατε (κακώς), τα τελευταία χρόνια είχε παίξει ενεργό και ωφέλιμο ρόλο στην αναγνώριση και ένταξη των ΣΕΘ στο σύστημα υγείας της Αγγλίας.

Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση μεταφρασμένη, η φήμη ότι Έλληνες - μιζαδόροι διαχειριστές καταχράστηκαν τα χρήματα διαψεύδεται, ήταν original Εγγλέζοι, υπάρχουν και εκεί!!! - Αστείο

Αγαπητέ συνάδελφε,

Το Ίδρυμα του Πρίγκιπα για ενσωματωμένη Ιατρική - FIH έχει πλέον κλείσει - παρακαλώ διαβάστε τη δήλωσή μας στη συνέχεια. Ωστόσο τα δίκτυα των επαγγελματιών του νοσηλευτικού προσωπικού συνεχίζουν, τώρα από επιμέρους ειδικούς στους αντίστοιχους τομείς τους. Αν είστε ιατρός - GP, νοσοκόμα, φυσιοθεραπευτής, πανεπιστημιακός φοιτητής της ιατρικής ή της συμπληρωματικής θεραπείας, φαρμακοποιός ή συμπληρωματικός θεραπευτής και δεν αποτελείται μέρος ενός από τα δίκτυα, αλλά θα θέλατε να είστε, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας contactus@fih.org.uk με email και θα σας φέρουμε σε επαφή με το κατάλληλο πρόσωπο. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και την υποστήριξη του FIH.

Δήλωση του FIH

Οι διαχειριστές του FIH έχουν αποφασίσει να το κλείσουν. Ενώ το κλείσιμο είχε προγραμματιστεί εδώ και πολλούς μήνες και εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας στρατηγικής, οι διαχειριστές επίσπευσαν το χρονοδιάγραμμα του κλεισίματος ως αποτέλεσμα της διερεύνησης περιπτώσεων απάτης κατά του ιδρύματος. Οι θεματοφύλακες θεωρούν ότι το Ίδρυμα έχει επιτύχει το βασικό στόχο της προώθησης της χρήσης της ενσωματωμένης υγείας. Δεδομένου ότι το ίδρυμα ιδρύθηκε το 1993, η ενσωματωμένη ιατρική έχει γίνει μέρος της ημερήσιας διάταξης της υγειονομικής περίθαλψης, με πάνω από μισό εκατομμύριο ασθενείς να χρησιμοποιούν συμπληρωματικές θεραπείες κάθε χρόνο παράλληλα με τη συμβατική ιατρική.
Από το 2000-2007, ύστερα από αίτηση του Τμήματος Υγείας, το Ίδρυμα εκτέλεσε ένα πρόγραμμα ρύθμισης που είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία, το 2008, ενός ανεξάρτητου αυτορρυθμιστικού οργάνου για την συμπληρωματική θεραπεία, που ονομάζεται Συμπληρωματικής και Φυσικής Υγείας Συμβουλίου. Την 1η Απριλίου 2010, ο Γραμματέας του υπουργείου υγείας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εισαγάγει νομοθετική ρύθμιση για βοτανοθεραπευτές - herbalists και να εξετάσει το αντίστοιχο για το βελονισμό.

Οι διαχειριστές πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος για την προώθηση της ενσωματωμένης υγειονομικής περίθαλψης στο μέλλον, είναι μέσω των δικτύων ειδικών επαγγελματιών που το ίδρυμα βοήθησε να δημιουργηθεί. Τα δίκτυα αυτά έχουν φέρει κοντά τους ειδικούς και υποστηρικτές της ενσωματωμένης - ολοκληρωμένης υγειονομικής περίθαλψης, όπως γιατροί, νοσοκόμοι, κλινικούς, συμβούλους, επιστήμονες και φοιτητές.

Την ανακοίνωση μπορείτε να την διαβάσετε ακολουθώντας την ακόλουθη σύνδεση: http://www.fih.org.uk/index.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: